Jaka różnica już jest i będzie między wersją GC a Wii?
Moderator: Moderatorzy
A w życiu bym tam nie chciał widzieć produkcji OoT jak cos to Zeldy WW i Tp(kurde zobaczyć Miyamoto i Aonume w akcji :twisted: a w życiu bbym nie sprzedał koszulki tak jak to amadis mówi tego nie kupisz osobno więc na cholere sprzedawać?ja tam na pewno coś wykąbinuje z tą gablotą
Wii FC: 7964-7540-9921-2263
MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno
Chrno z leksza przesadziłeś to,LoZ OoT jest narazie najlepszą Zelda jaka jest i niby WW równiez jest rewelacyjna ma wiecej sprzednaych egzemplarzy niz OoT to mimo wszystko nie zasłynęła az tak bardzo jak OoT ktora wrecz zmiażdzyła cała swoją konkurencje gdy weszła na rynek,ba zmiażdżyła wszystkie dostpene gry jakie wtedy istniały nie tylko pod wzgleędem technicznym.Sam jak zobaczyłem tą gre w akcji to wręcz mnie zatkało jak można stworzyc takie arcydzieło,nie chodzi tu o to ze ja ją tu przechwalam ta gra poprostu jest taka dobra i co tu dużo mówic ta seria tak naprawde zasłynęła tak na poważnie dopiero gdy na rynek weszła ta gra.To,ze Amadisowi rowniez sie ta giera podoba to normalka przezciez ta gra to gigant.Nie pisz tak bzdet ze nie mamy wałsanego zdania tylko sugerujemyu sie opiniami innych ludzi czy reklam tej gry niby jaki mieli bysmy w tym interes opierac własne zdania na podstawie innych tylko dlatego ze ty tak uważasz.Prawda jest taka ze OoT to prawdziwa Legenda jak na tamte czasy ta gra byla niebem,teraz juz tak nie jest dla niektórych bo wszystko poszło do przodu.?Niektórzy patrzac na OoT teraz nie widza w niej nic szczegolnego co z tego skoro na rynku sa gry bardziej zawansowane technicznie,a ludzie cenia przynajmniej wiekszosc to co widza.Niektorzy widza lepsza grafe niz jest w OoT to juz mysla gra jest lepsza nie wiedzac o niej zupełnie nic.Rozumiem Chrno teraz ta gra (OoT)moze Ci nie sie podobac ale wierz mi niewiem od kad sie interesujesz Zelda ,wazne jest to ze kilka lat temu ta gra zachwycali sie gracze całego świata.OoT jest narazie najlepsza w swoim rodzaju nawet genialne WW nie zdominowało jej prawdziwa szansa i okazja tkwi w nowej epoce w nowej Zeldzie TP która ma ogromne szanse przebic Okaryne Casu.
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
A ja powiem że WW jest według mnie lepsza bo po prostu przyjemniej mi sie w nia grało i tyle. Obie gry są rewelacyjne ale w WW grało mi sie lepiej. Może dlatego że wiekszosc czasu jaki spedzilem z OOT to gra na emu. Miałem na N64 ale młody byłem i niezbyt se radziłem i za daleko nie dolazłem, a na emu przeszedłem.
Co jest kurde?
Ehh na konsoli to kilka razy przeszdlem... Pamietam jak po pol roku grania odkrylem jak dojsc do Sarii w Lost Woods Pozniej gre przeszedlem w pól roku... A bylem podniecony jak w koncu gralem doroslym... Jak przechodzilem każdą świątynie... Aż w końcu doszedłem do Ganondorfa i się zawiodłem bo był za łatwy .. Ale pamietam ze ze wszystkich moich qmpli to tylko ja przeszedlem tą Zeldę... Ba jeszcze sie ze mnie smieja jak w nia gram, mowią że w takie starocie siara grać... Oni nie patrzą na grywalność tylko tak jak mówi Gangsta na grafike... Ale co daje lepsza grafika?? Satysfakcje dla oczu?? Nie dla mnie... U mnie najwięcej się liczy własnie grywalnośc Tak samo jest z WW: "Weź nie graj w to, przecież to jest dla dzieci!! W XYZ jest lepsza grafa, musisz to wyprobowac" Ale ja ich olewam, ja poprostu sie delektuje grywalnością, fabułą kazdej z Zeld...
