Moje pierwsze wrażenia (TP - GC)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 18 grudnia 06, 17:25

amadis pisze:Heh w styczniu kupuje Wii i oczywiście Zelde :P.. To moze ktoś by coś napisał o fabule, bo jak narazie to mnie najbardzie interesuje? :P

Fabuła jest pokręcona :) rozwój akcji przypomina mi (ponownie) Ocarine of Time :D nie chcę podawać szczegółów, ale moim zdaniem (przynajmniej do tej pory) jest to najlepsza historia z Linkiem w roli głównej :roll:
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 18 grudnia 06, 22:25

Hehe to może ktoś inny opisze? :P

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 19 grudnia 06, 14:47

Ja napisze tylko tyle, że przemienienie Hyrule w Twlight Hyrule jest częściowo winą Zeldy :wink: Ale niestety nie miała kobieta wyboru.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 19 grudnia 06, 15:41

Juz jutro bądź pojutzre dostane Wii!!! Jak ja nie moge się doczekać!!! w Zeldę będę grał conajmniej 6 razy z rzędu zanim odłożę.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 grudnia 06, 20:56

Jej dlaczego nikt nie chce zdrtadzic fabuły? :(

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 19 grudnia 06, 21:54

Możliwości jest wiele:
1)Nie chcą spoilować, bo nie wszyscy Gracze to lubią
2)Nie znają angielskiego xP
3)Sami jej nie rozumieją xD
8=============D

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 grudnia 06, 22:10

To można zawsze opisać w nowym temacie :P ( SPOILER! FABUŁA TP!!)... Bo kurde.. Mogłem nie sprzedawać GC to bym już grał -.- ... A kurde nie pomyślałem i musze na Wii czekac ;(

Awatar użytkownika
Slavoslav
VIP
VIP

Przeszedłem.

Postautor: Slavoslav » 20 grudnia 06, 21:44

Ja tam przeszedłem tą grę w niedzielę (wersja na Wii). Szczerze mówiąc, gdy oglądałem końcowe napisy, wydało mi się zabawne to, że człowiek tyle czasu czeka na kolejną część Zeldy... a tu 5 dni i po sprawie. :) Tak czy siak, zdecydowanie warto było czekać. I może nie ma oceanu, nie ma nie wiadomo jak epickiej, mrożącej krew w żyłach fabuły... lecz jedna z zapowiedzi się spełniła. A konkretnie ta, że nowej Zeldzie "być może uda się przewyższyć nawet legendarną Ocarina of Time". Bo moim zdaniem udało się. ;) Jednak najbardziej intrygujący jest fakt, że w grze czuć taki jakby powiew świeżości, ale lwia część starych, dobrych założeń i motywów została w te nowości finezyjnie wpleciona. Dzięki temu gra się naprawdę przyjemnie, niby czuć, że to "nowa Zelda", ale czasami też zbiera się na nostalgię za Ocariną. :P I jeszcze tak na podsumowanie- jakbym miał ocenić grę... to bym wystawił takie oceny:
Grafika: 9/10 Świetna, realistyczna animacja, piękne krajobrazy i wspaniale wykonana mimika twarzy.
Muzyka: 10/10 Koji Kondo... Zelda... i wszystko jasne. :) Poważnie; niby nie ma orkiestry, ale utwory są naprawdę przepiękne- zarówno odświeżone wersje starych, jak i zupełnie nowe kawałki wpadają w ucho i są naprawdę mistrzowsko wykonane.
Grywalność... 10/10 To za mało. Gra jest naprawdę wspaniale wykonana- i można sobie narzekać na niski poziom trudności, na słabowitych bossów, to i tak ta gra wciąga jak... jakiś wielki... wciągacz? No, ustalmy, że wciągacz. :P

Wiem, zbyt obiektywne to to nie było, ale ja po prostu pokochałem tą grę od pierwszego wejrzenia i prawdopodobnie nigdy nie uda mi się pisać o niej bez żadnych emocji oraz z wykorzystaniem takich słów jak: kiepska, cienka, słaba itp. :)

No i... w Twilight Princess nie ma Tingle'a. A według mnie to jest gigantyczna zaleta. :lol:

PS: Pierwszy post na tym forum! ^^

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 21 grudnia 06, 10:56

No i mam juz wii. zelda jest naprawdę boska.Mam 6 h na liczniku i pokonałem własnie tego orka na dziku. Niektóre elementy są poprostu genialne. Ukoncze pewnie po wigilii, ale zanim zrobie 100% to hoho.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 grudnia 06, 12:57

Slavoslav, witamy xD...

