Dostałem propozycje zrobienia strony internetowej. Trochę się na tym znam ale za mało by sobie poradzić.
Mam kilka pytań. Ma być to strona darmowa. Za zadanie ma o czymś tam informować (coś w stylu reklamy chyba. Nie wiem jeszcze) Wiem że są strony na których można umieszczać swoje strony i wtedy korzystamy z tego z darmo. Jakie polecacie strony? Co wpływa na to że potem taka strona ma duże wyniki wyświetlania, np. jak nasza ZC ( jest darmowa a wyświetla się na pierwszej stronie google w wyszukiwaniu) Jakie polecacie programy do pisania w HTML ( z wbudowanymi już szablonami i podglądem online najlepiej ). Ja sam używałem kilku ale żaden nie przypasował mi do końca. Czekam na rady.
Porady w pisaniu stron WWW
Moderator: Moderatorzy
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Ja powolutku sam przymierzam się do robienia strony, póki co mam program Website X5 v8 Smart. Tworząc stronę będę korzystał z fajnych artykułów w PC Format.
Popularność. A więc reklamy, reklamy i reklamy. W wyszukiwarce twoja strona pojawi się prędzej czy później. Możesz nieco przyspieszyć ten proces poprzez: google.com/addurl.html
nokash pisze:Co wpływa na to że potem taka strona ma duże wyniki wyświetlania, np. jak nasza ZC
Popularność. A więc reklamy, reklamy i reklamy. W wyszukiwarce twoja strona pojawi się prędzej czy później. Możesz nieco przyspieszyć ten proces poprzez: google.com/addurl.html

- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
Notatnik + http://www.kurshtml.boo.pl/
Ja tak zaczynałem
Później skorzystałem z jakiegoś programu do stron to wyszedł mi zielony potwór (pamiętacie te oczojebne kolorki w staaaaarej-starej wersji?), dalej były gotowe CMS'y, ale dziś korzystam z zestawu:
"Notepad++" + głowa
Uwierz mi, nie zrobisz dobrej strony programem, będzie tam mnóstwo śmieci w kodzie strony, który to wpłynie na niską pozycję w google (mówię/piszę poważnie)
Jeśli chodzi o to żeby strona była dobrze widziana przez google to polecam poczytać na sieci o "pozycjonowaniu" tudzież "seo" (bardzie fachowa nazwa).

Ja tak zaczynałem

"Notepad++" + głowa

Uwierz mi, nie zrobisz dobrej strony programem, będzie tam mnóstwo śmieci w kodzie strony, który to wpłynie na niską pozycję w google (mówię/piszę poważnie)
Jeśli chodzi o to żeby strona była dobrze widziana przez google to polecam poczytać na sieci o "pozycjonowaniu" tudzież "seo" (bardzie fachowa nazwa).
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
- Boryn
- Zastępca redaktora naczelnego
- Kontaktowanie:
Dokładnie miałem napisać, co Piotrek - Notepad + głowa. Ja tak zacząłem robić pierwsze strony, ale praktycznie z braku czasu ich dokańczałem, pamiętacie Supaplex Java, zrobiony przeze mnie? później coś się zrypało w aplecie i nie wiedziałem jak do tego dojść, dlatego owas gra nie działa... A jeżeli chodzi o program, chodź nie polecam żadnego programu, to możesz skorzystać z pajączka.
Ostatnio właśnie używałem Notepad++ ale z podglądem ciężko...
Myślałem o jakimś gotowym szablonie który by mi pasował i wtedy mógłbym go przerobić ( jeżeli chodzi o styl, rozplanowanie strony ) Szata graficzna to mniejszy problem bo akurat na tym się znam lepiej.
Czekam na dalsze porady a za powyższe bardzo dziękuję.
Myślałem o jakimś gotowym szablonie który by mi pasował i wtedy mógłbym go przerobić ( jeżeli chodzi o styl, rozplanowanie strony ) Szata graficzna to mniejszy problem bo akurat na tym się znam lepiej.