I to by było na tyle
I to by było na tyle
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Gangsta może i masz racje że ''kiedyś'' Zelda OoT była niesmowitaale nie jest już od kilku lat .tym bardziej świątynie w niej gdzie każdy tunel wygląda tak samo,ja uważam że najlepsza jest WW bez dwóch zdań.A co do tego jai Next-gen będzie najlepszy to zobaczymy za rok.Chociaz chce żeby na X'360 i PS3 była najlepsza grafa bo nie chce aby nas PC prześcigłyale chce żeby Wii było cholernie grywalne i nawet chodzą słuchy(misiokowi to pisałem jak i reszcie z was)że Wii będzie kosztowało 700zł więc różnica 300złto naprawde cos i od razu będzie można z jedną gre i kartę pamięci kupić
Po pierwsze Zelda OoT jest najlepsza przynajmniej dla mnie bo to własnie ta gra zapoczątkowała dla mnie tą serie.Była pierwsza dla mnie i najlepsza Zelde jak dotychczas.Zreszta jakby niepatrzec ta gra jest z 98'roku i wtedy wszystkie gry wyglądały niezbyt imponująco,a ta Zelda jakościowo przewyszała wszystkie dostepne gry chyba razem z Tekkenem 3,które miażdzyły całą konkurencje z biegiem następnych lat mozliwosci techniczne konsol wzrastały, waraz z mozliwosciami kompów przez co mozna było tworzyc gry o wiele lepsze nie tylko graficznie.Nie dziwie sie wam ze według was WW jest lepsze bardziej rozbudowane ,no tak tylko w tych czasach mozna bylo stworzyc gry duzo bardziej zawansowane niz w 98'.Poza tym widzie ze Chrno dobitnie zwraca uwage na rozbudowanie,a przeciez chyba najwazneijsza jest grywalnosc,fabuła na ile gra jest interesująca bo to wlasnei dzieki temu jestesmy przy danej grze długo badz krótko,grafika,muzyka to tylko dodaktki.Jak na tamte czasy ta gra była jedną z najbardziej rozbudowanych gier jakie istniały,wez to tez pod uwage.
Po drugie Nie przejmujcie sie kumplami nie znaja sie to takie leszcze co tylko na grafike zwracaja uwage i maja za małe IQ zeby zrozumiec ocb w Zeldzie bo to dla nich zbyt skomplikowane.Nie rozuemime tego jak idzie oceniac daną gre jezeli nawet sie wnia nie grało bezsens.Napewno Tp zmeinie ich podejscie bo nie maja pojecia co traca zreszta ich strata
Po trzecie Next geny jeszcze nie wyszly wszystki sam X360 narazie nei zrobil zbyt wielkiego zamieszania.Co do reszty konsol Ps3 i Wii narazie mozemy tylko gdybac jak to bedzie choc rzeczywiscie Wii narazie jest najbardziej atrakcyjne i mozna to nawet sprawdzic na roznego rodzaju stronkach gdzie w ankietach górą jest konsola nintendo.Zobaczymy jeszcze jak to bedzie czym zaskoczy nas Wii,a jaka bedzie riposta Ps3 ??Trzeba czekac wszystko sie opkaze juz wkrótce
Po drugie Nie przejmujcie sie kumplami nie znaja sie to takie leszcze co tylko na grafike zwracaja uwage i maja za małe IQ zeby zrozumiec ocb w Zeldzie bo to dla nich zbyt skomplikowane.Nie rozuemime tego jak idzie oceniac daną gre jezeli nawet sie wnia nie grało bezsens.Napewno Tp zmeinie ich podejscie bo nie maja pojecia co traca zreszta ich strata
