Szczegółowe informacje o FSA

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Emeraldy
Kokiri
Kokiri

Szczegółowe informacje o FSA

Postautor: Emeraldy » 13 maja 09, 19:38

jestem bardzo ciekawy jak gra się w tą grę bo mam dwa pady od gamecuba i mogę mieć możliwość podłączenia dwóch GBA(wystarczyło by kable kupić). chciałbym się dowiedzieć np. czy można grac tylko dwoma linkami ( tak jak w four swordzie na GBA) czy trzeba chodzić całą czwórką. Wiem ze w FSA gdy ma sie podłączone GBA to gdy wchodzi się do jaskiń gra się wtedy na GBA. wiążąc to wszystko zakładam że jeśli miałbym 2x pad od GC i 2x GBA
że(jeśli można grać tylko dwoma) to jest tak że dwóch graczy gra na padzie GC a gdy wejdzie do jaskini grają gracze na GBA . Proszę o korektę mojego założenia albo o potwierdzenie że dobrze to odgadłem. :)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 14 maja 09, 14:43

W FSA można chodzić tylko 4 linkami na raz.nie da się po dwóch.Można także zrobić żeby zmienili postawę.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 15 maja 09, 07:18

Nie grałem w FSA, ale z tego, co czytałem, to można grać nawet samemu, wtedy pozostałymi postaciami kieruje konsola, no ii chyba tylko 1 gracz może korzystać z pada, a po wejściu do dungeouna wyskakuje mu okienko symulujące ekranik GBA.
Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.
8=============D

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 16 maja 09, 20:47

okej, tak dokładnie to:
padem od gc możesz grać tylko w pojedynkę adventure mode (opcjonalnie oczywiście gba)
w multiplayerze każdy gracz musi mieć swojego gba i kabel (2-4 graczy) zarówno w adventure mode i w battle mode (swoisty deathmatch)
Moim zdaniem FSA jest o wiele lepsze niż FS i zawiera również parę ciekawostek odnośnie fabuły całej serii :)

Awatar użytkownika
Emeraldy
Kokiri
Kokiri

Postautor: Emeraldy » 17 maja 09, 19:00

Ok dzięki za info dowiedziałem się dzięki wam jak odbywa się sterowanie w FSA. Jak Będę miał okazje to raczej na pewno nabędę tą gierkę(Która niestety jest rzadko spotykana w Polsce :( )Temat można zamknąć.

Wróć do „Legend of Zelda: Four Swords Adventures”