My Collection

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 10 marca 15, 15:22

No ale jaka to kolekcja bez pudełek. To się nie godzi. Jak masz parcie na grę to kolekcja nie ma sensu większego. Tak uważam. Tzw kolekcjonerki to przecież zestawy gadżetów w pudełku także wiesz sam o co chodzi. Oracle sa drogie to prawda ale na ebayu do dostania :)
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 11 marca 15, 13:40

nokash nie przesadzaj, ja też mam kilka Zeld bez pudełek i jakoś nie czuję się aż tak bardzo z tym źle. Ważne, że oryginałki :wink:

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 11 marca 15, 14:28

E-e. To nie to samo.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 11 marca 15, 17:42

Jeśli nie masz do każdej poszczególnej części oryginalnej instrukcji obsługi to w takim razie z Ciebie też jest kolekcjoner jak z koziej dupy trąba! ;)

A tak na marginesie, nie czuję się stuprocentowym kolekcjonerem! Większość kolekcjonuje dla samego kolekcjonowania! Kupuję gry aby w nie grać, a nie po to by stały na półce. Oczywiście, fajnie wyglądają pudełka, edycje kolekcjonerskie(którymi ostatnimi czasy jestem niezwykle pod jarany), ale nie jest to dla mnie najważniejsze! :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 11 marca 15, 19:41

Zgadzam się z tobą. Dlatego ja chwalę się tylko takimi egzemplarzami. :) Wszystkie które posiadam to kompletne sprzedażowe boxy. :D Np. Oracli sie już pozbyłem które miałem pirackie. Teraz nawet mi wstyd że je miałem. Na swoje usprawiedliwienie dodam że jak je kupowałem nie wiedziałem że sa pirackie ;)
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 marca 15, 12:13

No to niech i ja nadrobię zaległości.

O majorze już wiecie...
Obrazek

Ale pojawiło się również kilka nowych rzeczy.
Obrazek
Była okazja to wziąłem ;p. Dobrze, że PS3 odpala gry na PS1.

Najświeższa zdobycz okołogrowa. Szukajcie na ebayu póki tanio.
Obrazek
O ile mógłbym przyczepić się do wielu rzeczy w tej części, tak muzyka jest świetna. Mój ulubieniec?
:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=dwKvxrlJB-M

No i rzecz, którą w sumie nie chwaliłem się do tej pory. Komiksy.
Obrazek
Zapraszam do dyskusji na ten temat w innym wątku :).
:arrow: http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=42452#42452

[ Dodano: 21 Marzec 15, 12:16 ]
Przy okazji pokażę wam, jak może wyglądać oprawiony w ramach dobry ładny plakat.
Obrazek
W porównaniu do plakatu w antyramie:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 marca 15, 14:05

Plakacik ładny. Ja nie mam miejsca w tej chwili.... Chociaż w sumie to by sie znalazło ale nie będę psuł nieswoich ścian :P
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 marca 15, 14:39

Mam to szczęście, że te nie moje ściany są są już wystarczająco poniszczone. Sam nie muszę dokładać nic swojego, jest tu mnóstwo gwoździ i haczyków :D. O jeden wolny się nawet załapał, tu przy metroidzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 23 marca 15, 16:42

Gdzie kupiłeś plakat Metroida? :D
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 marca 15, 10:01

Sprawcie sobie specjalne rzepy na ścianę do przyczepiania obrazków, nie będziecie wtedy kuć ściany
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 28 marca 15, 11:18

ganon pisze:Gdzie kupiłeś plakat Metroida? :D

Druk na zamówienie w drukarni.

[ Dodano: 5 Kwiecień 15, 18:38 ]
Czego korzystacie do katologowania swoich zbiorów? Czy korzystacie w ogóle z czegokolwiek? Mój najaktualniejszy spis był na stronie archona, ale tam baza danych padnięta (już z dobre pół roku), więc wróciłem do spisu na gamefaqs. Ten jest o tyle wygodny, że jest jeszcze coś takiego jak "kolejka do zagrania". Przydatna opcja, ale jeśli chcę podejrzeć swój prawdziwy spis, część gier mi nie wyświetla... Macie coś takiego?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 marca 16, 13:38

Już nie tylko dopierdzielają się do gier żeby przypodobać się lewaczkom na zachodzie, ale również do arbooków, wywalając szkice koncepcyjne w zachodnim wydaniu artbooka Bravely Second. Wszystko pod szyldem nintendo które na to zezwala.

http://operationrainfall.com/2016/02/26 ... ves-edits/

Współczuję tym którzy to kupili bo zostali nieświadomie wydymani. Jakbym nie kupił japońskiego wydania jakiś czas temu czułbym się tak samo. Próbują na wszystkie sposoby coraz bardziej zaciskać pętelkę. Dlatego trzeba na nich lać ciepłym moczem i robić importy.

Obrazek

Trzeba mieć też świadomość, że mogą posunąć się już do wszystkiego. Co do samej gry, nie tylko ją ocenzurowali, ale dodatkowo jeszcze pocięli zawartość, zmieniając niektóre dialogi, wyrzucając (niektóre) side-questy i na koniec usuwając z gry tak zwany "bad ending". To już jest to po prostu sku*** z ich strony.

Im więcej będą cenzurować tym mniej mojej kasy dostaną.
Nie jestem jedyny.

Jest coś jeszcze, pod nowym trailerem z nowego Metroida Federation Force, na który większość fanów leje, NoA wyłączyło lajki bo była tam ogromna ilość minusów. To co się obecnie dzieje jest po prostu kpiną z fanów.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 9 marca 16, 22:55

Pamiętacie mój karton z zeldami? :P Od tego czasu doszło do mnie kilka gier które niby miałem. Aktualna kolekcja:
TWW
ST
PH ( + gdzieś wala się po domu ::( )
OoT na GC i MQ
ALttP na GBA
FS ( nigdy nie grana ::( )
TP na GC

Inne:
Ty the Tasmanian Tiger 2 na PS3
Fifa 2004 na GC
Shrek ( nie pamiętam tytułu) na GC

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Re: My Collection

Postautor: MasterLink » 15 grudnia 16, 00:35

Obrazek

Nie mam zamiaru czekać na ang wersję. Nie wiem jak tłumaczenie podpisów pod ilustracjami i kilku wywiadów może zajmować tyle czasu. Japońskie wydanie wyszło w sierpniu.

O samym artbooku Hyrule Graphics mogę powiedzieć tyle, że jest konkretny i posiada ogromny zbiór ilustracji. Jest tu praktycznie wszystko co wypluli przez ostatnie 30 lat. Krajobrazy, postacie, bronie, przedmioty, szkice, loga, okładki nawet sprity z gier. Tylko że jakieś 90% obrazków można znaleźć w internecie od lat. Mało jest tu odkrywczych rzeczy, które mogą zaskoczyć. Raczej nie będę już kupować angielskiego wydania. Kupić oczywiście warto, dla kogoś kto lubi artbooki. The Legend of Zelda: Art & Artifacts tak ma się nazywać ten artbook na zachodzie. Premiera gdzieś ok 21 lutego 2017

A tutaj The Art of Metal Gear Solid V w limitowanej edycji:

Obrazek
Obrazek

Wróć do „OFF Topic”