My Collection
Moderator: Moderatorzy
Jeśli nie masz do każdej poszczególnej części oryginalnej instrukcji obsługi to w takim razie z Ciebie też jest kolekcjoner jak z koziej dupy trąba!
A tak na marginesie, nie czuję się stuprocentowym kolekcjonerem! Większość kolekcjonuje dla samego kolekcjonowania! Kupuję gry aby w nie grać, a nie po to by stały na półce. Oczywiście, fajnie wyglądają pudełka, edycje kolekcjonerskie(którymi ostatnimi czasy jestem niezwykle pod jarany), ale nie jest to dla mnie najważniejsze!
A tak na marginesie, nie czuję się stuprocentowym kolekcjonerem! Większość kolekcjonuje dla samego kolekcjonowania! Kupuję gry aby w nie grać, a nie po to by stały na półce. Oczywiście, fajnie wyglądają pudełka, edycje kolekcjonerskie(którymi ostatnimi czasy jestem niezwykle pod jarany), ale nie jest to dla mnie najważniejsze!
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
No to niech i ja nadrobię zaległości.
O majorze już wiecie...
Ale pojawiło się również kilka nowych rzeczy.
Była okazja to wziąłem ;p. Dobrze, że PS3 odpala gry na PS1.
Najświeższa zdobycz okołogrowa. Szukajcie na ebayu póki tanio.
O ile mógłbym przyczepić się do wielu rzeczy w tej części, tak muzyka jest świetna. Mój ulubieniec?
https://www.youtube.com/watch?v=dwKvxrlJB-M
No i rzecz, którą w sumie nie chwaliłem się do tej pory. Komiksy.
Zapraszam do dyskusji na ten temat w innym wątku .
http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=42452#42452
[ Dodano: 21 Marzec 15, 12:16 ]
Przy okazji pokażę wam, jak może wyglądać oprawiony w ramach dobry ładny plakat.
W porównaniu do plakatu w antyramie:
O majorze już wiecie...
Ale pojawiło się również kilka nowych rzeczy.
Była okazja to wziąłem ;p. Dobrze, że PS3 odpala gry na PS1.
Najświeższa zdobycz okołogrowa. Szukajcie na ebayu póki tanio.
O ile mógłbym przyczepić się do wielu rzeczy w tej części, tak muzyka jest świetna. Mój ulubieniec?
https://www.youtube.com/watch?v=dwKvxrlJB-M
No i rzecz, którą w sumie nie chwaliłem się do tej pory. Komiksy.
Zapraszam do dyskusji na ten temat w innym wątku .
http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=42452#42452
[ Dodano: 21 Marzec 15, 12:16 ]
Przy okazji pokażę wam, jak może wyglądać oprawiony w ramach dobry ładny plakat.
W porównaniu do plakatu w antyramie:
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Sprawcie sobie specjalne rzepy na ścianę do przyczepiania obrazków, nie będziecie wtedy kuć ściany
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
ganon pisze:Gdzie kupiłeś plakat Metroida?
Druk na zamówienie w drukarni.
[ Dodano: 5 Kwiecień 15, 18:38 ]
Czego korzystacie do katologowania swoich zbiorów? Czy korzystacie w ogóle z czegokolwiek? Mój najaktualniejszy spis był na stronie archona, ale tam baza danych padnięta (już z dobre pół roku), więc wróciłem do spisu na gamefaqs. Ten jest o tyle wygodny, że jest jeszcze coś takiego jak "kolejka do zagrania". Przydatna opcja, ale jeśli chcę podejrzeć swój prawdziwy spis, część gier mi nie wyświetla... Macie coś takiego?
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Już nie tylko dopierdzielają się do gier żeby przypodobać się lewaczkom na zachodzie, ale również do arbooków, wywalając szkice koncepcyjne w zachodnim wydaniu artbooka Bravely Second. Wszystko pod szyldem nintendo które na to zezwala.
http://operationrainfall.com/2016/02/26 ... ves-edits/
Współczuję tym którzy to kupili bo zostali nieświadomie wydymani. Jakbym nie kupił japońskiego wydania jakiś czas temu czułbym się tak samo. Próbują na wszystkie sposoby coraz bardziej zaciskać pętelkę. Dlatego trzeba na nich lać ciepłym moczem i robić importy.
Trzeba mieć też świadomość, że mogą posunąć się już do wszystkiego. Co do samej gry, nie tylko ją ocenzurowali, ale dodatkowo jeszcze pocięli zawartość, zmieniając niektóre dialogi, wyrzucając (niektóre) side-questy i na koniec usuwając z gry tak zwany "bad ending". To już jest to po prostu sku*** z ich strony.
Im więcej będą cenzurować tym mniej mojej kasy dostaną.
Nie jestem jedyny.
Jest coś jeszcze, pod nowym trailerem z nowego Metroida Federation Force, na który większość fanów leje, NoA wyłączyło lajki bo była tam ogromna ilość minusów. To co się obecnie dzieje jest po prostu kpiną z fanów.
http://operationrainfall.com/2016/02/26 ... ves-edits/
Współczuję tym którzy to kupili bo zostali nieświadomie wydymani. Jakbym nie kupił japońskiego wydania jakiś czas temu czułbym się tak samo. Próbują na wszystkie sposoby coraz bardziej zaciskać pętelkę. Dlatego trzeba na nich lać ciepłym moczem i robić importy.
Trzeba mieć też świadomość, że mogą posunąć się już do wszystkiego. Co do samej gry, nie tylko ją ocenzurowali, ale dodatkowo jeszcze pocięli zawartość, zmieniając niektóre dialogi, wyrzucając (niektóre) side-questy i na koniec usuwając z gry tak zwany "bad ending". To już jest to po prostu sku*** z ich strony.
Im więcej będą cenzurować tym mniej mojej kasy dostaną.
Nie jestem jedyny.
Jest coś jeszcze, pod nowym trailerem z nowego Metroida Federation Force, na który większość fanów leje, NoA wyłączyło lajki bo była tam ogromna ilość minusów. To co się obecnie dzieje jest po prostu kpiną z fanów.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: My Collection
Nie mam zamiaru czekać na ang wersję. Nie wiem jak tłumaczenie podpisów pod ilustracjami i kilku wywiadów może zajmować tyle czasu. Japońskie wydanie wyszło w sierpniu.
O samym artbooku Hyrule Graphics mogę powiedzieć tyle, że jest konkretny i posiada ogromny zbiór ilustracji. Jest tu praktycznie wszystko co wypluli przez ostatnie 30 lat. Krajobrazy, postacie, bronie, przedmioty, szkice, loga, okładki nawet sprity z gier. Tylko że jakieś 90% obrazków można znaleźć w internecie od lat. Mało jest tu odkrywczych rzeczy, które mogą zaskoczyć. Raczej nie będę już kupować angielskiego wydania. Kupić oczywiście warto, dla kogoś kto lubi artbooki. The Legend of Zelda: Art & Artifacts tak ma się nazywać ten artbook na zachodzie. Premiera gdzieś ok 21 lutego 2017
A tutaj The Art of Metal Gear Solid V w limitowanej edycji: