HELP CENTER (OoT)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Executor
Kokiri
Kokiri

Postautor: Executor » 12 lipca 11, 11:00

Napisałbym ci o tym, miałem nawet już gotowego posta ale po kliknięciu mnie wylogowało. Głupia sprawia, bo miałem przygotowane obrazki link do solucji itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 12 lipca 11, 18:43

Nie uważam że jesteś laikiem i kretynem. To twoje słowa. Zadałeś pytanie to dostałeś odpowiedź. Nie mogę się domyślać że szukałeś już gdzieś wcześniej. Solucja jest najłatwiejszym rozwiązaniem a pisząc posta tutaj (Ty), założyłem że nie szukałeś w solucji. Fajnie że sobie poradziłeś. :)
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 28 lipca 11, 21:33

Hej.Właśnie się zabrałem za zbieranie wszystkich Skulltuli i doszedłem już do studni.Gram według solucji na stronie(najpierw wszystkie po kolei Młodym Linkiem) i zdobyłem już dwa Skulltule

49. -B1- za zamkniętymi na klucz drzwiami ( w pomieszczeniu z kompasem) :M:
50. -B1- w pokoju z Like Like (tez zamkniętym na klucz) :M:

i zostało jeszcze:

48. -B1- za zamkniętymi na klucz drzwiami ( w pomieszczeniu z kompasem) :M:

W tym pomieszczeniu z kompasem są dwie pary drzwi zamknięte na klucz.Ale ja miałem tylko jeden klucz i tylko jedne drzwi mogłem otworzyć.A wszystkie skrzynie w całej studni już są otworzone(na mapie już żadnej nie ma pokazanej a ja mam już kompas).Wydaje mi się że ten jeden klucz chyba wytraciłem na inne pomieszczenie(chyba).Więc-jest taka możliwość że już tych drzwi nigdy nie otworze??? :cry: :cry: Bo to by była tragedia.Jest taka możliwość i jak już to gdzie znaleźć ten klucz zastępczy???
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 29 lipca 11, 18:28

W studni są chyba trumny z kluczami o ile dobrze pamiętam. Na pewno nie jest tak, że do którychś drzwi Ci ich zabraknie (pochodź trochę z lupą, a nuż coś znajdziesz).

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 29 lipca 11, 19:26

Wielkie dzięki Karn. ;) Faktycznie-był w trumnie. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 31 lipca 11, 13:43

Karn pisze:Właśnie zdaje się, że to jest jedyny upgrade, który może przepaść.

Podobno nie można dostać Orzechów od Deku po zdobyciu Piły z questa na Biggoron Sword (sauce: http://www.gamefaqs.com/boards/197771-t ... e/57163093 )
Nie wiem czy we wszystkich wersjach tak jest, ale na pewno sam miałem taki problem na okarynie z vc.

To nie wiem.. możliwe, że to jakiś błąd gry i występuje np. w wersjach na n64. W remaku na 3DS’a nic takiego się nie dzieje, bo jak zdobywałem upgrade miałem już zaliczony Biggoron Quest. :)
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 4 sierpnia 11, 11:36

Hej-ostatnio pomagaliście zdobyć mi 100 Skulltuli i faktycznie-zdobyłem je. :D Ale teraz zdobywam wszystkie serca i zostało mi pięć ćwiartek.Czyli mam 18 serc i 3/4 19 serca.I mam problem.Nie wiem jak mam namierzyć te 5 ćwiartek.Macie może jakieś rady???Albo gdzieś jest pokazane czy mam już w jakiejś lokacji te serca tak jak to było ze skulltulami?Bo te 5 ćwiartek sprawia mi dużo problemów.Proszę-dajcie jakąś radę bo naprawdę-nie wiem co mam robić. :(
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
xtik
Kokiri
Kokiri

Postautor: xtik » 10 sierpnia 11, 21:27

Witam.

Przechodzę Zeldę OoT pierwszy raz na NGC ( i bez solucji, a co!), i utknąłem w Water Temple... męczę się juz ponad tydzień, więc skorzystałem z pomocy poradnika. Do rzeczy - Jestem po walce ze złym Link'iem (przy drzewie). Wchodzę do drzwi, otwieram kufer z longshoot'em i poprostu wychodzę. I tu mam problem. W solucji na stronie jest napisane "UWAGA!!!:Po zdobyciu harpuna nie wychodź z tego pomieszczenia" ::( Co mam teraz zrobić? Granie ęty raz song of time przy niebieskim znaku nie działa, a zosały mi jeszcze jedne zamknięte drzwi i zdobycie Big Key. Da się to jakoś obejść, albo zdobyć klucz innaczej? :P POMOCY! ::(
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 11, 22:11 przez xtik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Metal UP Your ASS !!!

Awatar użytkownika
Executor
Kokiri
Kokiri

Postautor: Executor » 10 sierpnia 11, 21:52

Po przejściu świątyni miałem chyba reset bo nie pamiętam jak ją przechodziłem, ale wg. solucji to za skrzynią powinien być niebieski blok. Na pewno go tam nie ma? Nie wiem, może jest w podłodze czy cóś?(jak mówiłem- miałem "reset" i w ogóle nie pamiętam)
Obrazek

Awatar użytkownika
xtik
Kokiri
Kokiri

Postautor: xtik » 10 sierpnia 11, 22:08

Executor pisze:Po przejściu świątyni miałem chyba reset bo nie pamiętam jak ją przechodziłem, ale wg. solucji to za skrzynią powinien być niebieski blok. Na pewno go tam nie ma? Nie wiem, może jest w podłodze czy cóś?(jak mówiłem- miałem "reset" i w ogóle nie pamiętam)

Kurczę, źle to opisałem. Niebieski blok jest i znak na nim też (na ziemi), ale jak gram song of time to się nie otwiera...

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 11 sierpnia 11, 02:33

Kurczę, źle to opisałem. Niebieski blok jest i znak na nim też (na ziemi), ale jak gram song of time to się nie otwiera...

Może spróbuj namierzyć blok na R lub L(teraz nie pamiętam na który) i wtedy wyciągnij Okarynę i zagraj Song of Time. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
xtik
Kokiri
Kokiri

Postautor: xtik » 11 sierpnia 11, 10:05

Może spróbuj namierzyć blok na R lub L(teraz nie pamiętam na który) i wtedy wyciągnij Okarynę i zagraj Song of Time. :D

Zadziałało! Ale jestem niemądry!...głupi problem. Jesteś wielki Ganon! Dzięki za pomoc. Idę grać :14

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time/Zelda64”