Nareszcie ją mam !!!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 28 lutego 07, 18:28

Ja mam swoją Zelde od 3 dni, jestem świeżutko po 2 dungeonie i co mogę powiedzieć... Gra jest następcą OoT i jest godna tego tytułu dlatego, że jest lepsza. Podkreślam ze pierwsza Zelda z jaką wogóle się styknąłem to było OoT. Ale ja potrafie się kierować obiektywnie a nie jak to większość: Osoba grajaca najpierw w OoT - "WW to badziewie, OoT bije ją na głowe" - teraz moje zdanie, owszem OoT jest lepsze od WW ale nie że zaraz bije.
osoba grajaca najpierw w WW - "OoT fajne, ale WW lepsze, w OoT jakaś gówniana grafika i wogóle" - to jest typowa wypowiedz, jest błedna.
A teraz wyjaśniam dlaczego uważam (po 2 dungeonach) że TP jest lepsze od OoT ( w nie wielkiej mierze acz kolwiek jest ). Mianowicie grając w OoT dostawaliśmy dawkę jakby... narkotyku. Im dlużej gralismy tym bardziej tracilismy kontakt ze światem rzeczywistym i przenosiliśmy się w świat Hyrule, są momenty że czujemy się jakbyśmy byli w środku i z każdym naszym bohaterskim czynem odczuwany pewne uczucie o którym powiem potem. Grając w TP dokładnie dawkę tego samego co w OoT (co mnie cholernie zaskoczyło po tym jak WW okazał się... bardzo dobry (dla tych co nie rozumieją... OoT nie była bardzo dobra, była mistrzowska)). Kiedy zanurzamy się w świat [shadow=indigo]Twlilight Princess[/shadow]... ah... te uczucie. Chocby po pierwszym dungeonie, powiedzcie mi sami co poniektorzy [ spojler ] co czuliście po pojedynku na moście? Bo ja czułęm się niesamowicie. [ /spoiler ] Dostajemy kolejną daweczke narkotyku gdzie zaczynamy się czuć jak Link, jak bohater, dostajemy te wspaniałe uczucie - uczucie[glow=cyan] Chwały![/glow] Czujemy się jak ktoś w kim wszyscy pokładają nadzieje, a walki dają adrenalinke i sam czasami aż mam ochotę krzyknać te coś w rodzaju "[glow=green]Khyaaaa![/glow]" w momencie gdy link dobija ofiarę... ta gra rzuca na kolana tak jak to robiła [glow=red]OoT[/glow].
[glow=violet]Zelda Twilight Princess[/glow] to jest wspaniała, ogrmona i potężna [glow=yellow]Zelda[/glow], i dziękuję za nią panu Miyamoto oraz reszcie z firmy Nintendo.
Dzięki ;)

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 07, 20:56 przez pablo1517, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 28 lutego 07, 18:57

Dziwna wypowiedź.
Przeszedł dwie świątynie i już twierdzi że TP jest lepsze od OoT.(szybki jest) :wink:
Ostatnio zmieniony 8 lipca 07, 19:16 przez anmarolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 28 lutego 07, 20:14

Poprostu mam doświadczenie z grami, i to tym bardziej opowiada się za mocą TP, wystarczyły 2 dungeony bym sie przekonał do niej. Pozatym chyba nie grałaś w grę... nawet nie wiesz jak wiele sie dzieje przez te 9h grania
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 28 lutego 07, 20:20

Jakbyś chciał wiedzieć, mam obcykane gry, a zelde TP przeszedłem całą .
Gra jest bardzo fajna, po prostu zdziwiłem się że przeszedłeś dwie świątynie i już taki Happy.
I boje się co będzie jak już przejdziesz całą.
Powiem że gra ciągle robi się coraz fajniejsza.
Powodzenia w przechodzeniu zeldy. :D
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 28 lutego 07, 20:24

Mówiac "mam doświadczenie z grami" miałem na myśli coś więcej niż granie odkąd tylko sie urodziłem ale też to że sam pisze nieco gry i mniejwiecej wiem jak sie buduje engine itp sprawy. Gameplay w TP jest niesamowicie rozwiniety ale najważniejszy jest jej klimat.
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 28 lutego 07, 20:44

Szczerze mówiąc klimat w TP jest lepszy niż klimat w innych Zeldach.
W TP jest lepszy klimat niż w OoT. :D
A co do gier to odpowiedź brzmi: i to i to.
Ostatnio zmieniony 10 marca 07, 20:57 przez anmarolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 28 lutego 07, 20:56

lepszy się pisze.
Co "to i to"?
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 28 lutego 07, 21:02

Błędu nie można popełnić, a właściwie to literówka.
A "to i to" znaczy jak mówiłeś, że znam się na grach w jakim sensie i podałeś dwa przykłady, to chodzi o to że mam obcykane gry w tym pierwszym twoim przykładzie i drugim.
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 1 marca 07, 15:51

anmarolka pisze:Szczerze mówiąc klimat w TP jest leprzy niż klimat w innych Zeldach.
W TP jest leprzy klimat niż w OoT. :D
A co do gier to odpowiedź brzmi: i to i to.

ta jasne... pomylić, raczej wątpie by szło sie mylnać 2 razy z rzędu. Aha... i to nie jest uznawane jako literówka a ortograf.
Pokaż, jakie gry do tąd skleciłeś :P?
Obrazek

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 9 marca 07, 22:43

Jak coraz wiecej wiem o Tp to coraz bardziej mam ochote w nia pograsz.

Awatar użytkownika
Link.
Goron
Goron

Postautor: Link. » 7 maja 07, 14:04

Ja jak pierwszy raz zagrałem w TP to nie chciałem przestać grać nawet jak nie wiem co teraz zrobić nadal mi sie podoba

:56

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 8 lipca 07, 18:42

kolo zazdroszcze ale nie na długo bo bede nie dugo jechal do babci do niemiec i tam kupie wii a narazie mam zelde na gacka

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 11 lipca 07, 21:00

Ja nie mam jeszcze ani Zedy ani Wii choć będę ją miał w ciągu ok. 5 miesięcy. szkoda w całej grze "dla mnie" tylko tego, ze Link jest praworęczny i podobno mapa odwrócona. Mam nadzieję ,że w kolejnej odsłonie wszystko się poprawi.(dla tej gry to mogę nawet stać się leworęczny z miejsca :D)

PS i BTW - Cieszę się twoim szczęściem z posiadania TP:D

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 12 lipca 07, 08:52

Wersja TP na Wii jest wersja "lustrzana", tzn. wzystko jest odwrocone. A to dlatego, ze wiekszosc ludzi jest praworeczna (10% mezczyzn i 8% kobiet jest leworecznych, czy jakos tak) i by im sie lepiej gralo.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 12 lipca 07, 16:51

Wondercrow pisze:Wersja TP na Wii jest wersja "lustrzana", tzn. wzystko jest odwrocone. A to dlatego, ze wiekszosc ludzi jest praworeczna (10% mezczyzn i 8% kobiet jest leworecznych, czy jakos tak) i by im sie lepiej gralo

To chodzi oto, że każdy trzyma wiilota w prawej ręce i żeby się zgrało Link też musi być praworęczny w Zeldzie TP na Wii. :} Nunchuck (gruchę) trzyma się w lewej ręce bo prawą byłoby niewygodnie sterować.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”