A co ty chciałbyś zobaczyć w nadchodzącej Zeldzie?
Moderator: Moderatorzy
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Wondercrow, nie wiem, co masz na mysli, ale ja naprawde lubie interakcje z postaciami I nie mowie tu o "zalicz kazda panienke", tylko opcje dialogowe. Tak, zeby mozna bylo zaciesnic zwiazki z postaciami.
Cos jak wlasnie w Personie 3(nie gralas? To sie nie wypowiadaj na zasadzie "wszystko co z DS to zle jest " Nie powinno sie wypowiadac na tematy, o ktorych sie nie wie zbyt wiele, specjalnie ten tytul dalam, zeby nie kojarzylo sie z Chorymi Zboczonymi Grami, Ktorych Nie Popieram I Ktorych Nie Lubie. Zreszta Ty pierwsza bys chciala doprowadzic do jakiegos yaoi podtekstu miedzy Linkiem a jakims bishem, lol. A jak nie Ty, to masa innych dziewczyn by sie tym cieszylo i produkowalo mase fanartow na DA(nie, nienawidze yaoi i nie popieram.). Tam naprawde fajnie jest sobie pogawedzic i zastanawiac sie, ktora opcja jest na plus, a ktora na minus.
DOPISKA
Link pozytywnym bohaterem musi byc, reszta tez! Nie mowie, ze wszyscy maja byc jakimis "zakazanymi mordami", ale zeby kazdy mial swoja niekoniecznie super wesola historie...ale tez nie emo, co to, to nie.
Cos w stylu Majora's Mask <3
Do tej pory rozwazam, czy wole OoT, czy Majora's Mask....
Cos jak wlasnie w Personie 3(nie gralas? To sie nie wypowiadaj na zasadzie "wszystko co z DS to zle jest " Nie powinno sie wypowiadac na tematy, o ktorych sie nie wie zbyt wiele, specjalnie ten tytul dalam, zeby nie kojarzylo sie z Chorymi Zboczonymi Grami, Ktorych Nie Popieram I Ktorych Nie Lubie. Zreszta Ty pierwsza bys chciala doprowadzic do jakiegos yaoi podtekstu miedzy Linkiem a jakims bishem, lol. A jak nie Ty, to masa innych dziewczyn by sie tym cieszylo i produkowalo mase fanartow na DA(nie, nienawidze yaoi i nie popieram.). Tam naprawde fajnie jest sobie pogawedzic i zastanawiac sie, ktora opcja jest na plus, a ktora na minus.
DOPISKA
Link pozytywnym bohaterem musi byc, reszta tez! Nie mowie, ze wszyscy maja byc jakimis "zakazanymi mordami", ale zeby kazdy mial swoja niekoniecznie super wesola historie...ale tez nie emo, co to, to nie.
Cos w stylu Majora's Mask <3
Do tej pory rozwazam, czy wole OoT, czy Majora's Mask....
She's got everything I need, pharmacy keys
-
- Zora
Nie powiem dużo. Bo mi się nie chcę.
Mówiłaś o dating simie. Jak sama nazwa mówi, "symulacja randek". Mogłaś inaczej to sformułować, by nie było niedomówień. Specjalnie do cytatu dałam tylko te trzy słowa.
Nie lubię yaoi.
Ach, z resztą... nie ważne...
Mówiłaś o dating simie. Jak sama nazwa mówi, "symulacja randek". Mogłaś inaczej to sformułować, by nie było niedomówień. Specjalnie do cytatu dałam tylko te trzy słowa.
Zreszta Ty pierwsza bys chciala doprowadzic do jakiegos yaoi podtekstu miedzy Linkiem a jakims bishem, lol.
Nie lubię yaoi.
Ach, z resztą... nie ważne...
Hej hej, spokojnie, bo zaraz do rękoczynów dojdzie!
Ja również nie znoszę yaoi i jestem za rozbudowanymi dialogami, pozwalającymi na różne relacje z postaciami.
Myślę, że te kwestie zostały już wyjaśnione...
Wybaczcie, ale kiepski ze mnie mediator xD
Ja również nie znoszę yaoi i jestem za rozbudowanymi dialogami, pozwalającymi na różne relacje z postaciami.
Myślę, że te kwestie zostały już wyjaśnione...
Wybaczcie, ale kiepski ze mnie mediator xD
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
You can't take the sky from me~
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
IMO dobrze sformuowalam, no ale wiadomo, to zawsze moja wina ;D
zaznaczylam, ze chodzi mi o cos jak w P3 ;P
yaoi=shonen ai tutaj. Jeden czort dla mnie ;] wybaczcie, yaoi pisze sie szybciej.
mialam na mysli te wszystkie glupie sytuacje dla fangirlsow typu 'pomiziac ci wloski' i inne platoniczno-gejowskie sceny.
