HELP CENTER (OoT)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 28 czerwca 11, 13:47

Hej.Mam problem z jednym upgradem a mianowicie z orzechami deku.Chodzi oczywiście o ten upgrade przy którym nie mogę się cofać w czasie.Jest w nim potrzebna maska prawdy.A maskę prawdy można zdobyć dopiero po sprzedaniu maski królika a żeby sprzedać maskę królika trzeba już być dorosłym Linkiem.I tu jest problem bo jak już będę dorosłym to mi się upgrade nie uda.Więc mam pytanie jak to zrobić???Aby zdobyć upgrade. :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 28 czerwca 11, 14:43

O ile dobrze pamiętam, bo dawno nie grałem, maskę królika sprzedaje się biegaczowi którego jako mały Link można spotkać jak biega po polu Hyrule (w okolicach wejścia do Lake Hylia i Gerudo's Valley).
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 28 czerwca 11, 21:41

Hej.Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie:czy oprócz tego upgrade'a co się pytałem poprzednio są jeszcze jakieś zadania których nie mogę wykonać już po zmianie w dorosłego Linka??? :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

***VIP***
Kokiri
Kokiri

Postautor: ***VIP*** » 1 lipca 11, 13:32

Witam, Cześć, Siema Administracji,VIP'om i userom

To mój pierwszy wpis na tymże forum.

Ale do rzeczy...
@Ganon
Kruppol pisze:A byłeś na naszej stronie ? My tam mamy solucje . . .

Ale chyba nie ma innych dodatków tylko do zrobienia na małym Linku [Gdybym przechodził OoT wczoraj to bym wiedział ale ,że ze 2 miechy temu to też wypadło... Ach ta Skleroza :wink: ]

Chociaż zobaczyć nie zawadzi :43
Ostatnio zmieniony 2 lipca 11, 11:34 przez ***VIP***, łącznie zmieniany 1 raz.
Pecunia non olet - pieni?dze nie ?mierdz?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 1 lipca 11, 16:33

Czo?
8=============D

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 1 lipca 11, 17:53

W sumie musiałem ten post ***VIP*** przeczytać ponad pięć razy żeby zrozumieć ale już OK. :D

Czo?

Zero-przetłumaczę ci to na bardziej zrozumiały język
Mówi że raczej nie ma już żadnych takich questów jak ten z upgrade ale nie jest pewien bo ostatnio dość dawno przechodził OoT. ;)

PS:Dzięki za pomoc ***VIP***.Na przyszłość pisz bardziej zrozumiale. :lol:
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 lipca 11, 23:36

ganon pisze:czy oprócz tego upgrade'a co się pytałem poprzednio są jeszcze jakieś zadania których nie mogę wykonać już po zmianie w dorosłego Linka???

omg to nie wiesz, że da się później znowu cofnąć w czasie, żeby zebrać brakujące rzeczy?
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 lipca 11, 00:52

MasterLink pisze:omg to nie wiesz, że da się później znowu cofnąć w czasie, żeby zebrać brakujące rzeczy?

MasterLink, źle mnie zrozumiałeś.Chodzi mi o takie upgrade których nie da się już później wykonać.Nawet jak cofniesz się w czasie. :D Oto cytat z naszej strony:

Drugie zwiększenie Orzechów Deku (do 40)jest "sprytnie ukryte", a mianowicie należy ponownie pójść do Zaginionego Lasu w te same miejsce, gdzie dokonaliśmy drugiego upgradu Patyków Deku tylko, że tym razem bierzemy ze sobą Maskę Prawdy. UWAGA! Jest tylko jedno "ale" nie możesz przenieść się ani razu w przyszłość (czyt.przeniesiesz się w przyszłość, wrócisz do przeszłości to dostaniesz od nich bęcki) zanim tego dokonasz, bo inaczej będą Cię atakować.

Więc już rozumiesz MasterLink??? :D
A moje pytanie brzmi:czy są jeszcze takie questy???
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 2 lipca 11, 01:18

W takim razie w solucji jest błąd. Upgrade można zdobyć w każdej chwili. Poboczne questy nie mogą tak sobie przepaść.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 4 lipca 11, 23:01

Właśnie zdaje się, że to jest jedyny upgrade, który może przepaść.

Podobno nie można dostać Orzechów od Deku po zdobyciu Piły z questa na Biggoron Sword (sauce: http://www.gamefaqs.com/boards/197771-t ... e/57163093 )
Nie wiem czy we wszystkich wersjach tak jest, ale na pewno sam miałem taki problem na okarynie z vc.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 5 lipca 11, 17:07

Mam pytanie.Co składa się na 100% gry???Czyli co trzeba zdobyć aby mieć sto procent.Proszę o podanie wszystkiego co jest potrzebne. :D Oczywiście będe wdzięczny. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 6 lipca 11, 08:30

Serca, questy, Skulltule, rozbudowane przedmioty jeżeli się nie mylę, wiem, że miałem sam sto procent gry, którego save zamieszczony jest w downloadzie...
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Hebini
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hebini » 11 lipca 11, 10:17

Witam wszystkich. Mam dość poważny problem, mianowicie gram sobie w Ocarine 3D, i doczłapałem już to Tample of Light. Wszystko szło dość dobrze, aż dotarłem do pokoju z trzema anubisami. Jak bym ich nie pokonywał, czy to za pomocą Farore fire, czy używając przycisku i time bloka, nic się dalej nie dzieje. Wszystkie drzwi pozostają zamknięte. Błagam, powiedzcie że to nie jest jakiś bug, bo mnie zczyści jeśli będę musiał zaczynać grę od zera :(

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 11 lipca 11, 18:40

Popatrz do solucji. Trochę wysiłku nie zaszkodzi.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Hebini
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hebini » 11 lipca 11, 22:16

Erm, no to mam do powiedzenia dwie rzeczy. Po pierwsze już sobie z tym poradziłem podczas sesji zeldy w pracy. Po drugie, drogi nokashu, nie jestem kretynem, i przejrzałem dwie angielskie solucje oraz jedną polską (waszą zresztą), zanim zwróciłem się o pomoc do was. A problem polegał na tym że [spoiler]poza spaleniem anubisów trzeba było wysadzić laser, który traktowałem jako pułapkę, a nie przeciwnika (nawet nie wiedziałem że da się go zniszczyć 0o)[/spoiler]. A uwierz mi że gdybym nie zaciął się w tym pokoju na dwie godziny i nie był pewien że złapałem się w jakiegoś buga nie ruszyłbym solucji nawet kijem xD Przepraszam za długą wypowiedź, ale poczułem się jakbyś potraktował mnie jak laika, tylko dla tego że jestem nowy na forum, a ja chciałem tylko prostego "To nie bug, kombinuj dalej" ;)

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time/Zelda64”