Problemy z nagrywar?
Moderator: Moderatorzy
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Problemy z nagrywarą
Od pewnego czasu mam problem z przegrywaniem płyt. Najnormalniej w świecie przegrywam sobie takową płytkę (przypuśćmy CD) i jak ją wkładam (tą przegraną) do napędu CD to nic na niej nie ma, jakby była pusta, ale znowu nagrywać na nią nie można. Jeśli włożę ją do napędu DVD pisze komunikat... A sami se zresztą zobaczcie:
Jak przegrywam płytę DVD, to właśnie też wyskakuje ten komunikat. Te płyty, z których przegrywam (jak i pozostałe) działają normalnie, bez żadnych problemów. Ludzie, co się dzieje
Jak przegrywam płytę DVD, to właśnie też wyskakuje ten komunikat. Te płyty, z których przegrywam (jak i pozostałe) działają normalnie, bez żadnych problemów. Ludzie, co się dzieje
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Heh, łatwo powiedzieć, a co z danymi? Nagrać na płyty przecież nie mogę...
Aha, no i przegrałem płytę (3 płytę z gry) CD tym CloneCD, ale gra zamiast się odpalać to właśnie nic się nie dzieje ...
EDit
No dobra, z grą sobie poradziłęm, ale jak ja mam przegrywać płyty DVD? Clone CD coś tam pisał, ze nie jest kopaktybilny z przegrywarą DVD czy coś takiego.
Aha, no i przegrałem płytę (3 płytę z gry) CD tym CloneCD, ale gra zamiast się odpalać to właśnie nic się nie dzieje ...
EDit
No dobra, z grą sobie poradziłęm, ale jak ja mam przegrywać płyty DVD? Clone CD coś tam pisał, ze nie jest kopaktybilny z przegrywarą DVD czy coś takiego.
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
No dob ra, więc na chwilą obecną sprawa wygląda tak:
Płyty CD przegrywam programem CloneCD. I tu jest pewien problem, bo jeszcze będzie działać mi tylko 20 dni.
Płyty DVD przegrywam za pomocą DVD Decrypter, ale właśnie tylko DVD.
I teraz moje pytanie brzmi: czy znacie jakiś darmowy uniwersalny program, który będzie nagrywać i takie płyty i takie?
Płyty CD przegrywam programem CloneCD. I tu jest pewien problem, bo jeszcze będzie działać mi tylko 20 dni.
Płyty DVD przegrywam za pomocą DVD Decrypter, ale właśnie tylko DVD.
I teraz moje pytanie brzmi: czy znacie jakiś darmowy uniwersalny program, który będzie nagrywać i takie płyty i takie?
Możesz także przeinstalować Windowsa i nie utracisz danych
Przenosisz wszystkie cenne dane z dysko C: ( tam gdzie Win ) na inne partycje, po czym formatujesz TYLKO C:. Jak to zrobić?
Wkładasz płytę Windows`a, po załadowaniu wciśnij R.
Naciśnij 1.
Podaj hasło admina, jeżeli hasła nie ma, wciskasz ENTER.
Wpisujesz "format c:".
Wpisujesz "T".
Czekasz aż sformatuje.
Wpisujesz "exit".
Ładuejsz płytę i instalujesz Windowsa.
Jeżeli nie wiesz jak to zrobić, pisz do mnie na GG 7343826, wytłumaczę Ci, napiszesz/ wydrukujesz sobie .