Nie bierz tego do siebie, ja na Oniisama e mowie YURI tez, a przeciez to OMG!111111 TYLKO SHOJO AI!!1111
Wiec co, oskarzam Ciebie i SIEBIE o bycie zbokiem? xD
Ultimate proof.
Ale nvrm.
Akurat rozmowy jak z VISUAL NOVEL[o, to lepsze okreslenie niz DS] byly super, napewno lepsze niz yes/no.
A mediator dobry, tylko akurat moje poklady milosci wyszly, tzn skonczyly sie chwilowo ^^
zaznaczylam, ze chodzi mi o cos jak w P3 ;P
yaoi=shonen ai tutaj. Jeden czort dla mnie ;] wybaczcie, yaoi pisze sie szybciej.
mialam na mysli te wszystkie glupie sytuacje dla fangirlsow typu 'pomiziac ci wloski' i inne platoniczno-gejowskie sceny.
Nie bierz tego do siebie, ja na Oniisama e mowie YURI tez, a przeciez to OMG!111111 TYLKO SHOJO AI!!1111
Wiec co, oskarzam Ciebie i SIEBIE o bycie zbokiem? xD
Ultimate proof.
Ale nvrm.
Akurat rozmowy jak z VISUAL NOVEL[o, to lepsze okreslenie niz DS] byly super, napewno lepsze niz yes/no.
A mediator dobry, tylko akurat moje poklady milosci wyszly, tzn skonczyly sie chwilowo ^^
She's got everything I need, pharmacy keys
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
Armis pisze:Moim zdaniem czapka która nosi Link w każdej Zeldzie jest dobrze zrobiona i w pewien sposób nie łamie praw fizyki.
Moim zdaniem między WW a TP czapka cofneła się w rozwoju.
Ale można to logicznie wytłumaczyć.
Czapka w TP zachowuje się nieco gorzej ponieważ na jednej scenie w Wind Wakerze nie było aż tyle fizyki do obliczenia co w TP, a to między innymi dzięki morzu oraz cel-shadingowej oprawie, więc Nintendo waliło w detale.
Poza tym czapka z Wind Wakera pełniła nieco ważniejszą rolę od tej z Twilight Princess, niekiedy wskazywała ona kierunek wiatru i twórcy bardziej przyłożyli się do jej wykonania.
Twilight Princess jest już granicą możliwości GC więc niektórym elementom się dostało(także tekstury :/ )
Niektórzy z Was narzekają na oprawe WW, a sprawa nie jest taka prosta.
Na początku istnienia GC stworzenie Zeldy pokroju TP graniczyło z cudem lecz sprytne Nintendo postanowiło dać sobie trochę czasu i zaserwować nam narazie coś innego.
Dali nam artystyczną cel-shadingową grafikę, która "przy okazji" maskowała mniejsze niż teraz doświadczenie twórców oraz zaowocowała powiewem świeżośći i free roamingiem.Na pewno nie jest tak że big N chciało zrobić wieczorynkę dla najmłodszych i ja z chęcią patrzę na artyzm jaki zawarty jest w tej produkcji no i oczywiście na ekspresję emocji na twarzy linka(przynajmniej tekstury nie kłują w oczy tak jak w TP ).
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dzięki WW seria zmieniła trochę klimat i stała się różnorodna (mowa tu o: grafice, design'ie postaci, pływaniu po morzu itp). Seria powinna od czasu do czasu zmienić koncept, bo wtedy zyskujemy coś nowego.
A ja pamiętam, że podobne kwestie były poruszane w innym topicu. Niestety wyszedł z tego wtedy Offtop na połowę tematu. [lol]
Wertyp pisze:Myślę, że te kwestie zostały już wyjaśnione...
A ja pamiętam, że podobne kwestie były poruszane w innym topicu. Niestety wyszedł z tego wtedy Offtop na połowę tematu. [lol]
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Może zepsuję niespodziankę, ale...
Projekt żyje, ma się całkiem dobrze i każdy kto przeszedł obok odmawiając pacierz za umęczoną duszę nienarodzonej ankiety powinien przeżyć niemały szok =).
Całość rozwija się niezwykle powoli ze względu na kilka problemów
Nasz zespół składa się z niebotycznej ilości 2 osób
PiotrW zajmuje się kodowaniem. Całość jest robiona od początku do końca ręcznie, w nieco ulepszonej wersji notatnika, poza tym, jako człowiek totalnie nieobeznany w PHP nie mam zielonego pojęcia co on tam sobie stuka. Wiem tylko tyle że wczoraj skończył pracę koło 1:50 w nocy. Oczy mnie bolały od samego patrzenia na tą godzinę.
Ja zajmuję się grafiką i tekstem. Całość grafiki, poza wykorzystaniem paru czcionek i tekstur jest również robiona ręcznie, więc to też trochę potrwa.
Przeczytałem wszystkie posty (łącznie z offtopem dotyczącym czapki...), wyławiając pytania. Ponieważ pytań w projekcie ma być około 50, jeżeli uważasz że nie zwrócono należnej uwagi problematyce wartej umieszczenia w takiej ankiecie - mów śmiało!