Po trzecie Next geny jeszcze nie wyszly wszystki sam X360 narazie nei zrobil zbyt wielkiego zamieszania.Co do reszty konsol Ps3 i Wii narazie mozemy tylko gdybac jak to bedzie choc rzeczywiscie Wii narazie jest najbardziej atrakcyjne i mozna to nawet sprawdzic na roznego rodzaju stronkach gdzie w ankietach górą jest konsola nintendo.Zobaczymy jeszcze jak to bedzie czym zaskoczy nas Wii,a jaka bedzie riposta Ps3 ??Trzeba czekac wszystko sie opkaze juz wkrótce
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
No dobra Gangsta napisałeś że OOt było w swoich czasach grą która przewyższała inne. Ale my nie żyjemy w tamtych czasach. Musimy też porównać OOT z garmi które wyszły dużo później niż ona. Jak dla mnie Pierwszy jest WW potem OOT. Ta gra zestarzała sie troche i choc nadal jest wspaniała to nie myśle nad tym jaka ona była kiedy dopiero wyszła bo czasu nie cofne i nie będe jej porownywał z grami z roku 1998 tylko z tymi na poziomie 2006 roku. I choc dla mnie lepsza jest od wielu gier ktore teraz wychodza to jednak WW jest od niej lepszy. Co do kumpli staram sie nimi nie przejmowac ale czasami ciezko wytrzymac kiedy caly czas jezdza po czyms takim. Dzisiaj kumpel ktory w ogóle nie ma pojecia o grach jak zobaczył Zelde PH w nowym N+ to sie smial. A jak wczesniej cos powiedzial na Zelde to rzucilem w niego moim starym telefonem. Probowałem mu tlumaczyc ze nie chodzi jak gra wyglada tylko włąsnie o grywalność, fabułę. O tę magię którą dana gra posiada i która nie pozwala się od niej oderwać. Ale nie zrozumiał. A co do konsol to ostatnio sie az zaczałem smiac jak zobaczylem ranking sprzeazy konsol w japonii z jakis tam dni. GBA SP mialo duzo wieksza sprzedaz niz X360 . A Xbox mial najmniejsza w rankingu.
Co jest kurde?
Powtarzam poraz kolejny kwestia gustu dla mnie OoT jest najlepsza,była,ale czy bedzie nadal w to raczej wątpie.Pewny jestem,ze juz za niedługo cała elita bedize zgodna ze najelpsza Zelde jaka sie kiedykolwiek ukazała bedzie Twilight princess
Misiok rozumiem kumpla sie nie wbije tego oni myśla dwuwymiarowo i chocbys bardzo chcial im to wytłumaczyc nie beda jartzyc ocb.Ciesz sie tym,ze nalezysz do grona wybranców którzy dostrzegli prawdziwy urok Zeldy,my myslimy trójwymiarowo
nie mam problemów tego typu bo jak ktos zle powie na Zelde to od razu strzał dostanie i sie uspokoi.Umnnie kumple musza jarzyc,ze ta Zelda to hity chocby nawet tego nie rozumieli przymnie zlego slowa na Zelde nie moga powiedziec
Chrno co do twojej wczesniejszej wypowiedzi ja nie mówei ze grafika w Zeldzie Tp na Wii bedzie diametralnie zmieniona na lepsze,chodzi mi tu raczej tak jak to okresliłes lekki skok jakosciowy,ale zawsze cos
Co do ankiet nie ma sie co dziwic,ze Wii jest góra narazie najbardziej wszystkich zaskoczyło sama konsola zapowiada sie rewelacyjnie nie tylko pod wzgledem wizualnym poza tym pad do wii rowniez ciekawy patent,zreszta jest rowniez inny pad do Wii przypominajacy tego na Snesa podbno bardzo wygodny ten pad jest zmysla dla tych ktorzy sa zwolennikami zwyklych dżojpadów.
