Fabuła nowej Zeldy

Tu piszemy o wszystkim co jest tworzone przez prawdziwych fanów Zeldy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Fabuła nowej Zeldy

Postautor: Karn » 20 września 07, 19:51

hmmm... mam nadzieję, że nie ma jeszcze tematu o takiej treści... a więc:

ponieważ wszystkie gry z serii posiadały fabułę inteligentnie wpisującą się w całą Legendę uznałem, że można by wymyślić przykłady ciekawych storyline'ów, które pasowałyby do ogólnej koncepcji. zachęcam więc innych mających parę pomysłów, aby podzielili się nimi. ja na przykład wpadłem na coś takiego:

Biorąc pod uwagę rozdzielenie się linii czasu w Ocarina of Time fabuła następnej Zeldy mogłaby się opierać na połączeniu sił DWÓCH Ganonów (Ganondorf&Ganon), przy czym każdy z nich posiadałby po 1 Triforce of Power. Dodatkowo tym razem może się okazać, że sam Master Sword nie wystarczy, aby zapieczętować zło, lecz tym razem trzeba będzie poświęcić dobro, czyli Link i Zelda będą musieli zginąć razem z GanonDuo (motyw tragiczny trochę ograny, ale dobrze wkomponowany może okazać się majstersztykiem...),
I jeszcze rewolucjonizując świat gry myślałem o wprowadzeniu zaraz na początku NASZEGO ŚWIATA (0_0), w którym to Link mógłby egzystować jako uczeń :P oczywiście w póżniejszej części gry zostałoby wyjaśnione jak to się stało np. w formie retrospekcji (Link nagle przypomina sobie przeszłość i... zaczynamy grę jako zwykły chłopiec z Hyrule...).

Jak jeszcze coś wymyślę to dopiszę, lecz na razie liczę na Waszą inwencję twórczą :)

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 września 07, 14:00

Mam pomysł na samo zakończenie: Link oczywiście pokonuję Ganona, jednak aby go w zapieczętować na jakiś czas Zelda musi poświęcić swoje życie...Tak więc mamy ofiarę Zeldy(ale prawdziwą, bez żadnycj rezurekcji) oraz płaczącego Linka(po swojej miłości :P ).
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 września 07, 14:05

O bosh ale wyobraźnia!!! nudy na lekcjach? ;)
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 września 07, 14:20

Dopiero przeczytałam, co twórca tematu napisał ;) Nieeee. 2 postacie to za dużo, ktoś musi płakać po osobie która zmarła(z głównych i ważnych bohaterów).
A Zeldzie w naszym świecie mówie nie :D Nie podoba mi sie takie mieszanie...Zelda to Zelda, średniowieczno-magiczne realia, a nie nasze.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 września 07, 15:28

No nie po co taki temat :?: - żebym mógł sobie wymyślić historię nowej Zeldy... po co? Jakiej fabuły byście nie wymyślili i tak nie znajdzie się w nowej Zeldzie bo autorzy wymyślą własną.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 21 września 07, 18:33

ii tam i tak jest pełno tematów typu: kogo byście chcieli zobaczyć w nowej Zeldzie, a autorzy owszem swoje...

oczywiście końcówka nie musiałaby być taka na maksa tragiczna ale może się na przykład okazać, że Link będzie miał na celu uratowanie Zeldy za wszelką cenę i on wpadnie np. do przestrzeni między wymiarami razem z G'nonem, a ona przeżyje i w następnej części - kontynuacja...

