HELP CENTER (TP)

Moderator: Moderatorzy

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 1 marca 08, 12:00

(unh, 'dodano'... to dlatego nie zobaczylam nowego posta, pewnie...)
Idz z ta ksiazka do Shada? On powinien sie tym zajac.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 1 marca 08, 12:54

Byłem u Shada zanim napisałem tego posta(dobry miech temu :>), pokazałem książke i "no effect" czy jakoś tak...ale spróbować jeszcze raz nie zaszkodzi.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 1 marca 08, 13:19

Zauwarzylam, ze bardzo latwo w tej grze jest stanac w nieodpowiednim punkcie i juz wszystko ma "no effect". Mialam tak ze statuetka dla Ilii jak gralam drugi raz o.O
W kazdym badz razie Shad powinien sie tym zajac, bo to w koncu ksiazka o "Sky beings" ^^'

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 2 marca 08, 12:52

Tak, racja :P stałem w złym miejscu i dlatego było "no effect"
Teraz jestem w City of the Sky - mam już double clawshota no i tu pojawia się problem -
Nie wiem czy opis dokładny ale...
jest pomieszczenie 2 czy 3, tam są 3 drogi - lewo,prawo i do góry.
Właśnie teraz mam iść tam do góry.
Chodzi o uczepianie się o te tak je nazwe "tablice" , no i 2 pierwsze są ustawione poziomo(no niby wszystkie są poziomo) a 3 "pionowo" 4 znów "poziomo"
uczepie się 3 ale 4 nie dosięgam...
próbowałem kilku pozycji, i nic to nie dało...

Awatar użytkownika
FILIP22
Goron
Goron

Postautor: FILIP22 » 10 kwietnia 08, 13:48

Mam problem. Jestem w zamku w środku. Dostałem się na górę double clawshotem po żyrandolach, otworzyłem drzwi i pozapalałem wszystkie lampy ale te 1 stopień tych "schodów" się nie uruchamia i nie mogę przejść dalej. To w tym pokoju gdzie można napełnić latarnię.

Z góry Thx
WARIO RULESSS
Obrazek
Obrazek

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 10 kwietnia 08, 14:18

O ile dobrze pamiętam, to trzeba stanąć na tym stopniu i zgasić jedną latarnię (ta, która od początku się paliła) Gale Boomerangiem.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 19 kwietnia 08, 16:40

Ja teraz jestem w city in the sky, mam double clawshota no i teraz nie wiem co robic... wszystkie pokoje posprawdzalem, boss key mam ale jak patrze na mapke (NGC)
to jest tak : jeziorko(poczatek)->miejsce z ktorego mam przeleciec na tych "kurach" i miejsce w ksztalcie kola. no to ide prosto i tam sa ze tak to ujme "wiatraki?"...
no i probuje przy pomocy double clawshota sie wspinac, ale pozniej na 3 "wiatraku" nic nie moge zrobic. wtf?
pomozcie bo juz sie z miesiac mecze...

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 19 kwietnia 08, 19:26

Trzeba się wrócić do pokoju z Boss Key, spuścić na clawshocie (taki niebieski pnkt na suficie tam jest) tak nisko, by drugim dosięgnąć takiej zwisającej kuli (chyba trzeba jeszcze załorzyć Iron boots ale nie pamiętam). No i jak zniżysz tą kule (mój brat mówił na to "jajko" xD) to się wiatraki powinny załączyć. Mam nadzieję, że o to chodziło.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 20 kwietnia 08, 07:42

Hehe, dzieki Wond :P
tylko teraz bedzie szukanie pokoju z boss keyem

[ Dodano: Nie 20 Kwi, 2008 ]
:shock: Nie no... bylem w komnacie z boss keyem ale tam sie nic nie da zrobic...
probowalem za to "gniazdo" sie zlapac, za "oczko", bez i z iron bootsami, ale nic sie nie da zrobic :(

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 21 kwietnia 08, 19:53

W tej komnacie jest siatka na poziomie "niższym", trzeba się jej złapać i spuścić na dół przez dziurę od wiatraka. W tedy powinieneś się znaleźć nad tą "główną" salą i zobaczyć właśnie takie "jajko" na suficie.
(ah, musiałam przeczytać solucję ~___~' A głowę dałabym se uciąć, że trzeba było się złapać niebieskiego punktu... oj, źle z moją pamięcią, źle...)

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 22 kwietnia 08, 13:41

hehe, dzieki za odpowiedz, wczesniej mialem walke z niebieskim punktem, a pozniej z video guide :P ale juz wszystko ok ^^ jestem juz w Hyrule castle :P

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 ]
Ganon zabity :P
dzieki za pomoc z waszej strony w przechodzeniu TP ^^
ale niestety na inne zeldy nie bede specjalnie kupowal nowej konsolki =/
gdybym tak robil no to Wii to jest chyba 300-400zl a gry na wii to nie wiem :P

Awatar użytkownika
Sys
Goron
Goron

Postautor: Sys » 4 czerwca 08, 11:03

1. Jak zdobyć ostatnią zbroję?
2. Mógłbym prosić o lokalizację wszystkich robaków?
3. Co zrobić po przejściu 4 świątyni i po wysłychaniu historyjki z Ganonem w roli głównej(tam przy Mirror of Twilight)?

Nie wiem czy to istotne, ale mam wersję na Wii.
Obrazek
Obrazek

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 4 czerwca 08, 11:35

1. Kupić w sklepie w Hyrule. Najlepiej jest spłacać u Gorona w sklepie Malo, bo potem Malo otwiera sklep w mieście Hyrule na miejscu starego i zbroja jest tańsza (ale nie polecam, jeśli o mnie chodzi, to mi się nie podobał sposób, w jaki działała...)
3. Iść do baru Telmy i dowiedzieć się, gdzie jest bodajże Ashei i pójśc do niej. Potem powinno się wyjaśnić.

Awatar użytkownika
Sys
Goron
Goron

Postautor: Sys » 4 czerwca 08, 15:23

Dzięki Wondercrow. Mam jeszcze jeden problem. Książe Zor dał mi to coś na wędkę. Gdy złowię czerwoną rybę, ucieka mi. Co mam zrobić. Dalej czekam na lokalizacje robaczków.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 4 czerwca 08, 17:47

Jak złapiesz czerwoną rybę to zamień się w wilka i powąchaj jej zapach :D
Obrazek

I SEE YOU

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”