Porady w pisaniu stron WWW

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Porady w pisaniu stron WWW

Postautor: nokash » 6 stycznia 10, 20:28

Dostałem propozycje zrobienia strony internetowej. Trochę się na tym znam ale za mało by sobie poradzić.
Mam kilka pytań. Ma być to strona darmowa. Za zadanie ma o czymś tam informować (coś w stylu reklamy chyba. Nie wiem jeszcze) Wiem że są strony na których można umieszczać swoje strony i wtedy korzystamy z tego z darmo. Jakie polecacie strony? Co wpływa na to że potem taka strona ma duże wyniki wyświetlania, np. jak nasza ZC ( jest darmowa a wyświetla się na pierwszej stronie google w wyszukiwaniu) Jakie polecacie programy do pisania w HTML ( z wbudowanymi już szablonami i podglądem online najlepiej ). Ja sam używałem kilku ale żaden nie przypasował mi do końca. Czekam na rady.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 6 stycznia 10, 20:51

Ja powolutku sam przymierzam się do robienia strony, póki co mam program Website X5 v8 Smart. Tworząc stronę będę korzystał z fajnych artykułów w PC Format.
nokash pisze:Co wpływa na to że potem taka strona ma duże wyniki wyświetlania, np. jak nasza ZC

Popularność. A więc reklamy, reklamy i reklamy. W wyszukiwarce twoja strona pojawi się prędzej czy później. Możesz nieco przyspieszyć ten proces poprzez: google.com/addurl.html
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 6 stycznia 10, 21:52

Notatnik + http://www.kurshtml.boo.pl/ :D
Ja tak zaczynałem :) Później skorzystałem z jakiegoś programu do stron to wyszedł mi zielony potwór (pamiętacie te oczojebne kolorki w staaaaarej-starej wersji?), dalej były gotowe CMS'y, ale dziś korzystam z zestawu:
"Notepad++" + głowa :)

Uwierz mi, nie zrobisz dobrej strony programem, będzie tam mnóstwo śmieci w kodzie strony, który to wpłynie na niską pozycję w google (mówię/piszę poważnie)

Jeśli chodzi o to żeby strona była dobrze widziana przez google to polecam poczytać na sieci o "pozycjonowaniu" tudzież "seo" (bardzie fachowa nazwa).
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 6 stycznia 10, 23:36

Dokładnie miałem napisać, co Piotrek - Notepad + głowa. Ja tak zacząłem robić pierwsze strony, ale praktycznie z braku czasu ich dokańczałem, pamiętacie Supaplex Java, zrobiony przeze mnie? później coś się zrypało w aplecie i nie wiedziałem jak do tego dojść, dlatego owas gra nie działa... A jeżeli chodzi o program, chodź nie polecam żadnego programu, to możesz skorzystać z pajączka.
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 7 stycznia 10, 11:44

Ostatnio właśnie używałem Notepad++ ale z podglądem ciężko...
Myślałem o jakimś gotowym szablonie który by mi pasował i wtedy mógłbym go przerobić ( jeżeli chodzi o styl, rozplanowanie strony ) Szata graficzna to mniejszy problem bo akurat na tym się znam lepiej. :) Czekam na dalsze porady a za powyższe bardzo dziękuję.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Ali
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Ali » 8 stycznia 10, 09:12

Gdy zaczynałem pomocny był Pajączek, ale zrezygnowałem z niego szybko, bo jak napisali inni - mnóstwo śmieci w kodzie.
Teraz używam WebSite Pro. Programik stary, ale bardzo dobrze mi się w nim pracuje.
zysza.nl
Papiez Kosciola Piwnicznego
&
Prezes Fundacji Ratowania Piwnic Powojennych

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 26 stycznia 10, 12:59

Jak ustawić auto uzupełnianie znaczników w Notepad++ ?
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Wróć do „OFF Topic”