Cybermachina

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Cybermachina

Postautor: Mary1517 » 16 września 14, 23:28

Nie, to nie jest post za który mi zapłacono w celach marketingowych xD
Tylko w ogóle chciałam poruszyć taki temat.
Nie mam bladego pojęcia, jak to wygląda w innych miastach, fajnie by było w sumie wiedzieć, czy macie tez gdzieś takie miejsca we Wrocławiach czy innych Poznaniach (dzielcie się informacjami!), ale u nas w Katowicach już rok temu otworzono Pub dla gamerów, nazywa się Cybermachina. Od niedawna otworzyli się też w Krakowie. Jest to na prawdę spoko miejsce. Właściwie co weekend coś się tam dzieje, jak nie Gry Bez Prądu i planszówki, to turniej w Mario Kart 7 które organizowało samo ConQuest, to potańcówki w Dance Central, to jeszcze inny StreetPass Meeting. Nad barem jest wielki telewizor, ciagle coś tam leci, czy to IEM czy inna Dota. Było nawet Twitch Plays Pokemon xD Ogólnie to jest Pub gdzie w każdym możliwym kącie stoi jakaś konsola, od Pegazusa i SNESa przez Wii, WiiU, X360 i gdzieś tam się chyba tułacze PS3. Arcade też stoi.
No i Mikstura Many i Ocarina of Lime... ale patrzcie żeby wam nie sypnęli za dużo cukru do drinka xD
Lokal oczywiście +18 bo alkochol i CALL OF DUTY i MORTAL KOMBAT w które dzieci nie mogą D:

To jest jedno z tych magicznych miejsc gdzie nikt na nikogo dziwnie się nie gapi, jak wyciąga się konsole i krzyczy "hej! ktoś gra w Pokemony?!"

Chodzi ktoś? Bywa ktoś? Można tam kogoś złapać?
Na pewno jest kilka osób których łapie na 3DSie notorycznie, ale to raczej nie z ZC tylko z My3DS jak Moczan, Chmurka czy Gurgi. Ale jak byście byli w okolicy, dajcie znać.
:47
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 września 14, 00:34

Niestety... Cybermachina to pierwsze miejsce które bym odwiedził gdybym był w Katowicach!
Kolejne niestety, to to że niestety do Katowic mam 500 km i musiałoby naprawdę coś wielkiego tam się dziać żebym wsiadł w pociąg i pojechał! :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 17 września 14, 14:05

Sorry. Ale nie wiem gdzie takie coś jest. Ale fajnie by było. Ja zawsze marzyłem aby wsiąść udział w turnieju i zagrać w OoT przeciwko komuś. :D
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 17 września 14, 16:00

Momencik... W jaki sposób gra się w OoT przeciwko komuś? Toż to singiel.
Jakoś w maju startowałam tam w turnieju Mario Kart 7 własnie, ale w lidze amatorów bo nie mam własnej gry :) Do wygrania było 3x Mario Kart 8. No ja odpadłam w pół finałach, ale na całe szczęście Pablo miał więcej szczęścia i wcisnął się na to 3 miejsce xD
Tak ze dzięki Cybermachinie mamy nie tylko MK8 ale i Pikmina z promocji.
Potem w czerwcu był wielki turniej w Pokemon X/Y ale nie byłam nie stety, problemy zdrowotne mi przeszkodziły...

Jeśli chcieli byś cie, żeby na ZC pojawiały się jakieś relacje z takich eventów (bo jak na południu Polski coś dzieje, to ja tam zawsze staram się być) to mogę wam to zapewnić. Ale chciała bym wiedzieć, czy są chętni do czytania/oglądania tego :)
W ogóle jeśli chcecie to mogę was informować o takich rzeczach na głównej a potem zdawać relacje.

To potem tylko zielona smyczka, prasówka z ZC na szyję i lece xD Redaktor środowiskowy!
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 17 września 14, 17:24

Mary1517 pisze:Momencik... W jaki sposób gra się w OoT przeciwko komuś? Toż to singiel.
Może źle ująłem. Chodzi oto że jest dwóch graczy siedzący przy tej samej grze i próbują najszybciej ukończyć jakiś poziom. Kto pierwszy wygrywa.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 17 września 14, 19:49

Nigdy nie słyszałem coby w Warszawie było podobne miejsce, a wydaje się to nieprawdopodobne skoro u nas nawet tęcza bez deszczu i słońca... Ale prawda jest taka, że nigdy się nie interesowałem. Miło by było. Trzeba się rozejrzeć :wink: .

