Jaka różnica już jest i będzie między wersją GC a Wii?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Jaka różnica już jest i będzie między wersją GC a Wii?

Postautor: chrno » 2 lipca 06, 18:26

Nie wiem czy ktoś o tym szukał ale można już narazie wytknąc co będzie innego"

-przede wszystkim to że obraz na 100% będzie w formacie 16:9 co jest dla mnie plusem(nie wiadomo jak jest z GC podobno ma być tylko 4 : 3)
-wiadomo że będzie kilka różnic w sterowaniu ale to nie będzie porządne machanie pilotem(i tak nigdy nie będzie)jedynie dźgnięcie i slash o 360 stopni i celowanie będzie inne
-według mnie po premierze ceny będą takie same(w polsce 230zł po premierze na GC a pre order 200zł nie wiadomo jakie ceny będą na Wii)
-dźwięk prawdopobnie będze w Pro Logic II ale kto wie może będzie w 5.1
-no i przede wszystkim okładki będą inne(chyba)

wersja GC:
http://cubemedia.ign.com/cube/image/obj ... t_160w.jpg

wersja na Wii:
http://media.gamestats.com/gg/image/obj ... t_160w.jpg
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 2 lipca 06, 22:47

Hohoh na Wii będzie napewno lepsze mistrzu ( xD )... Ale wcale nie musi być...

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 6 lipca 06, 23:18

Jak dla mnie na Wii napewno TP bedzie:
- bardziej okazała graficznie lepsza prezencja pod wzgelem wygenerowania lepszej jakosci obrazu,
-dzwiek chyba bedzie sie roznil pomiedzy obiema wersjami nieznacznie i tak bedzie rewelacyjny chocby nawet byl w dolby digital,
-sterowanie napewno bedzie lepsze na Wii pilot wyglada rewelacyjnie, a mozliwosci tym bardziej takze nawet obroot 360 stopni czy dzgniecie mimo wszystko beda sprawiac wieksza frajda,
-co do okladek na Gc podoba mi sie bardziej,ale to kwestia gustu
-co do cen to raczej wydaje mi sie ze beda w podbnej wartosci badz z niwielka roznica mimo wszystko :wink:
-wersja na Wii moze miec jakies dodatki ktorych wersja Tp na gack miec nie bedzie,ale to tylko takie przypuszczenia
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 7 lipca 06, 01:52

Co do okładek to wersja na Wii wydaje mi się lepsza choć i tak inaczej to sobie wyobrażałem. W ogóle okładka z GC mi się nie podoba.
Co jest kurde?

Xono Dragmire
Kokiri
Kokiri

Postautor: Xono Dragmire » 10 lipca 06, 21:19

I wszystko jasne : http://www.zeldauniverse.net/gallery/di ... =237&pos=0

Jak to pwoiedział jeden z komentatorów na tej stronie:
"WOWO...I'VE GOT TO GET A WII :shock: ".Nie ma co tym padem naprawde można wczuć sie w gre ..no i wyżyc :D:P.
Power spited out by Flame.Wisdom that came out from Water.Courage that was born by the Earth.3 Essence's, that formed the ultimate force.Darkness my Past, Light my Future,The Triforce my destiny.It is time for my ressurection.General Onox is no more.

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 10 lipca 06, 21:25

Opcje są fajne tylko szkoda ze atakowac mieczem w wiekszosci bedziemy wciskajac przycisk a nie machając padem. Powinna byc opcja ze jak nie chce sie machac to wciskac przycisk a jak woli sie pomachac to powinna byc mozliwosc wlaczyc to w opcjach.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 11 lipca 06, 08:49

Gangsta grafa nie będzie okazalsza bo możesz sobie zobaczyć z E3 to wszystko będzie na Wii oni nie mieli czasu aby tworzyć grafe od nowa(mi to i tak nie przeszkadza)dźwięk w Wii będzie Dolby Pro Logic II(możlwie że jednak będzie Dolby 5.1)no i okładka bardziej mi pasuje na Wii ale na GaCka też jest ładna(i może się zmienić)

