nintendo 64 i zelda ocarina of time pytanie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Homer
Goron
Goron

Postautor: Homer » 31 marca 07, 20:54

Ok, na początku chcem powiedzieć, że nigdy nie miałem konsoli N64 :cry: , ale z tego co słyszałem to powinieneś uwage zwrócić na Pad podobno szybko się psuje gałka analogowa, a pozatym to powinieneś się zastanowić czy dobrym pomysłem jest kupowanie konsoli nieprodukowanej od dobrch 5 lat, myśle że większość z tych konsol jest zniszczona, jeśli chcesz pograć w gry na N64 to ściągnij emulator, pozatym jeśli zalerzy Ci na polskich wersjach gier to właśnie na emulator jest wiele z nich spolszczona, jeśli masz większe wymagania to lepiej kup N GC na tą konsole też jest Oot :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 1 kwietnia 07, 01:39

ale z tego co słyszałem to powinieneś uwage zwrócić na Pad podobno szybko się psuje gałka analogowa

To prawda. Mam N64 i gałka w padzie jest zjechana niemiłosiernie, co nawet nie pozwala grać. Osobiście uważam, że pierwsza gałka analogowa od Nintendo jest pomyłką jeżeli chodzi o jakość wykonania ;P

jeśli masz większe wymagania to lepiej kup N GC na tą konsole też jest Oot

Jest Ocarina of Time ba, nawet Majora's Mask. Jak kto chce obie mogą być po polsku.

OoT na GaCka to nic innego jak emulator N64, który został złamany i umożliwia odpalenie kilku gierek z N64, w tym obie Zeldy. Sprawdzałem u siebie OoT po polsku i działa bardzo fajnie ;)

Awatar użytkownika
Trish
Zora
Zora

Postautor: Trish » 2 kwietnia 07, 16:00

Tyyy....to jest bardzo dobru pomysł...jak bede miała możliwość to wyprubuje to na swoim...hehe...
Wampiry zapraszaj?, więc tańcz!
ten ?wiat należy do tych, co nie maj? serca,
wszyscy pij? tu krew i nic się nie zmienia,
ten ?wiat należy do tych, którym brak sumienia,
niedługo ty będziesz nasz!

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 2 kwietnia 07, 18:49

Tu raczej chodziło o limitowana edycję WW na GC, która zawiera także OoT. :wink:

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 2 kwietnia 07, 22:49

Tu raczej chodziło o limitowana edycję WW na GC, która zawiera także OoT.

Tak, chodzi o to. Zelda OoT w tej edycji to nic innego jak emulator. Jeżeli ktoś ma możliwość odpalania piratów na swoim GC to śmiało może odpalić złamaną wersję ów emulatora z jakąś inną grą z N64 np. Zelda Majora's Mask, Mario 64 i inne, które hulają na tym samym silniku. Ja tylko testowałem OoT PL i śmiga.

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 2 kwietnia 07, 23:10

nieprawda,ja mam sciagniete OoT i ma koncówke .gcm i ma 1,4 GB i jest inne od mój rom Oot na emulator N64.

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 2 kwietnia 07, 23:16

To w końcu jak to jest bo sam jestem ciekawy? GC emuluje to OoT czy odpala tylko przekompilowaną wersję? Może offtop się zrobił, ale niech zakończy się na rzetelnej wypowiedzi ;).

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 2 kwietnia 07, 23:20

ja mam sciagnieta werssje Oot na GC i jest to normalny Plik Gcm jak kazda gra i odziwo po rozpakowaniu zajmuje 1,4 GB. ale jednak po rozpakowaniu plik nosi nazwe:
N64 emu.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 3 kwietnia 07, 20:27

Trochę niejasno się wyraziłem. Zelda OoT z limitowanej edycji to nic innego jak emulator+Zelda OoT z N64 (emulator uruchamia tylko tą jedną grę).

Złamana wersja krąży po internecie pod nazwą exp-n64v2.gcm. Standardowo w tym emu jest również Zelda OoT, ale używając GCM N64 ROMS Injector można ją podmienić na inną grę, która jest kompatybilna. I tak można zagrywać sie w polskie wersje obu Zeld, Super Mario 64 czy gry z serii Mario Party.

nieprawda,ja mam sciagniete OoT i ma koncówke .gcm i ma 1,4 GB i jest inne od mój rom Oot na emulator N64.

Ma końcówkę .gcn bo ten emulator wraz z grą działa tylko na konsoli, co więc w tym dziwnego? Rozmiarem pliku również bym się nie sugerował- moja wersja OoT zajmuje około 60MB. Twoja zapewne również, a reszta to same 0 w kodzie, aby zagospodarować cały nośnik GaCka.

GC emuluje to OoT

Emuluje. Złamana wersja emuluje również inne gry działające na tym samym silniku graficznym, które wymieniłem wyżej (choć możliwe, że jest ich jeszcze więcej). Jak już wspominałem- musicie mieć możliwość odpalania piratów na konsoli.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 kwietnia 07, 00:18

Po co kupować N64 w 2007 roku? :wink:
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 7 kwietnia 07, 00:22

Ej no, to przecierz klasyk. Sam bym chcial miec.

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 7 kwietnia 07, 20:28

Tyle ze teraz dzieki chipom do GC monza na GC pograc w gry z N64.

Awatar użytkownika
Bijman
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Bijman » 7 kwietnia 07, 23:15

N64 jest świetną konsolą. Wiele razy pożyczałem konsolę od kolegi, żeby zagrać w Zeldę: Ocarina o Time, Mario Kart 64, Super Mario 64 bądź Banjo-Kazooie.
Metroid Depths:
Obrazek

Moja Galeria:
http://bijman.deviantart.com

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 11 kwietnia 07, 14:23

Squall: Można, ale tylko w garstkę.

Sam mam N64 i jedną grę i w sumie stoi to i się kurzy. Grać się nie chce, bo gałka doprowadza do szału, a w ogóle ostatnio odmówiła posłuszeństwa. Musiałbym kupić jakiś programator i nowy pad ;D

Awatar użytkownika
Homer
Goron
Goron

Postautor: Homer » 11 kwietnia 07, 19:12

Macie racje N64 to klasyk chciałbym kiedyś pograć w Zelde:Oot na nim to by była frajda bez przycięć jak się menu włącza, sterowanie stabilne itp. eh...
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time/Zelda64”