Nintendo eShop Card

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Nintendo eShop Card

Postautor: ganon » 28 września 11, 22:41

OK. Witam. ;) Chciałem sobie kupić LA DX na 3DS ale muszę zapłacić kartą kredytową lub eShop Card. Wydaje mi się(mogę się mylić) że zapłata kartą kredytową w naszym pięknym kraju jest niedostępna. I oto moje pierwsze pytanie- czy da się płacić kartą czy nie??? Jeśli się nie da to startuje z 2 pytaniem. Drugą metodą płatności są Nintendo eShop Card. Ale nie wiem gdzie je kupić. ;) Wy może wiecie??? Jeśli odpowiedź na 1 pytanie zabrzmi tak to drugie pytanie zostaje wycofane. ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
killer
VIP
VIP

Postautor: killer » 29 września 11, 01:10

Płatność kartą kredytową jest możliwa.
A co do specjalnych kart do 3ds shop to jeszcze nie zostały wprowadzone.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 29 września 11, 22:39

O kurcze! Chyba powrót roku. Napisałes pierwszego posta od 4 lat. :) A co do kart kredytowych to chyba tylko karty z USA i innych ważniejszych krajów. Mogę to sprawdzić bo i rak chciałem sobie kupic LA. A że najmniej można kupić 10 funtów to jeszcze sibie inna gre wybiorę bo mi jeszcze zostanie niecałe 5 funtów. Ale dzięki za pomoc. A wiesz może kiedy te karty wprowadzą?
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
killer
VIP
VIP

Postautor: killer » 2 października 11, 01:05

Hehe =P Trzeba się czasem udzielać na forum :)
Moje Karty bez problemu działają (kredytowa i zwykła do konta). Już prędzej patrzy się na firmę karty (Visa itp) niż na kraj z jakiego ona jest. Też jest ważne z jakiego jest banku (Wiem, że nie wszystkie karty z Polski są honorowane u Sony w PSS) ale u Nintendo jakoś problemu nigdy nie zauważyłem (nie są tak wybredni jak Sony =P)
Nintendo Polska wciąż czeka na informacje co do specjalnych kart do sklepu.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 października 11, 20:25

Ale nie ma problemu z funtami??? Bo ja na moim eShop(ty zapewne też) mam możliwość kupienia abonamentu na 10, 20 lub 30 funtów. Nie ma możliwości złotówek. Czyli co??? Wpisuje kod z karty do konsoli i mi kasę od karty odlicza i na 3DSa daje. Czy mam zamienić te 10 funtów w banku??? Jak to jest???
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
killer
VIP
VIP

Postautor: killer » 8 października 11, 16:00

3DS mam ustawionego na nasz kraj, więc w sklepie płacę złotówkami. Czyli wszystko jest zależne od tego jaki kraj masz w ustawieniach wybrany.
Co do opłaty w innej walucie, to po prostu z konta zejdzie Ci te 10/20/30 funtów ale bank sobie to przeliczy na złotówki. Czyli kupisz kartę za 10 funtów to z konta zejdzie Ci ok 50zł (zależne od aktualnego kursu walut)

Wróć do „OFF Topic”