Ogniste sztylety

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

wojownik
Goron
Goron

Ogniste sztylety

Postautor: wojownik » 17 sierpnia 07, 16:31

Ogniste sztylety to dróżyna ludzi lubiąćych gry rpg i larp'y. Grają oni na tym tym forum w OS. Nie jest to prosta gra ponieważ wymaga logicznego myślenia, i szybkości. Chodzi w niej o to aby jak naj dłużej nie zostać zabitym przez przeciwników w sesjach gry. Gra odbywa się co jakiś czas, i gra się w nią opisowo tak jak w larpie tylko że na forum w temacie "miejsce gry". Zaczyna narrator (doświadczona osoba) Na początku opisuje otoczenie i położenie postaci oraz ich cel. Postacie rozpatrywują rozwiązania, i odpisują. Najlepiej jest jeśli gracze napiszą więcej, dokładniej opiszą swoje ruchy, i działania. Po zakończonej sesji OS każdy z graczy otrzymuje przedmioty zdobyte w grze, punkty doświadczenia, monety, i punkty mocy. Po kilku sesjach, jeśli osoby zdobędą określoną liczbę punktów mocy oraz doświadczenia, mogą przystąpić do boju pomiędzy sobą, w walce jeden na jednego na chacie(po zwycięstwie otrzymójemy wszystkie przedmioty przeciwnika i określoną część jego statystyk. Wszystkiego pilnuje obsłóga oraz moderatorowie. UWAGA po jednej śmierci naszego bochatera nie można go wskrzesić bez specjalnyc artefaktów!

link: www.ognistesztylety.fora.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 17 sierpnia 07, 17:36

Mi się podoba ten projekt. Grałem juz w coś podobnego i polecam jak najbardziej. Trzeba spróbować w nowym wydaniu. Spróbujcie a nie pożałujecie.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 17 sierpnia 07, 23:13

Wszedłem na forum i natychmiastowy zgon: "dróżyna". Najpierw przydałoby się usunąc takie "kfiatki" bo nieco odstraszają. Poza tym, po co tam działy związane z Zeldą? Robicie konkurencję Zelda Central czy co? To samo tyczy się innych gier.

Ogólnie pomysł bardzo ciekawy, ale nad wykonaniem trzeba nieco popracować. Przyznam, że aż kusi mnie by spróbować moich sił w owej grze, ale to nieco później. Życzę powodzenia ;)

Wróć do „OFF Topic”