jestem pewien, że Nintendo wymyśli coś o niebo lepszego... :D

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 21 września 07, 21:30

Ja miałam kiedyś własną historię, nie koniecznie do gry.
Kilkanaście lat po zakończeniu OoT, gdy Zelda poślubiła Bohatera Czasu (ja wiem, że to nigdy nie było wprost powiedziane, że taka para się utworzy, ale ja zrobiłam pewne założenia) coś złego zaczyna się dziać w Hyrule.
Aktualny Król zachorował na tajemniczą chorobę i wygląda na to, że jeśli szybko nie znajdzie sie lekarstwo - król umrze. W tym samym czasie z zamku zniknęły dwie rzeczy - Ocaryna Czasu i Królowa. Słuch po nich zaginął.
I tu pojawia sie główny bohater - hylianin imieniem Ruth. Jego rodzice pochodzą z Zamkowego miasta, ale po ataku Ganondorfa uciekli do wioski Kakariko, wraz ze swym małym synkiem. Chłopak wychował sie w Kakariko, a gdy Ganondorf został pokonany - wrócił wraz z ojcem na zamek. Mieszka tam i jest giermkiem.
Niedługo po zniknięciu królowej, Ruth odwiedza go tajemniczy młodzieniec przedstawiający sie jako Sheik :D Prosi by udał się z powrotem do Kakariko i tam wszystko mu wyjaśni.
Kłopoty są większe niżby się wydawało. Okazało się, że świątynie Mędrców zaatakowała jakaś tajemnicza siła i uwięziła ich wewnątrz świątyń, ograniczając moc Mędrców. Siła przybyła od strony Komnaty Mędrców, która - według mnie - jest miejscem wspólnym dla wszystkich świątyń. Tam wstęp zaś mieli tylko mędrcy.
Wszystko wygląda na to, że jeden z mędrców zdradził, co wydaje sie wręcz nieprawdopodobne. Tak czy siak - świątynie trzeba znowu oczyścić. Lecz należy sie strzec. Któryś z mędrców jest zdrajcą i jeśli to jego uwolni sie przed wszystkimi innymi - Hyrule będzie zgubione. Już teraz zło wycieka poprzez światynie z serca komnaty mędrców i dręczy królestwo niczym choroba. Co odbiło się na zdrowiu Króla.
I co wy na to?
I wish power to be strong and the wisdom to be wise.

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 21 września 07, 23:02

Oni prawdopodobnie są rodziną... co wy ich tak na siłę chcecie zeswatać...
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 września 07, 09:58

Nie, nie są. Link i Zelda nie są spokrewnieni, to 2 różne rody-ród Zeldy, księżniczki i Linka, bohatera.Nie mogą też wziąść ślubu i mieć dzieci, bo wtedy Link i Zelda by sie zlali w jednego megaherosa/heroinę(może nawet bezpłciowca?xD). Oboje mają jasne włosy i duże niebieski oczy, bo to dla Japończyków jest...piękne. Oni mają być wyróżnieni też urodą.
Po co taki temat? Żeby sobie powymyślać, pomarzyć, zrobić coś kreatywnego...Skąd sie biorą fanfiki/doujinshi? Ich też Nintendo nie uwzlędnia.
Nie wiem czemu, ale jak tylko jakiś temat jest bardziej oryginalny niż "Pomocy! co mam zrobić" to sie flejmy zaczynają :-?

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 22 września 07, 10:11

Ja mam 2 historie, dla mlodego i doroslego Linka. Mozecie sie od razu domyslec, ze obie historie przydazaja sie temu samemu Linkowi.

