Papierowe szaleństwo
Moderator: Moderatorzy
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Dobra, dla tych co są ciekawi skąd mam DS'a: http://paperartgadgets.blogspot.com/
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Mr.M pisze:Link przy Sonicu to prawie nic ^^
Rozumiem, że porównujesz tu papercrafty, a nie postacie

Dobra, skończyłem już zapowiadanego przeze mnie crafta już jakiś czas temu, ale czekałem ana coś... nie ważne na co..., ale i tak się nie doczekałem, więc w końcu publikuję tu moje dzieło, które chociaż wygląda na proste, kosztowało mnie wiele pracy.
Wzory możecie ściągnąć stąd:
Mario: Klik!
Podstwka: Klik!
A tu kilka fotek:

- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Pogrzebałem i znalazłem bardzo pomocny software do robienia craftów. Znalazłem nawet ripy modeli 3D z TP, więc zrobienie papercrafta powiedzmy Linka z TP to kwestia dobrania odpowiednich poligonów, ale wierzcie mi-jest ich zbyt dużo, więc takie szablony zostawiam profesjonalistom, a sam zabaieram się do prostych i własnych projektów, które może ujrzycie niebawem. Jakby ktoś był zainteresowany to tutaj macie kilka pomocnych linków:
Pepakura Designer-genialny program, który wymaga od nas jedynie modelu 3D i dobrania odpowiednich poligonów, co też robi automatycznie, ale nie należy się zdawać na program. Niestety w darmowej wersji programu pozbawiono użytkowników save'owania swoich prac co pozwala nam je tylko wydrukować i zapisać sobie obraz szablonu, a zamykając program nie możemy więcej powrócić do edycji naszego projektu.
Metasequoia-Program do grafiki 3D, którego starsze wersje są całkowicie darmowe. Należy on do programów, z którymi Pepakura Designer jest kompatybilny co pozwala importować swoje modele i tworzyć z nich papercrafty. Program jest też prosty w użyciu. Swojego czasu bawiłem się trochę grafiką 3D i większość rozbudowanych programów wymaga także nie lada wysiłku żeby to wszystko opanować. Dla twórców papercraftów Metasequoia jest po prostu idealna.
Pepakura Designer-genialny program, który wymaga od nas jedynie modelu 3D i dobrania odpowiednich poligonów, co też robi automatycznie, ale nie należy się zdawać na program. Niestety w darmowej wersji programu pozbawiono użytkowników save'owania swoich prac co pozwala nam je tylko wydrukować i zapisać sobie obraz szablonu, a zamykając program nie możemy więcej powrócić do edycji naszego projektu.
Metasequoia-Program do grafiki 3D, którego starsze wersje są całkowicie darmowe. Należy on do programów, z którymi Pepakura Designer jest kompatybilny co pozwala importować swoje modele i tworzyć z nich papercrafty. Program jest też prosty w użyciu. Swojego czasu bawiłem się trochę grafiką 3D i większość rozbudowanych programów wymaga także nie lada wysiłku żeby to wszystko opanować. Dla twórców papercraftów Metasequoia jest po prostu idealna.