Projekt żyje, ma się całkiem dobrze i każdy kto przeszedł obok odmawiając pacierz za umęczoną duszę nienarodzonej ankiety powinien przeżyć niemały szok =).
Całość rozwija się niezwykle powoli ze względu na kilka problemów
Nasz zespół składa się z niebotycznej ilości 2 osób
PiotrW zajmuje się kodowaniem. Całość jest robiona od początku do końca ręcznie, w nieco ulepszonej wersji notatnika, poza tym, jako człowiek totalnie nieobeznany w PHP nie mam zielonego pojęcia co on tam sobie stuka. Wiem tylko tyle że wczoraj skończył pracę koło 1:50 w nocy. Oczy mnie bolały od samego patrzenia na tą godzinę.
Ja zajmuję się grafiką i tekstem. Całość grafiki, poza wykorzystaniem paru czcionek i tekstur jest również robiona ręcznie, więc to też trochę potrwa.
Przeczytałem wszystkie posty (łącznie z offtopem dotyczącym czapki...), wyławiając pytania. Ponieważ pytań w projekcie ma być około 50, jeżeli uważasz że nie zwrócono należnej uwagi problematyce wartej umieszczenia w takiej ankiecie - mów śmiało!
Well I'm back
Yes I'm back
Well I'm back in black!
Yes I'm back
Well I'm back in black!
To super. Jestem ciekawy, kiedy dowiemy się czegoś o nowej Zeldzie i kiedy premiera. Może dajce pytanie, czy Epona, bumeragn, bomby itd. powinny zostać, czy mają wymyślić wszystko od podstaw?
PS: Ja jakoś szaro widzę nową Zeldę, bardzo cicho o niej i w ogóle. Może anulowali projekt?
PS2: Nie obraź sięstarfoch, ale jakoś Ci nie wierzę. Masz 18 lat i już jesteś wtajemniczony w prace nad nową Zeldą?
PS: Ja jakoś szaro widzę nową Zeldę, bardzo cicho o niej i w ogóle. Może anulowali projekt?
PS2: Nie obraź sięstarfoch, ale jakoś Ci nie wierzę. Masz 18 lat i już jesteś wtajemniczony w prace nad nową Zeldą?
Until I'll die.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
To raczej mało prawdopodobne, bo gdyby coś wiedział nie mówiłby o tym na forum. Takie rzeczy są trzymane w tajemnicy i tylko pracownicy nintendo je znają - poza tym mają zabronione o czymkolwiek mówić. Jeśli to zrobią będą mieli nieprzyjemności i to duże.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Ale mam do ciebie pytanie MasterLink.Ty zawsze wszystko wiesz o Nintendo i to bez żartów.Czemu nic nie mogą mówić o takim czymś?A jeśli chodzi o nową Zelde to zapewne oni już pracują nad tym od roku jak nie lepiej a anulowanie zupełnie nie wchodzi w grę.Przecież to The Legend of Zelda.Najlepsza seria świata z najlepszą grą wszech czasów.I dodaj do tego że Big N jeszcze nigdy nie dało jakiejś gafy jeśli chodzi o Zelde.I jeśli się nie zawiodę to ta Zelda pojawi się na półkach Japońskich sklepów już w grudniu a w EU będzie ona najpóźniej za rok.Niny z Shy Guyem jako generałem może nawet pobić Oot chociaż graniczy to z cudem.Trzymam kciuki.Ale pewne jest to że się nie zawiedziemy.
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
Premierę TP przedłużali ze 3 lata, aż się zawiodłem. Bo jak raz powiedzieli, że będzie za pół roku to byłem bardzo podekscytowany a potem przekładali tą premierę w kółko i już taki napalony nie byłem. Jeśli o tej nowej zeldzie tak cicho to możliwe, że dopiero zaczynają bardziej zaawansowane prace nad nią. W efekcie końcowym nowa zelda wyjdzie za 2,5 roku
Pewnie powiecie zgłupiał zgłupiał!!!!! itp.
Ale sorki od pierwszego traileru o TP do premiery tej gry minęło sporo czasu. Wystarczająco długo żeby się zanudzić na śmierć
Pewnie powiecie zgłupiał zgłupiał!!!!! itp.
Ale sorki od pierwszego traileru o TP do premiery tej gry minęło sporo czasu. Wystarczająco długo żeby się zanudzić na śmierć
ganon pisze:.Czemu nic nie mogą mówić o takim czymś?
Tak jest ze wszystkim. Bo jeżeliby jakieś informacje wyciekły, to konkurencja by z tego skorzystała. Tak samo było z Lineage 3. Jeden z współtwórców przekazał pewne "dane" komuś innemu, przez co cały projekt musiał zostać zawieszony, aż do czasu wyjaśnienia całej zaistniałej sytuacji.