"Oracle of Weather"
Poniewaz byly Oracle, ktore mialy odzwierciedlac boginie, a zebraly sie 'dowody' na istnienie czwartej bogini, postanowilam to wykorzystac. Co prawda, czwarta bogini moze byc tylko moim wymyslem, ale kij xD Wazne ze tutaj bedzie XDDD
Mlody Link spi sobie spokojnie w swoim lozku. Nagle w jego snie pojawiaja sie trzy kobiety - czerwona, zielona i niebieska. Link budzi sie w 'filmowym' stylu (tzn. od razu z siadem na tylku). Siedzi tak przez chwile, kiedy za nim pojawia sie kolejna kobieca forma, ale zolta. Mowi tak o wybranym bohaterze, bla bla bla... Nagle stala sie swiatlosc (...lol...) i Link otwiera oczy na dziwnej polanie. Na sobie ma zielona tunike, czapke i tarcze. Slyszy jakis dziewczecy glos, ale zanim udaje mu sie zerknac w strone z ktorej docchodzi zostaje powalony na ziemie. Mloda dziewczyna o dlugich blond wlosach z malym czarno-zltym warkoczykiem za jej lewym uchem podnosi sie z naszego bohatera (bo w koncu na niego wpadla, nie?) i spoglada na niego swoimi zlotymi oczami z szarymi obwodkami w okol teczowek. Na dziendobry Link dostaje od niej ochrzan, ze wpadl na nia (aha, co jeszcze?). W koncu dziewczyna sie uspokaja i mowi, ze ma na imie Leena. I co jeszcze dziwniejszego, zna imie naszego herosa! o__O
Leena zaprowadza Linka do jakiegos pobliskiego miasta i mowi mu, ze ten kraj nazywa sie Ascot. Mowi tez, ze chciala by zdobyc kilka perelek, ktore sa schowane w kilku templach i prosi (a raczej rozkazuje) Linka, by jej pomogl. No i tak sie szwefdaja miedzy templami, kiedy z nikad pojawia sie mloda kobieta z dlugimi czerwonymi wlosami zaslaniajacymi jej prawe oko. Wygladala na gerudo, i owszem byla nia, ale jak na dziewczyne z pustyni byla dosc blada i miala dlugie uszy. Gerudanka Lorah, bo tak miala na imie, przestrzega nasza dwojke przed zlem. I znika. Troche jak Sheik, nieprawdaz? xO
W trakcie podrozy do druzyny Linka dolacza sie jeszcze dziewczynka imieniem Cara, ktora byla posiadaczka dlugiego ogona przypominajace duze pioro z czerwonym koncem. Pozniej jeszcze pojawia sie mlodzieniec Ezlo (huh?!). W reszcie druzyna dostaje sie do ostatniego templa, kiedy nagle ten sie zawala, a bohaterowie zostaja przeniesieni do jakiegos zamku. Tam 'wita' ich kobieta z dwoma rogai na glowie (bez komentarza...) i przedstawia sie jako Virnea. By Link nie czul sie osamotniony w posiadaniu Trojmocy, Virnea wyciaga reke i pokazuje, ze posiada Trojmoc Sily (o___O). Obok niej pojawia sie wielka rozowa rupia z Zelda w srodku (skad my to znamy? xO), a nasza glowna zla charsa zabiera jej Trojmoc Madrosci. Woooow, ale to oryginalne... Hmmh... W tedy Link wyciaga miecz, jak i reszta druzyny swoje bronie, i rzuca sie na Virnee. Jednak przerywa mu Lorah i go atakuje.
Leena nie mogac patrzec na cierpienia swojego przyjaciela (uh... a kto go bil i na niego krzyczal? No kto?!) wkurza sie, a na jej twarzy pojawia sie Oko Prawdy. Dziewczyna ujawnia swa moc i zmienia pogode dzieki swojemu rapierowi (Rapier of Weather... oryginalne znow XD). Link podnosi sie z ziemi i patrzy ze zdziwieniem na Leene. W tedy lacza swoje sily by zaatakowac Virnee, a Lorah odskakuje uwalniajac sie spod wladzy naszej glownej zlej charsy.
Virnea pada na ziemie, Trojmoc wraca do swoich wlascicieli (a gdzie Ganondorf? >xC). W tedy i 'glowna zla charsa' zmienia wyglad na mniej zly, co prawda rogi zostaja, ale coz. Takie jest zycie xD W kazdym badz razie Virnea podnosi sie i nie moze przypomniec sobie, co sie stalo.
Czas wracac do Hyrule, ale w ktora strone? Ezlo i Cara szybko uciekaja dwojce bohaterow sprzed oczu, zostaje tylko Zelda. Ksiezniczka wiedziala ktoredy do jej krolestwa, wiec postanowila poprowadzic Linka. Ale ten zatrzymuje sie i spoglada na Leene. Dziewczyna patrzy na niego z powaga i elegancja, jak to zwykle robila, i mowi do niego: "Spotkamy sie jeszcze, moj Soul Brother...". Co to mialo znaczyc? Link nie wiedzial, chcial sie dowiedziec, ale Leena uciekla wglab lasu. Lekko poirytowana Zelda ciagnie go za reke i prowadzi do Hyrule xO

A "Double Hero" opowiem kiedy indziej XDDD Teraz mi sie nie chce XDDD
I tak, wiem, Oracle of Weather jest troche denne, ale wlasnie na Double Hero przelewalam wszystkie swoje pomysly xC