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 września 14, 21:36

Mary- a ja pojechałem do Poznania bo też był turniej MK7 organizowany przez Conquest! Te same nagrody... wygrałem! :) Dostałem też fajną czapkę z logiem KM8 oprócz limitki! :)

PS: Ja tam bym chętnie poczytał taką relację! :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 18 września 14, 00:22

ganon pisze:Mary- a ja pojechałem do Poznania bo też był turniej MK7 organizowany przez Conquest! Te same nagrody... wygrałem! :) Dostałem też fajną czapkę z logiem KM8 oprócz limitki! :)

No to gratuluje! :} :P ile było osób?
Były też tam babeczki ozdobione po Mariowemu? :P
https://www.youtube.com/watch?v=zGnVNSQ9VZg
Znalazłam się nawet parę razy na wideo relacji... przez całą sekundę xD
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 września 14, 00:43

Niestety nie było takich luksusów! ;/
Zresztą ten event był zrobiony z dużo mniejszym rozmachem i reklamą jak ten w Cybermachinie!
Uczestników było chyba 16! Bardzo dziwne były za to ciągłe problemy organizatorów! Ostatecznie ścigaliśmy się w 8 osobowych grupach! Najpierw jechała pierwsza grupa(cała ósemka naraz się ścigała) i jechaliśmy Mushroom Cup! Na cztery wyścigi wygrałem 3 a w jednym byłem 2! Z tych grup awansowały po cztery osoby z których wyszła finałowa 8! Znowu Cup, pierwszy z retro! Na 4 wyścigi 2 wygrałem, w jednym byłem drugi a w jednym siódmy... ostatecznie wygrałem jednym punktem! xD

PS: Czy na tym filmiku jest Ramzes?! :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 18 września 14, 00:55

No u nas jak widzisz było z 60 osób, pełen lokal. Dzielili nas na 2 grupy - amatorów 9ci co nie mają swojej własnej gry) i pro 9z własną grą i konsolą). I to były w sumie dwa turnieje, a potem był wielki wyścig bodajże 2 najlepszych z grupy pro i 2 najlepszych z grupy amatorów. No i finał był między tą czwórką właśnie. Ostra konkurencja była...
Potem pamiętam jeszcze z właścicielami BitBerry łupaliśmy w pokemony w trójkę na zmianę xD
ganon pisze:PS: Czy na tym filmiku jest Ramzes?! :D

Oj nie wiem, raczej nie. Nie złapałam go na Street Passie, a osobiście nie wiem jak wygląda, znam tylko jego Mii xD Raczej go nie było w Cyber. Ze znanych mi osób z forum (ale to z mario city) złapałam tylko Vikuserro (Gurgi). A potem tak jak mówię, pełno ludzi z My3DS.
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 września 14, 09:25

We Wrocławiu jest padbar- mega miejsce. Dostępne 2 xboxy, Wii, stanowisko z Guitar Hero i kącik retro z pegazusem D: oraz ofc wszelkiej maści planszówki.

http://padbar.pl/ Polecam jak będziecie we Wro. Albo lepiej- dajcie znać, to skoczymy razem na piwko ^^

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 19 września 14, 15:12

Padbar! To już prędzej tam zawijam bo Wrocek mam niedaleko, a za 4 miechy osiemnastka! :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 19 września 14, 15:23

Łał ganon gratuluję! Czy tylko mi mówią że jestem za stary na zeldę? :-x

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 19 września 14, 16:13

Lakitu pisze:Nigdy nie słyszałem coby w Warszawie było podobne miejsce, a wydaje się to nieprawdopodobne skoro u nas nawet tęcza bez deszczu i słońca... Ale prawda jest taka, że nigdy się nie interesowałem. Miło by było. Trzeba się rozejrzeć :wink: .

w Warszawie jest Padbar

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 września 14, 18:17

ganon pisze:Padbar! To już prędzej tam zawijam bo Wrocek mam niedaleko, a za 4 miechy osiemnastka! :)

To wpadaj kiedyś ;)

Wróć do „OFF Topic”