Midna = Twilight Zelda?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 21 września 07, 18:30

Bo to byli potomkowie tamtych Hylian. Dla Twili Shadow Realm jest ich domem, miejscem do którego należą i Light World jest im obcy. Ich esencja nie pasuje do Light World. Nie mieli powodu, by udawać sie wdrogę bez powrotu.
podejrzewam, ze w Shadow Realm było im całkiem dobrze. Sama Midna nie zachwycała się pieknem Hyrule i uważała, że jego ciemna strona bardziej jej odpowiada. Podobnie zapewne było z jej rodakami.
I wish power to be strong and the wisdom to be wise.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 21 września 07, 19:40

Bo to byli potomkowie tamtych Hylian. Dla Twili Shadow Realm jest ich domem, miejscem do którego należą i Light World jest im obcy. Ich esencja nie pasuje do Light World. Nie mieli powodu, by udawać sie wdrogę bez powrotu.

Mozliwe. Ale co z tymi, ktorzy zostali przeniesieni do Twilight za zbronie popelnione w Hyrule? Zapewne zmienili sie w Twili i moze ich pamiec zostala wymazana... (oooh... odpowiadam sobie sama na pytania... ~~')

Sama Midna nie zachwycała się pieknem Hyrule i uważała, że jego ciemna strona bardziej jej odpowiada.

"O, jakie chmury Twilightu sa tutaj piekne~!" XDDDD

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 21 września 07, 21:14

Wondercrow pisze: Ale co z tymi, ktorzy zostali przeniesieni do Twilight za zbronie popelnione w Hyrule? Zapewne zmienili sie w Twili i moze ich pamiec zostala wymazana...

Geez a ile to Hylianie żyją, co?
Ile lat temu skończyły sie owe zsyłki?
Ci którzy zostali wysłani za karę z pewnością umarli dawno ze starości :)

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 22 września 07, 08:58

A skad wiesz ze czas w Twilight'cie mija?

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 22 września 07, 12:03

Dziwne pytanie.
Mogłabym zadać równoległe: A czemu nie?
Z tego co wiem, nie ma żadnych przesłanek, które świadczyły by o tym, że w Shadow Realm czas nie płynie.
Ale przyznam, że ciekawa koncepcja.

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 24 września 07, 20:18

Czas płynie, bo jak jesteśmy w Twilicie to cały czas coś robimy więc istnieje tam czasoprzestrzeń, w której się poruszamy. Kuchar już takich "spiskowych teorii" nie ma co wysnuwać. :P

Wondercrow pisze:"O, jakie chmury Twilightu sa tutaj piekne~!" XDDDD

To było: "Czyż chmura Twilightu nie wygląda dziś pięknie?" Podobała się jej w Hyrule tylko to, co zostało przeniesione z jej świata.
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 25 września 07, 21:24

Czas nie plynie np w Kakariko w Oot. I ja tu:
"spiskowe teorie" snuje?? watpie. I nie poprawiaj juz Wondercrow,... pedanciku :P

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 25 września 07, 22:50

Lol, to już jest kwestia jak programiści zrobili te części świata. :P Wg mnie nie płynie czas gdy Link jest np. w dungeonie, bo to jest absolutnie niepotrzebne. I tak tego w żaden sposób nie uświadczymy. Ja odczytałem to jako rozważania nad naturą Twilightu (bo na taki temat tu zeszliśmy), a nie tego, czy programiści dopisali kilka linijek kodu dzięki którym w trakcie przebywania w Twilight Palace zmienia się pora dnia w Hyrule. :P

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 26 września 07, 11:56

johnyu pisze:(...) nie tego, czy programiści dopisali kilka linijek kodu dzięki którym w trakcie przebywania w Twilight Palace zmienia się pora dnia w Hyrule.

Ludzie, włączcie fabularne myślenie. Ta zabawa nie polega na tym, by sie zastanawiać co jest winą programistów. Spójrzmy na to jak na opowieść, nie grę. I nadinterpretujmy wszystko co sie rusza, z błędami w programie również :D

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 26 września 07, 18:42

Właśnie ja miałem takie fabularne podejście i wypowiedź Kuchara potraktowałem tak samo. Ale chodziło mu o zwykłą kwestię techniczną. :P

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 września 07, 21:31

Hey, może zmienicie nazwę tematu na np. Fabuła/Świat w TP bo niektóre posty w tym temacie to czysty :off: przy obecnej nazwie.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”