Błędy w grze..!!

Moderator: Moderatorzy

dziadek
Kokiri
Kokiri

Błędy w grze..!!

Postautor: dziadek » 25 lipca 07, 20:08

w "water tample " jest bład jak juz mam długi harpun i chce wejsc do tych drzwi nad tym złotym okiem to nie moge ...poprostu nie da sie trafic w to do zaczepienie harpunu...ktos ma jakies rady...:/

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 25 lipca 07, 22:01

dziadek pisze:...poprostu nie da sie trafic w to do zaczepienie harpunu...

A grasz na kompie bez pada? Jak tak to klawiaturą nie wycelujesz nigdy (znam ten ból) chyba że masz emu "1964" (i z tego powodu ja sie na 1964 przesiadłem) bo tam regulujesz se przesuwanie "gałki" mimo, że jedziesz strzałkami na klawie (w opcjach pluginu sterowania).

Chyba że miałeś na myśli to, że harpun nie dolatuje, ale to niedało by się przejść gry a da się!

PoZdRo fOr aLl
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 25 lipca 07, 22:09

To nie jest żaden błąd po prostu nie możesz wycelować, jeśli hookshot nie sięga to zbliż się jak najbliżej "krawędzi".

PS: Bilzzard twój podpis jest jeszcze większy :o - dostałeś warna? po co Ci kolejny?
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

dziadek
Kokiri
Kokiri

Postautor: dziadek » 26 lipca 07, 09:45

NO tak dzieki "blizzard" gram tak jak mówisz na kompie bez pada ..:/ ja gram na project 64 i jakbys mógł to podaj mi link do dobrej wersji emu 1964 bo te co sciagam maja jakies braki i jak właczam zelde to cos nie tak jest z grafika...i powiedz czy mozna z jednego emu przenies zapisy na drógi bo w tradycyjny sposób sie nie da czyci kopiuj z jednego folderu "save" do drógiego...pomozesz..:)

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 26 lipca 07, 10:54

Ja ściągłem ze strony http://zelda.com.pl :)
Żeby zmienić save to:
1. Zacznij grę w emu 1964 bez tamtego save i stwórz profil bez grania nim.
2. potem wejdź w lokalizacje savu z emu 1964 skopiuj jego cała nazwe razem z rozszerzeniem(u mnie to brzmiało tak: THE LEGEND OF ZELDA-EC7011B77616D72B.sra)
3. Wejdź w lokalizacje emu project 64 i zmien nazwe savu na to z emu 1964 (THE LEGEND OF ZELDA-EC7011B77616D72B.sra moje chyba będzie pasowało więc możesz se skopiować to)
4. Potem przenieś save z emu project 64 ze zmienioną nazwą do folderu ze savami z emu 1964 i masz

ufff......

Teraz jak uregulować gałke pod klawisze:

1. Najpierw oczywiście poustawiaj se klawisze według własnych potrzeb strzałki jako gałka (analog stick) i reszte pluginów.
2. Nastepnie w opcjach gdzie ustawiałes klawisze masz taki suwak "range" to jest jak mocno przesówasz se gałkę i ustaw tak jak ci pasuje ale chyba najlepiej około 40% i miej zaznaczoną opcje koło suwaka "Real N64 Ragne".

No i to chyba tylko tyle
Jak masz jakieś problemy z pluginami to mnie się już nie pytaj bo ja poustawiałem na "ślepo" :) kombinuj tak aż bedzie dobrze (i tak mi jeszcze jak włączam lupe prawdy nie mam czerwonej obwódki a środek jest czarny etc. :/ )

PoZdRo fOr aLl
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 lipca 07, 12:44

Blizzard na stronie nie ma już żadnych Emu ani ROM'ów - ostatnio zmieniono regulamin. :wink: - więc se nie ściągnie.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

dziadek
Kokiri
Kokiri

Postautor: dziadek » 26 lipca 07, 13:51

juz sobie poradziłem dzieki..:D

Awatar użytkownika
Mikau
Zora
Zora

Postautor: Mikau » 28 lipca 07, 20:56

Ja na P64 też miałem taki problem ale w końcu się ska płem co trzeba zrobić.
Trzeba stanąć w tym miejscu strzelić w oko i wycelować harpunem jak najwyżej się da i szybko wycelować(już bez problemów w tarcze do przyczepiania. Przynajmniej ja tak miałem. :wink:
Obecnie: :/ Nic nowego.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time/Zelda64”