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 11 lipca 06, 23:09

Chrno napewno grafika w jakims stopniu bedzie lepsza,bardziej ostra,wyrazista w lepszym formacie wiekszym przeciez Wii bedzie w stanie wygenerowac moze nie az tak bardzo,ale troche lepsza grafike :wink:

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 12 lipca 06, 08:32

Ale zrozum że oni nic takiego nie poprawili będzie troszke lepsza może ale nie będzie to jakiś skok czy coś w tym stylu jak chcesz zobacz na targi E3'06 i przyjrzyj się to jest Zelda TP na Wii i tym bardziej nikt od Nintndo nie mówi żeby była lepsza graficznie,może mieć lepszych pare patentów ale tą gre tworzyli głównie na GaCka.Zobaczymy jak wyjdzie i wtedy na pewno ci porównam,i sie wypowiem na temat Zeldy(o ile kupi w tym czasie Wii :? )

P.S. w mięką pytę nie zgadniecie co znalazłem :D

http://www.britishgaming.co.uk/wp-content/princess.png

To jest poprostu piekne!!! i jeżeli to tak wyjdzie to ja się pisze :D

Xono Dragmire
Kokiri
Kokiri

Postautor: Xono Dragmire » 14 lipca 06, 16:24

:shock: :shock: :shock: :shock: ..................................................................................................WTF is that beutiful thing :D:D:D.Nier no bajka :D.W końcu postarali sie o kolekcjonerską edycje najlepszej gry wszechczasów.Zawsze o tym amrzyłem. :D No prawie, ale cos tak czulem ze jak nie z TP to z jakaś inna czescia wydadza bonusy:).A te sa fantastyczne :D.Ale ktos wie ile to moze kosztowac.........jakies 3 razy wiecej od samej gry :cry: .no moze bez przesady ale jak daja koszulke do tego zestwu to mozna sie spodziewac duzo wyzszej ceny.co nie zanczy ,że nie kupie tego cudeńka:D:D.......jeśli wogóle bedzie w Polsce.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 06, 22:26 przez Xono Dragmire, łącznie zmieniany 1 raz.
Power spited out by Flame.Wisdom that came out from Water.Courage that was born by the Earth.3 Essence's, that formed the ultimate force.Darkness my Past, Light my Future,The Triforce my destiny.It is time for my ressurection.General Onox is no more.

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 14 lipca 06, 21:28

No chłopie a powiedz że nia warto dać za to z 250/300zł?specjalna edycja kolekcjonerska na dodatek koszulka(zrobiłbym dla niej gablote :D )ciekawi mnie właśnioe co wrzucą do Collector's Edition? :roll: może jakiś Making of ostatnich Zeld czy specjalne filmiki(tak jak w RE4)

Xono Dragmire
Kokiri
Kokiri

Postautor: Xono Dragmire » 14 lipca 06, 22:05

Dla mnie mogą nawet pierdyknąć medal ze świńskiego kopyta ze znakiem triforca na wierzchu.Co do ceny to do 300 zeta bym dał za ten zestawik ale powyzej juz nie.Zgodze sie jednak z toba co do koszulki....taki artefakt wymaga nie tylko gabloty ale i miejsca kultu......no moze ebz przesady :P
Ostatnio zmieniony 14 lipca 06, 22:24 przez Xono Dragmire, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 14 lipca 06, 22:12

LOL cudne!! Można kupić i koszulke wystawić za 100zł + na Allegro.pl xD

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 14 lipca 06, 22:46

Nieżle same bajery Koszulka Zeldy Tp,Zelda TP,jakis zestawik Collector;s edition do tego soundtracki i jkis wisiorek z triforcem Rewelacja 300 złotych to zdecydowanie dobra cena jak na taki zestawik. Chrno stawiam tak jak ty w Collector's edition beda zapewne jakies specjalne filmiki,a może jakies jeszcze dodatki ktore zaskoczą :wink:

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 15 lipca 06, 00:21

The Legend Of Zelda- Behind The Ocarina Of Time <--- takie moglo by byc xD

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”