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 września 07, 13:07

To i ja dorzuce kilka tematów... Pewnego dnia shigeru w kapciach w myszke miki bierze ołówek do ręki kartkę papieru i wymyśla 15 część zeldy. co wy na to? dobre co...
ps. to w sumie tylko jeden temat... o jeden za dużo.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 września 07, 13:29

To samo mogę powiedzieć ja o pierdołowatych, niczego nie wnoszących tematach, jakie często tu widzę-właśnie typu "pomocy" . Jeśli ktoś nie lubi tego typu tematów, to niech nie piszę w nim-proste. Skąd ta zbiorowa nienawiść do bardziej "fantazyjnych" topiców? :-?
Już zaczyna mnie to drażnić.Jak mi się jakiś temat nie podoba/nie interesuję mnie, to nie wchodze na niego.
BTW, na większych, zaranicznych forach takich tematów jak i tych teoryzujących jest masa i nikt nie narzeka.

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 22 września 07, 16:35

zgadzam, się, że jak komuś się jakiś temat nie podoba to nie powinien się po prostu nim interesować,
ale to nie o tym miałem pisać...

wracając do tematu: wpadłem na jeszcze inny pomysł, mianowicie grę zaczynałoby się tradycyjnie jako chłopiec bez jakiegokolwiek wyposażenia, lecz tym razem ostateczna walka rozegrała by się chwilę później, bo Ganondorf jakimś trafem wiedziałby kto jest uosobieniem Bohatera i oczywiście chciałby go unieszkodliwić na zawsze. Biorąc pod uwagę, że stan ekwipunku Linka niewiele się zmienił walka ta polegałaby głównie na ucieczce, a i to niewiele pomoże... I tak Ganondorf w końcu dopada Linka i chwilę przed tym jak ma wbić miecz w jego serce pojawia się błysk światła i boginie otwierają dla Linka przejście w czasie, które pozwala mu cofnąć się o kilka miesięcy/lat w celu uratowania samego siebie.
Po kilku bezowocnych bataliach, z których udaje się jednak Ganondorfowi ujść z życiem (a co gorsza domyśla sie kim jest jego przeciwnik) Linkowi zostaje ostatnia szansa, a mianowicie dopadnięcie Ganondorfa podczas jego ataku na nieuzbrojonego Linka. Lecz i to okazuje się nie być takie proste, gdyż Linkowi udaje się namierzyć G'nona dopiera w ostatnim, krytycznym momencie i wtedy... portal czasu otwiera się i wskakuje weń "stary" Link, a Ganondorfowi udaje się przejąc kontrolę nad portalem (co na początku gry nie było oczywiście pokazane), który to przenosi go w bliżej nieokreślony wiek (później okazuje się, że tak naprawdę przeniósł go do alternatywnego Hyrule), w który to również wskakuje Link...

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 września 07, 17:42

Spoko. Odpuszczam. Wasze prawo. W końcu jak mówisz Deedlith_Anthy, to forum dla wszystkich i prawo ma się tu znaleźć każdy topic. (powiedzmy)
Wyjaśniam jednak że także drażnią mnie tematy nie na temat właśnie i to bardzo bardzo. Np. jakiego lubisz batona albo coś w tym stylu. W końcu to stronka o zeldzie tak?!
Widzisz tu tez się znalazł terroryzujący (narzekający) czyli ja więc właściwie mieścimy się w normie. Prawda?! :wink:
Ok. Jak pisałem... chylę głowę
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Mirveka
Goron
Goron

Postautor: Mirveka » 22 września 07, 19:53

Karin, twój pomysł powiem ci, bardzo mi się podoba.
Ale gdzie tu miejsce dla Zeldy?
W każdym bądź razie mamy tu ciekawą koncepcję pętli czasowej. Cofnięcie sie Linka w czasie, sprawia, że Ganondorf wie kto jest następnym Bohaterem Czasu, więc atakuje młodego linka, nim ten zdąży pokrzyżować jego plany. Ciekawe, ciekawe.
I wish power to be strong and the wisdom to be wise.

Wróć do „Kącik fana”