Ciekawe...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
darklink
Kokiri
Kokiri

Ciekawe...

Postautor: darklink » 5 maja 10, 13:54

:neutral: Grając w TP w pewnym momencie ,możemy zauważyć scene z Dark Linkiem. Ta postać bardzo mnie interesuje.Akurat przy tej scenie omijałem napisy i wogóle nie czytałem(nie piszcie,że nie znam angielskiego i dlatego omijałem :P ). I teraz nie wiem o co z nim chodzi. Wogule nie wiem kim jest. Pojawia się w Okarynie. Czy to jest jakieś alter-ego Linka stworzone przez niego samego?? Jego mroczna strona??( bez skojarzeń z STAR WARS :wink: ) Bardzo chciałbym, aby jego wątek został rozwinięty w następnej Zeldzie.

Ciekawosta :W domku Linka gdy zejdziecie do piwnicy i podejdziecie do lustra zgaście światło latarni,a potem spójrzcie w lustro. Dark Link jak żywy. To nawet może posłużyć w pewnym sensie za argument do tezy o tym,że Dark Link jest mrocznym "odbiciem" Linka.
Seweryn

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 maja 10, 16:45

To nawet może posłużyć w pewnym sensie za argument do tezy o tym,że Dark Link jest mrocznym "odbiciem" Linka.

Em... no bo jest. Tak jak zazwyczaj jest to z Dark (tutaj wstaw imie bohatera).
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 maja 10, 21:21

Eh muszę się dołożyć..

W tej scenie Dark Linki symbolizują intruzów którzy niegdyś chcieli zawładnąć Sacret Realm i posiąść Triforca za pomocą Fused Shadow. Kiedy już im się to udało zjawili się Light Spirits - zapieczętowali ich moc i wygnali ich z Hyrule.

W OoT to prawdopodobnie twór stworzony przez Ganondorfa. Ktokolwiek wejdzie do świątyni wody walczyłby tam ze swoim mrocznym odbiciem. W tym wypadku był to Link.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 22 maja 10, 22:36

Temat Shadow(Dark) Link-a jest dość rozległy, występuje w kilku grach serii, więc pisanie o nim zajęłoby mnóstwo czasu więc masz klik

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”