Fabuła TP

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MaLoN
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Fabuła TP

Postautor: MaLoN » 17 maja 06, 15:22

Piszcie tu wszystko co wiecie na temat fabuły nowej Zeldy. O ile ktoś coś wie...
Mnie na przykład strasznie interesuje jaką rolę w TP bedzie odgrywała Zelda. W końcu są jej arty w necie... Może ktoś wie? :wink:

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 18 maja 06, 17:56

Hmm........czy coś wiem na temat fabuły :roll: szczerze o fabule nic nie mówią z Big N więc nie wiadomo aż tak o co chodzi,ale też w jakim znaczeniu chodzi ci o fabułe?czy chodzi ci jakie postacie będą coś dodawac do fabuły czy jak? :?
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

Postautor: Fixer » 27 maja 06, 22:45

Ja wiem tyle

Lnik żyje w spokojnej wiosce (jak kogos bardzo interesuje to moge znalezc tytul bo nie pamietam). Na poczatku gry uczymy sie podstawowych atakow etc. (walac kijem manekina <lol>) pozniej uczymy sie jezdzic na koniu i tak dalej, pomagamy kilku ludziom np. wylawiacjac dziecko z rzeki. Pozniej Link idze na jakas polane w lesie i nagle napadaja go Mobliny (te zielone stwory ktore jezdza na dzikach) i zabijaj wszystkich. Porywaja jedynie (zbieg okolicznosci :? ) siostre Linka gdy on lezy nieprzytomny. W tym samym czasie otwiera sie portal i wyskakuja te dziwne istoty z innego wymiaru (Twilight Creatures) a dalej nie wiem :D

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 28 maja 06, 10:07

fajnie Fixer za przypomnienie tego co każdy wie bo to wszystko jest na filmikach :D i ogólnie to jak każdy nikt oprócz tego co było puszczone na filmikach,nikt nie wie nic więcej(łącznie ze mną żeby nie było :lol: )

Awatar użytkownika
MaLoN
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: MaLoN » 31 maja 06, 14:59

No wiesz Chrno ja nie wiedziałam że ta porawana dziłszka to siosta linka :D Ale Najbardziej mnie jednak ciekawi, czy będzie tam też Zelda i czy ten ludek, który będzie ujeżdżał Linka jako wilka jest dobry czy zły...? No i jak bedzie mieć na imie wróżka Linka :]:D
The legend of Zelda - tam, gdzie zaczyna się legenda...

Obrazek

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

Postautor: Fixer » 31 maja 06, 22:04

Któryś z forumowiczów mówił w którymś z tematów że Midna będzie zły, a wróżka hmm pozostaja domysły, chociaż na nie chyba nie warto tracić czasu :P

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 9 czerwca 06, 17:36

jeżeli ci chodzi o wróżke Navi to jest dalej z Linkiem a po drugie chodzą właśnie słuchy że Midna będzie zły(znaczy się najpierw dobry a później zły)bo o tym też gadają fani Zeldy na nintendovip więc możliwe że to prawda

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 9 czerwca 06, 17:39

Ja słyszałem że będzie zły ale coś tam go zmusi zeby pomógł Linkowi kiedy będzie w formie wilka czy jakos tak.
Co jest kurde?

Xono Dragmire
Kokiri
Kokiri

Postautor: Xono Dragmire » 10 lipca 06, 21:05

http://www.youtube.com/watch?v=0cTCzBPP ... arch=zelda

Trailer troche stary ale naparwde dobry :D.Całkiem sporo wyjaśnia na temat fabuły.Widzimy królestwo, które powoli zaczyna byc opanowywane przez ciemne moce.......a z reszta zobaczcie sami :).Powiem tylko ,że podklad muzyczny jest BOSKI!!:D
Ostatnio zmieniony 11 lipca 06, 09:33 przez Xono Dragmire, łącznie zmieniany 1 raz.
Power spited out by Flame.Wisdom that came out from Water.Courage that was born by the Earth.3 Essence's, that formed the ultimate force.Darkness my Past, Light my Future,The Triforce my destiny.It is time for my ressurection.General Onox is no more.

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 10 lipca 06, 21:46

Co do muzyki to ta pod koniec to jest z filmu Requiem dla Snu.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 10 lipca 06, 23:39