A co sądzisz o fabule? Może Ty coś zdradzisz? :P

Mazzak
VIP
VIP

Postautor: Mazzak » 21 grudnia 06, 13:17

amadis pisze:A co sądzisz o fabule? Może Ty coś zdradzisz? :P

Chcesz to ci powiem, twoja sprawa.

UWAGA SPOILER!!
Fabuła opiera się na tym, że zły Zant (fajna postać tak w ogóle) pochłania całe Hyrule w Twilight - takie cieniste odbicie rzeczywistości, a my musimy rozproszyć cały ten bajzel i Zanta za pomocą starożytnych artefaktów (Fusion cośtam, nie pomnę) pokonać. Niestety sprawa się komplikuje i dostajemy od niego baty, tracimy artefakt, zostaje nas rzucona klątwa. Odnajdujemy Master Sword, klątwa znika, a my wyruszamy na poszukiwanie Mirror of Twilight, który powiem tylko, że ma dużą wspólnego z Ganonem i tajemniczym Zantem... to tak z grubsza (bardzo z grubsza bo z pominięciem Zeldy, Midny i takich tam) pierwsze 15 godzin fabuły. Dalej nie mówie, bo szkoda psuć zabawe :]

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 grudnia 06, 15:37

Hehe w końcu xD... Dzięki wielkie Mazzak :)

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 22 grudnia 06, 16:45

Muzyka: 10/10 Koji Kondo... Zelda... i wszystko jasne. Smile Poważnie; niby nie ma orkiestry, ale utwory są naprawdę przepiękne- zarówno odświeżone wersje starych, jak i zupełnie nowe kawałki wpadają w ucho i są naprawdę mistrzowsko wykonane.

10 to raczej przesada, poważna wada(przynajmniej moim zdaniem) to brak voice-actingu.
a muzyka MIDI to już po prostu przesada. Ja się napalałem na muzykę wykonaną przez orkiestrę, a tu taki numer... Wielki minus dla Big N :|
8=============D

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 22 grudnia 06, 18:21

Weź pod uwagę, że płyta MiniDVD ma tylko 1.4 GB. A taki voice-acting czy muzyka MP3 by strasznie dużo zeżarli, a MIDI zajmuje bardzo mało miejsca.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slavoslav
VIP
VIP

Hm...

Postautor: Slavoslav » 22 grudnia 06, 18:42

@Zero
W sumie to są dość poważne wady, ale voice actingu nigdy w Zeldach nie było... Nintendo najwyraźniej wyszło z założenia, że radosnym bełkocikiem Midny się zadowolimy. Ja tam się w miarę zadowoliłem, ale co racja to racja, przydałoby się tej grze prawdziwe podłożenie głosów. Może kiedyś... :? A co do orkiestry to nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że nie pasowałaby zbytnio do Zeldy. Chociaż w kwestii dźwięku MIDI to masz dużo racji... i jak patrzę z perspektywy dnia dzisiejszego (zbyt wiele czasu nie minęło od przejścia TP, ale kij ^^), to przyznaję, 10/10 dla dźwięku to troszkę za dużo. Jego jakość rzeczywiście boli. Jednak mimo wszystko uważam, że tylko troszkę, ponieważ utwory same w sobie wyszły im świetnie. ;)
PS: Motywu z napisów końcowych mógłbym słuchać w nieskończoność. :lol:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 06, 18:45 przez Slavoslav, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”