Wasze Sny

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 19 lutego 10, 20:32

Pierwszy sen (Miałem go dzisiaj)

Byłem w grze..Unreal Tournament 2004, ale było 4 nowych przeciwników-bossów. Ja byłem, tym który ma z nimi walczyć. Cóż, wszyscy to mutanci! Człowiek-Nosorożec (Zginął po paru rakietach) Czlowiek-Pająk (O mało co mnie nie zabił, a miał 5 odnóży więc ni kopnąć ni uderzyć, a mnie przygwoździł, ale chyba...z byka mu walnąłem, reszty nie pamiętam =/)

Drugi Sen (Też go miałem dzisiaj)

Był W-F, graliśmy w dziwną grę, niby piłka nożna, ale się czołgaliśmy niczym gąsienice, i pamiętam to, że jakimś cudem połamałem przez przypadek koledze palec, ale jak w takiej pozycji ?! XD

Trzeci..

Byłem Isaaciem z Dead space (Nigdy więcej gier komputerowych horrowych [A nawet w niego nie grałem!]) Nagle ehm...Widze całą zakrwawioną ściane, owym potworem jest mój dziadek ....Zginąłem, jakimś cudem przed tą ścianą się odrodziłem, a tu nagle (Kto ogląda to zna) Madi z Nie ma to jak Hotel mnie ostrzega przed tym Niby-monstrum...Nie pamiętam co było dalej)

Hmm.. Więcej nie pamiętam, może jutro coś powiem :)
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 19 lutego 10, 21:00

Taka ciekawostka.
Faza REM (podczas której występują marzenia senne) występują co 90 min i trwają 5-30 min.
Czyli co noc zdrowy człowiek ma kilka snów. Szkoda, że nie często zdarza się nam je pamiętać, i zazwyczaj pamiętamy tylko jeden. I takich ciekawostek powiem jeszcze, że w czasie marzeń sennych nie mogą zdarzyć się rzeczy, których sami nie widzieliśmy (lub o nich nie myśleliśmy). Ale w sumie to człowiek podczas życia myśli o wszystkim :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 lutego 10, 21:04

lukaszSA pisze:I takich ciekawostek powiem jeszcze, że w czasie marzeń sennych nie mogą zdarzyć się rzeczy, których sami nie widzieliśmy (lub o nich nie myśleliśmy). Ale w sumie to człowiek podczas życia myśli o wszystkim :D

Najfajniejsze jest to, że każdą osobę która widzimy w snach- musieliśmy przynajmniej raz zobaczyć w realu. Ludzki mózg to niepojęta potęga- miło by było, gdyby ludzie nauczyli się wykorzystywać go w pełni.

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 19 lutego 10, 21:20

Widocznie, ludzki mózg w stanie nieświadomości nie potrafi abstrakcyjnie myśleć. W ogóle nie wiem, czy człowiek jest w stanie wymyślić wygląd innego człowieka (którego wygląd byłby w każdym calu unikatowy)
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 19 lutego 10, 21:33

a może być tak ze śni mi się jakaś osoba (parę miesięcy temu śniła mi się laska latynoska... ;p) czy mogę ja kiedyś zobaczyć ??

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 19 lutego 10, 21:36

Nie. Albo ją kiedyś widziałeś, albo twój mózg ją ułożył łącząc cechy wyglądu dziewczyn które widziałeś i oczywiście ułożył je według twojego gustu :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 19 lutego 10, 21:48

Lol ! masz racje... ! eheh nawet nie wiedziałem ;]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 lutego 10, 08:16

Teraz wykorzystujemy mózg w 3%. Gdybyśmy wykorzystywali go w pełni, bylibyśmy chyba bogami ;p.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 20 lutego 10, 08:25

Może i lepiej! Może byśmy stworzyli swój własny wymiar ? xD..Fantazja mnie ponosi, ale tak czy siak było by Cudooownieee.... Przypomniały mi się dwa sny btw, ale nie chce mi się rozpisywać więc powiem tak: w pierwszym, widziałem nowy Layout (Taki fajny, odcień szarego koloru) Zeldy Central ^^, a w drugim to widziałem Tibie w 3D o_O
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 20 lutego 10, 08:43

hahaha tibia 3D ;] Bedze wtedy kiedy normalne gry będą full HD, Fotorealistyczne 3x lepsze od Crysisia 3, mi się dziś coś śniło ale bardzo dziwnego;/... może dlatego ze próbowałem wejść w LD

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 20 lutego 10, 11:23

Bywali i pisarze slawni, ktorzy specjalnie po snie od razu spisywali to co wysnili, teraz nie moge sobie przypomniec autora.

