Dysputy o feminiźmie

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Dysputy o feminiźmie

Postautor: Deedlith_Anthy » 2 kwietnia 10, 14:07

Zelda, zwłaszcza za OoT.
Peach to typowy moeblob :P słodka jest, ale troche mdła i jakoś nie robi na mnie szczególnego wrażenia... "forgettable", po prostu.
Pablo1517, czy ty cokolwiek wiesz o feministkach? Idź się douczyć zanim zaczniesz bzdury gadać.
Od lat widzę ludzi, którzy guzik wiedzą na temat feminizmu i powtarzają TEN SAM BULLSHIT.
Wstydź się, jak miałam 11 lat wiedziałam więcej o feminizmie, niż ty wiesz teraz.
*wybaczcie ostry ton, ale ręce opadają, jak w kółko musi się innych poprawiać, zwłaszcza w tak banalnej sprawie*
Gratuluje tym, którzy uważają, że lepiej mieć głupią i ładną, niż mądrą i ładną dziewczynę xD
Będzie wam naprawde wesoło, jak w końcu będziecie musieli z nią o czymś porozmawiać xDD
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 2 kwietnia 10, 17:51

Ohohooh :) Spokojnie

Ale Zelda nie jest po prostu mądra. Ona ma mądrość idealną.
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 3 kwietnia 10, 11:25

Deedlith_Anthy pisze:Pablo1517, czy ty cokolwiek wiesz o feministkach? Idź się douczyć zanim zaczniesz bzdury gadać.
Od lat widzę ludzi, którzy guzik wiedzą na temat feminizmu i powtarzają TEN SAM BULLSHIT.
Wstydź się, jak miałam 11 lat wiedziałam więcej o feminizmie, niż ty wiesz teraz.

Lol.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 5 kwietnia 10, 17:54

Tylko potwierdziłeś moje zdanie o tobie.
LOL indeed.

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 6 kwietnia 10, 09:10

Tak, śmieszy mnie twoje tworzenie problemów z niczego. Tak jak powiedzialł ktoś wyżej, więcej luzu.
Co do samego feminizmu, dziś nie jest tym samym czym był kiedy powstawał, jest sporo odłamów, w tym jeden bardzo spopularyzowany, z którego można się tylko nabijać. Koniec offtopu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 kwietnia 10, 09:33

wiesz, po prostu sprowadzając wszystkich do jednego mianownika, obrażasz tylko ludzi, którzy naprawde robią coś dobrego.
Takich wściekłych krów o jakich wspominasz, to nigdy nie spotkałam ;]
Spoko, koniec :off: .

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 6 kwietnia 10, 14:43

Lejta sie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 7 kwietnia 10, 07:12

Deedlith_Anthy wyluzuj. Co ty tak za feministkami? Trochę... humoru. Stereotyp feministki jest taki ze to jakaś przemądrzała baba co wszystkich na siłę chce po kątach ustawiać i myśli że jest najmądrzejsza bo ma... cycki. A ty się zaraz tak nie oburzaj. To było humorystyczne porównanie.

Widzę że ktoś mądry wydzielił to jako osobny temat dyskusji xD
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 7 kwietnia 10, 08:42

Ja się nie będę tutaj wypowiadał. O normalnym feminiźmie nie ma co dyskutować, a dyskusje o tym bardzo popularnym "feminiźmie" to tak samo jak kłucić się, czy homosexualizm jest normalny czy nie, albo, która konsola jest lepsza.

Można to nazwać tematem tabu, nie dlatego, że jest sprośny, ale że wywołuje same kłótnie gdyż jest delikatnie mówiąc kontrowersyjny i IMO głupi :P.

