Zelda Online (Nie pabla ;) )

Tu piszcie o wszystkich "flashowych" i tym podobnych grach na komputer.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lucyfer
Arthus Lucifes
Arthus Lucifes

Zelda Online (Nie pabla ;) )

Postautor: Lucyfer » 22 września 08, 06:38

Witam,
Dawno mnie tutaj nie było :) Pozdrawiam wszystkich gorąco ;).
Trochę mi się ten nick nie podoba ale miałem problemy z zarejestrowaniem się pod nowym ^^:P.

A więc mam pytanko czy dużo z was osób grałoby w Zelde online?
Grafika 2D, dużo nowych terenów i podstawowe z Ocarina of Time, nowe miecze, ubrania.
Oczywiście nie odbiegałbym za bardzo z tymi nowymi bajerami od pierwowzoru.
Teraz mam dużo czasu, skończyłem szkołę i znam się na tym więc właśnie zamierzam zrobić grę dla ludzi kochających tLoZ. :D

Prócz tego pytania mam też do was prośbę:
Czy moglibyście napisać mi czego jako fani LoZ oczekujecie po takiej grze?
Mile widziane również wymyślanie nowych przedmiotów, broni i ubrań dla Linka, oczywiście gdybyście poparli myśli obrazkami to by było super ;).

ps. nie bójcie się że to będzie kolejny projekt niewypał :), jeżeli ktoś się tym zainteresuje to na 100% to zrobię, przez ostatnie 2-2.5 roku siedziałem przy robieniu mmorpg, najpierw jako mapper a teraz podszkoliłem się trochę jako programista. Uwierzcie takiej gry jak LoZ nie jest trudno zrobić.

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 22 września 08, 11:35

Ja byłbym chętny, i nawet sam niedawno czytałem poradnik o programowaniu. Co prawda nie przeczytałem go i skończyłem na 2 z 15 chyba rozdziałow, bo miałem problemy z pobraniem visual c++ (nie udalo mi sie to w 15 minut to juz mi sie nie chcialo siedziec przy tym :P ) wiec co jak co moge sie dolączyć w ten projekt :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 22 września 08, 17:36

Lucuś, kopę lat! Zrobisz - zagram :P.
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 18 listopada 08, 20:40

Topik chyba umarł w zarodku, a szkoda, ja mam kilka fajnych pomysłów :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 20 listopada 08, 23:51

Jeśli uda Ci się taką grę zrobić Lucyfer chętnie bym grał. Od takiej zeldy oczekiwałbym trochę strategii walki nie tak jak na GB że podchodzisz bezrozumne potwory poruszają się według jakiegoś schematu tniesz je mieczem i padaja jak muchy. Dobrze jakbyś dodał ograniczone miejsce na noszona bron tzn. ze sobą można by było wziąć 6 różnych broni (nie licząc miecza), a u siebie w domu w kufrze trzymać resztę. Tak samo z ubraniem. Ten temat może być dla Ciebie pomocny co możesz zrobić http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=31740#31740

PS. Jak możesz to zrób piórko, dubleclowshota i duże lokacje.

Wróć do „Wszystkie gry z serii Legend of Zelda pod komputer”