Fabuła specjalnie dla Malon :D :wink:
Wszystko zaczyna sie dawo temu w małej wiosce Toaru w której żyje sobie młody Elf o brzmiącym imieniu Link :D Jak to na młodego elfa przystało starał sie pomagac swoim sąsiadom i cwiczył jazde konną.Poza tym w wolnych chwilach cieszył sie życie(to zależy od hormonów :D )Mniejsza z tym czasem se popływał w potokach w swojej okolicy czasem se opalał,ratował czesto koty i starał sie pilnowac stadko kóz .Wszystko było by wporządku i pewnie poslubił by swoja laske Ilię gdyby nie ten koszmar który nadciągał.Pewnego razu Link zostaje wysłany przez burmistrza na zgrupowanie Hyrule. Niesiony złym poczuciem wyrusza w drogę,nagle chmury zaczęły ciemniec po przekroczeniu granicy Swiata Cienia, który pokrył Hyrule, chłopak ów zamienia się w wilka, a forma ta staje się jego więzieniem.Ntrafia jednak na pewna mała czrodzijke Midnę(to ten ludek o ktorym wspominałąs), która wyzwala go z jego cielesnego więzienia i postanawia mu pomoc wyzwolic kraj z mroku. Link musi więc przemierzyć całe królestwo Hyrule i odkryć co kryje się za wtrąceniem krainy w mroki ciemności. Podczas tej przygody bohaterowie będą mieli okazję poznać mieszkańców Hyrule, rozwiązać wiele zagadek czy też przeżyć straszna podróz przez przerażające podziemia.(P.S mam nadizje ze to ktos doceni nie skopiowałem tego :wink: Sam napisałem).Kolejne pytanie jakie zadałas to czy bedzie Zelda,no wiec oznajmiam Ci, ze bedzie jest kluczową postacia w grze.Ten ludek tak jak reszta z was pisała to Midna i na poczatku bedzie starał sie pomoc Linkowi,ale ma jakis w tym interes i podobno w dalszym etapie gry ma wyjsc jej prawdziwa zła natura tak przynajmniej słyszałem.
Co do Ganona to sa rozne opinie i pomimo iz akcja dzije sie pomiedzy Ocarina of time a Wind Waker to jednak uwazam ze Ganon bedzie w owej czesci.
trailer pierwsza klasa juz go widziałem szczegoolnie muzyka rzeczywiscie Requiem of Dream jest wprost genialny to tylko potwierdz klase jaka wniesie Zelda TP.
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 11 lipca 06, 08:30

Ja mam małe ale do twojej Historyjki,mianowicie przegapiłeś na pewno to że tą dziewczynę zabijają Gobliny na dzikach które przywołują stwory Twilight Realm.Po drugie gdzieś ty znalazł że wioska nazywa sieTaoru?po trzecie Też nie wiem skąd żeś wziął to historie z tym burmistrzem,który wysła Linka w pewnej sprawie,no i pominałeś to że jego siostre(siostre?ktoś to na pewno jest)porwały właśnie Gobliny i on wyrusza w podróż żeby ją uratować.Tak czy owak historia w TP jest równo pomieszana jak wątki fabularne w MGS'ach(Hideo dodaje wskazówek Shigsiemu :D )Ogólnie moge dać tu link gdzie jest 30 minutowy gameplay przy czym jeszcze Aonuma i MIyamoto tłumaczą co i jak więc z niego można wszystko wysnuć

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 11 lipca 06, 11:52

Ja tez z tym burmistrzem gdzieś czytałem tylko nie pamiętam gdzie :D. I nie mów że możesz dać tylko dawaj ten link chrno!!
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 11 lipca 06, 16:55

Rzeczywiscie na temat twojej wersji tez czytałem,ale znalazłem inna wersje mniej więcej historyjaka była podobna do tej opisanej przezemnie z motywem burmistrza,ale czy to prawda to tak do konca niewiem.Natomisat wersja ze Link wyrusza poraz kolejny w wielka przygode z motywem porwania siostry przez gobliny równiez wydaje sie prawdopodobny.Cala fabuła wogoole jest wymieszana(dokładnie Chrno podobnie jak w MGSie) i tak naprawde jeszcze nic tak na 100% niewiadomo.
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

DawiD133
Kokiri
Kokiri

Postautor: DawiD133 » 25 stycznia 07, 03:41

A wienc fabula jest taka (grałem w tp wienc wiem :D) Nasz link zyje sobie w mieście Ordon , i gra zaczyna sie od filmiku gdy gada z facetem przywozi drewno idze do haty potem ktos go wola i szuka konia gdy go znajudeje porywaja go istoty ciemne i dziewczyna ktorej imieniem jest Lilia czy jakoś tak , potem spotyka Minde Królową królestwa twilght (oczywiscie dowiaduja sie o tym potem ) maja dużo przygód , na poczatku chca znalezc 3 czesci fuse shadow potem hyrule zostaje obronione wielkim kołem i znow musz szukac tym razme 4 kawałkow lustra dowiaduja się że lustro rozbił Zant sługa Ganodorfa którego probowali usmiercic tym lusterm i wysłali do krolestwa twilght majac nadzieje ze tam go uwiezia ,(w tym królestwie to jakis inny wymiar te potwory sa dobre :D) i wtedy ganodorf zapanowuje nad Zantem wtedy służył Mindzie i potem ja zdradził i odebrał moce , i link musiał sie dosta do ciemniego krulestwa pokonac zanta i odzyskac fuse shadow które im ukradł (nie wspomniałem o tym ale zabrałw polowie drogi a tylko one mogły potem złamac barriere która w połowie gry ochrania zamek gdy maja sie wrócic pokonac ganona to by było na tylke

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”