Deedlith_Anthy pisze:Gratuluje tym, którzy uważają, że lepiej mieć głupią i ładną, niż mądrą i ładną dziewczynę xD
Będzie wam naprawde wesoło, jak w końcu będziecie musieli z nią o czymś porozmawiać xDD

Ja mam nie głupią i ładną. Da się połączyć jak widać :P. ...Czasami zdarzy jej się nie specjalnie błysnąć rozsądkiem, ale nie można mieć wszystkiego ^^'.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 7 kwietnia 10, 18:25

Dokłądnie. To jest temat ściśle związany z poglądami poszczególnych ludzi. a każdy człowiek jest inny i inne ma poglądy a feminizm w teorii różni sie od tego stereotypowego "feminizmu".

pablo1517 pisze:Ja mam nie głupią i ładną. Da się połączyć jak widać :P . ...Czasami zdarzy jej się nie specjalnie błysnąć rozsądkiem, ale nie można mieć wszystkiego ^^'.

oficjalnie mi podpadłeś teraz ;>
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 11 kwietnia 10, 14:29

Mary1517: nic nie mam z tym, po prostu denerwują mnie wszystkie idiotyczne stereotypy.
Bo najpierw kobiety(!)* naśmiewają się z kolegami przy piwie z feministek, chcąc być w ich oczach zajebiaszcze, a potem płaczą, że zarabiają o połowę mniej niż kolega na tym samym stanowisku.
I nie widzą żadnego związku jednego z drugim .
Sorry, ale jazda na głupich stereotypach i rozpowszechnianie ich donikąd nie prowadzi.
Poza tym, też byście się wkurzali, jakbyście mieli koleżankę, która postanowiła zostać feministką, bo ją rzucił chłopak (tak, ona to interpretowała jako "ruch zrzeszający kobiety, które nienawidzą mężczyzn")
Ręce opadają.
*nie mówie o nikim konkretym
pablo1517 pisze:Można to nazwać tematem tabu, nie dlatego, że jest sprośny, ale że wywołuje same kłótnie gdyż jest delikatnie mówiąc kontrowersyjny i IMO głupi :P.

Religia też jest tematem tabu, bo jest kontrowersyjna i IMO głupia.
(odpowiedź na tym samym poziomie :P i z góry przepraszam wierzących, nie o to mi chodzi, by was obrazić,
I żeby nie było, nikogo pozabijać też nie chcę :P ale skoro taki temat wyszedł... =3)

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 12 kwietnia 10, 20:42

Dlatego nie powinno się gadać o religii. Mądrzy i dojrzali ludzie o tym wiedzą. Po co gadać o czymś, skoro z tej rozmowy nic nie wyniknie, nikt nikogo nie przekona, tylko się wszyscy pokłócą i posadzą k***y na sobie.
odpowiedź na tym samym poziomie

Czyli na dobrym poziomie. Cieszę się, że bierzesz przykład =3.

Totalnie bezsensowna rozmowa.
Co do braku równouprawnienia, to nie wiem gidze ty mieszkasz, ale na pewno nie w tym samym kraju. Aktualnie w moim mieście, miałbym 100 razy łatwiej ze znalezieniem dobrze płatnej pracy, gdybym tylko był innej płci, więc można powiedzieć, że macie się aż za dobrze ;>.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 13 kwietnia 10, 15:54

i tu się z tobą Pablo nie zgodzę, bo kobieta na TYM SAMYM stanowisku co mężczyzna zarabia zwykle mniej, nawet jeśli by była lepsza w tym co robi i bardziej wykształcona. Wiem zresztą po sobie. Ciąży na mnie piętno lamera i nieudacznika informatycznego dlatego, że jestem kobietą, wszędzie gdzie wejdę, gdzie się zapytam o głupia praktykę zawodową, dosłownie widzę te szydzące uśmiechy że "ehe, znowu jakaś totalna lamerka której się wydaje że jest informatykiem". To się zazwyczaj zmienia jak rzucę na stół moje portfolio, ale zazwyczaj tego nie robię bo już nawet nie mam ochoty pracować z takimi ludźmi. To chyba właśnie ty mieszkasz w dziwnym miejscu.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 kwietnia 10, 16:42

Bo to zła kobieta była.
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 13 kwietnia 10, 18:12

Witam was Lol może mi ktoś powiedzieć co to znaczy dokładnie ??.... wiem głupie ale pewien nie jestem eheheh

P.S Z kad ta kłótnia ? przy rozpoczęciu tematu.... coś mnie ominęło :( ??

Wróć do „OFF Topic”