Tajemnice TERMINY.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 12:12

Goron, od którego dostajemy maskę Dongero kiedy dajemy mu kawał skały(ten który był w gigantycznym żyrandolu w domu Goronów) dziękując nam mówi, że to jego ulubione danie prosto z Dodongo Cavern. Czyli możemy przypuszczać, że przynajmniej Gorony z obu krain mają jakieś kontakty ze sobą, przynajmniej handlowe.
WonderCrow, tu takich raczej nie mamy xD
She's got everything I need, pharmacy keys

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 23 sierpnia 07, 12:15

Czyli możemy przypuszczać, że przynajmniej Gorony z obu krain mają jakieś kontakty ze sobą, przynajmniej handlowe.

Hmh, czyli w tym momencie moja teoria o Terminie jako swiecie rownoleglym ginie >xC Ale to musi byc swiat rownolegly, skoro niektore postacie to te z OoT, ale o innych imionach i moze charakterach (albo i nie). Hmmh... No chyba, ze w Terminie tez jest Dodongo Cavern XDDDD

WonderCrow, tu takich raczej nie mamy xD

No czy ja wiem? xC

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 12:19

To wszystko przypuszczenia.
No jest świat równoległy, ale może postacie mogą się spotykać jakoś ze sobą....Tak jak Link.
Dodongo Cavern jest tylko jedno xD

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 23 sierpnia 07, 12:21

No jest świat równoległy, ale może postacie mogą się spotykać jakoś ze sobą....Tak jak Link.

Hmmh. Mozliwe. W koncu, Link na koncu gry jakos musial wrocic do Hyrule... xC

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 12:23

Wondercrow pisze:Hmmh... No chyba, ze w Terminie tez jest Dodongo Cavern XDDDD

Mało prawdopodobne. Ja zawsze uważałem że to jest inny wymiar tego świata z OoT albo że to jest świat który ukazuję inny obraz Hyrule. Alternatywny. Może jakaś czarna dziura xD?

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 12:24

Albo inaczej. Postacie moga się spotykać, ale nie te same, bo może wtedy się...łączą ze sobą i mamy jedną osobę(mogłoby być tak z Linkiem) Np. Lulu może spotkać się z królem Zor, ale nie z Ruto, A Goron może się spotkać z Goronem, byle nie swoim odpowiednikiem. Jak jedno odchodzi do swojej krainy, to się rozłączają znowu....Oboje mają te same wspomnienia i nie są świadomi drugiej połowy.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 12:33

To też ciekawe... Link jedzie na Eponie przez las na początku. Po krótkiej gonitwie wychodzi w wieży zegarowej. Czy to nie dziwne że z Hyrule przez las (pod ziemią!) dojechał do Terminy? To musi być alternatywny świat albo inny wymiar :wink: .

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 23 sierpnia 07, 12:41

Nie, ja myśle, ze to jest inny "kraj". jak Link jest na początku w lesie to to jest już Termina. A Wieża Zegarowa to jest tak jakby portal z lasu do miasta.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 12:43

Tak...Nie mówiąc o tym, że w Terminie bardziej technika jest rozwinięta niż w Hyrule.
Myslę, że to jakiegoś rodzaju portal podobny do tych, przez które dostajemy się do jaskiń w OoT(MM zresztą też).
Że kraj inny? To jeszcze lepsze rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 13:01

Deedlith_Anthy pisze:Że kraj inny? To jeszcze lepsze rozwiązanie.

W Zeldzie nie ma podziału na państwa. Tak sądzę...
mate pisze:A Wieża Zegarowa to jest tak jakby portal z lasu do miasta.

Z lasu który jest pod ziemią :shock: ? No więc w takim razie gdzie jest Hyrule? Pod Terminą :shock: ?

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 23 sierpnia 07, 13:03

Z lasu który jest pod ziemią :shock: ? No więc w takim razie gdzie jest Hyrule? Pod Terminą :shock: ?

Ten las chyba nie jest pod ziemia... Tylko potem trafiamy do jaskini, bo Link nie wychamowal i spadl... Z reszta nie wiem. Moze poprostu jest tam ciemno w tym lesie, dlatego nie widac u gory? Albo cos... Z reszta nie wiem, dawno nie gralam. Musze sobie przypomniec >xC

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 13:12

Nie wiem, mi się wydaję, że jakiś podział musi być. W końcu mamy Hyrule, Terminę, Labrynnę....

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 13:16

Wondercrow pisze:Tylko potem trafiamy do jaskini, bo Link nie wychamowal i spadl... Z reszta nie wiem. Moze poprostu jest tam ciemno w tym lesie, dlatego nie widac u gory?

To też jest dziwne... Wpadłem na dziką teorię ale musze wiedzieć jedną rzecz. Gdy stoimy na wprost Clock Tower i idziemy do przejścia za nią to na wprost mamy wyjścię w stronę oceanu czy czegoś innego?

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 13:35

Na wprost wejścia do CT mamy wyjście do Deku, z tyłu wieży mamy przejście do North Clock Town a stamtąd do gór.Nie wiem, czy o to Ci co prawda chodziło^^"

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 13:53

No nic. Okazało się że wymyśliłem coś głupiego :D . Zawsze myślałem że ocean jest na północy :shock: .
Moja głupia teoria brzmiała tak: Hyrule z OoT to to samo zatopione Hyrule z WW. Link jadąc przez las (w Hyrule) na początku MM dojechał do świata na powierzchni wody (wszedł na górę). Termina byłaby wtedy wyspą na oceanie z WW a Great Bay zatoką na tym samym oceanie. W LA Link chciał powrócić do Hyrule z Terminy płynąc oceanem (tylko po co do zatopionego Hyrule oceanem :shock: ?) ale przez sztorm został wyrzucony na znikającą wyspę (ciągle na tym samym oceanie). Więc gdyby ocean był na północy (Link jechał z tamtej strony) to by się bardziej zgadzało ale że ta teoria jest do niczego więc nic się nie zgadza :D .

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”