Misiok rozumiem kumpla sie nie wbije tego oni myśla dwuwymiarowo i chocbys bardzo chcial im to wytłumaczyc nie beda jartzyc ocb.Ciesz sie tym,ze nalezysz do grona wybranców którzy dostrzegli prawdziwy urok Zeldy,my myslimy trójwymiarowo
nie mam problemów tego typu bo jak ktos zle powie na Zelde to od razu strzał dostanie i sie uspokoi.Umnnie kumple musza jarzyc,ze ta Zelda to hity chocby nawet tego nie rozumieli przymnie zlego slowa na Zelde nie moga powiedziec
Chrno co do twojej wczesniejszej wypowiedzi ja nie mówei ze grafika w Zeldzie Tp na Wii bedzie diametralnie zmieniona na lepsze,chodzi mi tu raczej tak jak to okresliłes lekki skok jakosciowy,ale zawsze cos
Co do ankiet nie ma sie co dziwic,ze Wii jest góra narazie najbardziej wszystkich zaskoczyło sama konsola zapowiada sie rewelacyjnie nie tylko pod wzgledem wizualnym poza tym pad do wii rowniez ciekawy patent,zreszta jest rowniez inny pad do Wii przypominajacy tego na Snesa podbno bardzo wygodny ten pad jest zmysla dla tych ktorzy sa zwolennikami zwyklych dżojpadów.
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Gangsta a wiesz zapewne że Zelda OoT nie jest z 98 tylko z 96 roku,i jak można też zauważyc to,to że od początku serii są takie akcję,a mianowicie wychodzi dajmy OoT jest wielkim hitem,dalej wychodzi MM jest bardzo dobre ale jednak nie jest już takim hitem,później wychodzi WW i znów jest wielkim hitem,dalej wychodzi Four Swods to jes też bardzo dobry ale jednak nie hit,no i teraz Twilight Princess.Ogólnie tak jest od pierwszej Zeldy:
The Legend of Zelda-hit
Zelda II-bardzo dobre ale nie hit
The Legend of Zelda A Link to the Past-hit
sądze że tak zrobione specjalnie przez mistrza Miyamoto
Dobra koniec tego.Zapewne nie wiecie że na Wii rozmyslają sprawę nad bonusami o ściągnięcia poprzez WiiConnect24 czyli jakieś możliwe dodatkowe bronie jak i specjalne ciuszki,oj może być ciekawie
P.S. Jakby tego było mało podtytuł Twilight Princess nie jest potwierdzony jako ten prawdziwy,jest możliwośc że ludzie z Ninny zmienią go przy samym końcu
The Legend of Zelda-hit
Zelda II-bardzo dobre ale nie hit
The Legend of Zelda A Link to the Past-hit
sądze że tak zrobione specjalnie przez mistrza Miyamoto
Dobra koniec tego.Zapewne nie wiecie że na Wii rozmyslają sprawę nad bonusami o ściągnięcia poprzez WiiConnect24 czyli jakieś możliwe dodatkowe bronie jak i specjalne ciuszki,oj może być ciekawie
P.S. Jakby tego było mało podtytuł Twilight Princess nie jest potwierdzony jako ten prawdziwy,jest możliwośc że ludzie z Ninny zmienią go przy samym końcu
- Dark Shadow
- Zora
chrno pisze:.Zapewne nie wiecie że na Wii rozmyslają sprawę nad bonusami o ściągnięcia poprzez WiiConnect24 czyli jakieś możliwe dodatkowe bronie jak i specjalne ciuszki,oj może być ciekawie
Wiemy Chrno, bonusy będa dodawane za uzyskany Progres w grze może być ciekawie, w końcu jak przejdę całą Zeldę ze wszystkimi sekretami coś dostanę
Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”