Rayman - The Prince

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 12 sierpnia 09, 17:40

Wielkim fanem Raymana nie jestem (The Great Escape to jedna z moich ulubionych platformówek, ale na przykład trójki już nie cierpię), ale całkiem tego złożonego z lewitujących części ciała typka lubię.
Bardzo dobrze rysujesz, chociaż czasem bywa bardzo chaotycznie. No i fabuła nie jest raczej arcydziełem, i jakoś ciężko się przyzwyczaic do tego śmiesznego ludka szlachtującego przeciwników mieczem xD To trochę nie te klimaty dla Raymana.
To wszystko co napisałem powyżej nie znaczy, że komiks mi się nie podoba. Bo się podoba ;) Jak na amatorską fan-robotę jest naprawdę dobrze.
More power to you, rysuj dalej i oby dalej było jeszcze lepiej :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 12 sierpnia 09, 18:17

Wertyp pisze:No i fabuła nie jest raczej arcydziełem

No i o to właśnie chodzi :D. Przez taką głupią sprawę, wydarzenia doprowadzają do apokalipsy :). Nie wiem czy pamiętasz, ale w naszym eposie narodowym też rozpoczęło się od zwykłego głupstwa.
Wertyp pisze:i jakoś ciężko się przyzwyczaic do tego śmiesznego ludka szlachtującego przeciwników mieczem xD To trochę nie te klimaty dla Raymana.

Wszystko jest zamierzone ;p.
Wertyp pisze:To wszystko co napisałem powyżej nie znaczy, że komiks mi się nie podoba. Bo się podoba ;)

W takim razie bardzo mi miło ;).

Skończyłem szkice do komiksu. Całość zajmuje 37 stron.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 12 sierpnia 09, 20:24

Jak już mówiłem komiks jest fajny i podoba mi się. Jest jakaś szansa że pojawią się kórliki?

PS: Kiedy pierwszy raz zobaczyłem Raymana z mieczem skojarzył mi się z Sonic & the Black Knight to tak btw.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 sierpnia 09, 08:15

MasterLink pisze:Jest jakaś szansa że pojawią się kórliki?

BARDZO marna ;p.

[ Dodano: Sob 15 Sie, 2009 ]
Komiks skończony! Jak wrażenia? Co sądzicie o całokształcie? Ja dodam pare słów wyjaśnień w razie czego ;).

Akcja komiksu dzieje się pomiędzy 10 a 13 lipcem 1410 roku. Jak na nasze czasy późne średniowiecze. Czemu taki rok? A no bo akurat tak mi się wzięło :P. To bitwa pod Grunwaldem zainspirowała mnie żeby stworzyć tą wojnę ;). Jeśli natomiast chodzi o dni:
10 lipca, wtorek - Dark pojawia się u Raymana.
11 lipca, środa - Dark pojawia się po raz drugi.
12 lipca, czwartek - Rayman wyrusza z pozostałymi żywymi żołnierzami na wojnę.
13 lipca, piątek - wojna i początek końca świata.

Wiem, że bitwa pod Grunwaldem była 15 lipca, ale chciałem też nawiązać trochę do pechowej trzynastki. U nas prawdopodobnie wzięło się to stąd, że w piątek trzynastego wybito Templariuszy (czy jakoś tak). Chciałem, żeby i w komiksie podobna sytuacja miała miejsce.
Motyw czystości w sercu - mogłoby się wydawać, że żywcem wzięte z Kingdom Hearts. Nie potwierdzam ani nie zaprzeczam :P. Tak naprawdę motywem przewodnim była... nasza wiara chrześcijańska. Złość, gniew, nienawiść, pożądliwość... To u nas jest traktowane jako grzechy, uczucia złe. Dlatego wpadłem na pomysł aby wypełniały one mrokiem nasze serca. Ależ dlaczego serca w takim razie? Wg mnie to właśnie serce kieruje nami, naszymi myślami i poczynaniami. Jeśli kogoś kochamy, to serce nam mówi co mamy robić, nie rozum. Podobnie sprawa ma się, gdy kogoś nienawidzimy. Serce mówi rozumowi co rozum ma powiedzieć naszemu ciału. I dlatego Dark chciał zapanować nad sercem Raymana. Proste, nie? Kingdom Hearts może tylko utrzymało mnie w tej myśli. Zresztą, księża też nieraz mówią o czystości w sercach. Dark może do złudzenia przypominać jednego z członków Organization XIII (też z KH zresztom) ale to jest jednak przypadek i przepraszam fanów ;).

Chyba miałem drugie tyle napisać, ale zapomniałem o reszcie ;p. W razie czego pytajcie ;).
Obrazek

Wróć do „OFF Topic”