Co od mnie to pamietam swoje sny, czasem co dziwne dla mnie, sni sie przyszlosc (serio!), ale rzadko.
Bedac maly snil mi sie kumpel z lawki (wydawal sie starszy) gdzies w lesie na dachu naslonecznionym. Ze 2 lata pozniej, bedac zuchem z grupa pojechalismy do Bialego Brzegu, gdzie domki w srodku lasu maja spadziste dachy az do ziemi. No i kumpel pewnego dnia rzeczywiscie po wdrapaniu sie na srodek dachu przysiad a ja go akurat z kumplami obserwowalismy ze schodow zdloz dachu. Pozycja, z jakiej patrzylem i kumpla siedzacego juz na dachu byla taka sama jak we snie. Nawet mu to powiedzialem, ze ja to pamietam, kiedys juz cos takiego widzialem.
A ostatnio spelnilo sie ogladanie jakiegos filmu (okreslona scena, jakies 2 babki, jedna na fotelu, druga w specyficznej pozycji na kanapie), ktory przysnil mi sie ze 4 lata temu, a filmu tego nigdy nie widzialem, nawet trailera. Jakas komedia romantyczna, nawet zabawny.

Takie sny trafiaja sie rzadko, pamietam, ze po snie z dachem z kumplem nie moglem sobie wogole przypominac snow na dlugi okres.

A co do umiejetnosci sterowania snem to ciekawe, ostatnio co pomyslalem w trakcie snu to sie spelniala tylko czesc :/, ale poczytam o tym LD

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 20 lutego 10, 11:38

Mada---To sen proroczy ;] tez czasem mam (kiedyś śniło mi się ze mam dzewczyne była to moja koleżanka z wioski ;p a po 2 latach chudziłem znia ;] )

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 20 lutego 10, 17:14

Mada12 pisze:Co od mnie to pamietam swoje sny, czasem co dziwne dla mnie, sni sie przyszlosc (serio!)

Ja mam takie sny przynajmniej raz na dwa tygodnie ;)
Starałem się stworzyć LD ale nie wyszło ;((

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 24 lutego 10, 07:57

Znajdowałem się w szkole, normalnej jak na 21 Wiek, lecz byłem klerykiem(Btw, miałem Lucid Dream, chociaż szybko się skończył) Jeden z naszych, ten mądry, odkrył że coś nie tak z tą nauczycielką , i uczniami, analiza... Wyszło na to , że są to jakieś dziwne istoty które zamiast kości i krwi mają dziwną żelatyną, poszliśmy sobie dla naszego bezpieszeństwie.. Poszliśmy spokojnym krokiem a kiedy wyszliśmy z sali, zaczeliśmy biec, nagle, ze schodó za nami szli uczniowie, ale poruszali sięw dziwny sposób, zmieniali się w te żelatyny, i pełzali w naszą strone, ledwo co przebiegłem piętro, dorwały nas, chciałem postawić Totem który leczy(WoW Shaman)...Spowolnił on czas zamiast leczyć , chociaż czemu ? Byłem i tak w potrzasku, jeden z nich powiedział swoim poowooolnyyym głosem "Już się nie wydostaniecie!" A ja - Zrobiłęm tak żeby pojawiła się tabela (Siłą woli ?) z skillami, dodałem puncik w wybuch, no i go użyłem, zrobiło się ciemno, słyszałem taki tylko pisk, kiedy załącza się naprzykłąd bomba czy eksplozja w jakimś filmie, nagle patrze, jesteśmy na zewnątrz, wszyscy szczęśliwi, a ja znowu zrobiłem tak żeby pojawiła się tabelka ze skillami, i dodałem reszte punktów. Koniec.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Wróć do „OFF Topic”