Rozpaczliwe wołanie o pomoc.

Tu piszemy o wszystkim co jest tworzone przez prawdziwych fanów Zeldy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Domin189
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Rozpaczliwe wołanie o pomoc.

Postautor: Domin189 » 19 lutego 09, 20:22

Niewielu z Was pewnie pamięta stronę, którą niegdyś dzielnie, w osamotnieniu rozbudowywałem. Wcześniej już na tym forum pisałem o niej, ale chętnych do pomocy w prowadzeniu brakowało.

Obrazek

ZELDA LEGENDS - "A LINK TO THE PAST"

Strona była poświęcona całkowicie tej części Zeldy, gdyż jest ona moją ulubioną. Dziś chciałbym prosić Was o wsparcie; website prowadzony był w html'u, gdyż przyznam, że trochę byłem obeznany w tym systemie (chociaż pracowałem we FrontPage'u - aż wstyd się przyznać). Chciałbym przerzucić się na PHP - jednak zupełnie się na tym nie znam.

Poszukuję osoby, która skonfigurowałaby stronę właśnie w PHP i stworzyła layout podobny do pierwotnego. Dla ludzi tkwiących w tym temacie jest to kilka chwil pracy, gdyż konstrukcja strony była stosunkowo prosta. Resztę chciałbym przedyskutować z osobą, która zechce mi pomóc.

To może zależeć od Ciebie, [you], czy strona będzie egzystować!
I tak narodziła się legenda, jak Zelda...

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 lutego 09, 09:18

Mogę ci pomóc!Grę przeszedłem ponieważ zostały mi tylko 2 dungeony i do tego też jest to moje jedna z ulubionych.Pomogę! :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 lutego 09, 11:30

Ganon rozumiem, że umiesz

Domin189 pisze:skonfigurować stronę w PHP i stworzyć layout podobny do pierwotnego.

Bo sama znajomość ALTTP raczej ci tu nie pomoże.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Domin189
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Domin189 » 20 lutego 09, 14:50

Dziękuję za wyjaśnienie sprawy, MasterLink. Działy mam już w pewnym stopniu rozwinięte, potrzeba tylko szkieletu strony (edytowalnej z poziomu przeglądarki); wszelką grafikę, użytą przy poprzedniej witrynie zachowałem, dlatego osoba, która podjęłaby się stworzenia szablonu w PHP musiałaby go tylko do niej dostosować.

Śmiałkom obiecuję wieczną chwałę wśród fanów Zeldy ;)

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 20 lutego 09, 14:54

A masz serwer z obsługą php i mysql?
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
Domin189
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Domin189 » 20 lutego 09, 15:58

Założyłem, nawet wczoraj, hosting osemka.pl - w opisie gwarantują serwer z obsługą tych systemów.

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 20 lutego 09, 21:45

Nie wiem jak tam osemka.pl kiedyś tam założyłem serw i miałem coś kombinować z PHP, zrobiłem skrypt rejestracji i mi coś nie działał, a wszystko miałem ok ze skryptem..
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

Postautor: Fixer » 21 lutego 09, 11:15

Niby mają obsługę php i mysql, ale większość cms'ów tam nie chodzi. Jedynym serwisem, na którym udało mi się zainstalować wordpressa było za.pl. Czy nie lepiej wydać te 40 - 60zł rocznie na normalny hosting z domeną .pl?

Awatar użytkownika
Domin189
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Domin189 » 21 lutego 09, 12:14

Hmm... Chciałbym uniknąć jakichkolwiek kosztów. Mój studencki budżet nie byłby na to gotowy ;) Cóż, jeżeli się nie uda, nie znajdę nikogo do pomocy, to mówi się trudno. Póki co, moje materiały są zapisane i raczej nic im nie grozi.

Dzięki za Wasze dotychczasowe odpowiedzi, nie spodziewałem się żadnego zainteresowania, ale jak widać - pomyliłem się ;)

Oczywiście nadal będę odwiedzał stronę, ale bez ciśnienia na udzielanie się; biernie czytam nowinki ze świata Zeldy. Może kiedyś doczekam się konsoli GameCube lub Wii, to nadrobię moje zaległości ;)

...a może do tego czasu, komputery będą na tyle potężne, że emulatory będą bez problemów śmigać? ;)

Właściwie to UncleMroowa trochę mnie zmobilizował to podjęcia próby. Poczułem dreszcz jak wtedy, przed kilkoma laty. Na jakiś czas powrócił dawny zapał.

Pozdrawiam wszystkich i... jeszcze trwam z nadzieją, chociaż do następnego weekendu. W tygodniu mam bardzo ograniczony dostęp, bo pomieszkuję i studiuję w Poznaniu.

Awatar użytkownika
Mort
VIP
VIP

Postautor: Mort » 21 lutego 09, 13:47

Może biorąc pod uwagę kłopoty techniczne i finansowe, warto do wielkości problemu dobrać odpowiednią skalę rozwiązania? Przechodząc do sedna: co byś powiedział o... scaleniu swojej strony z Zeldą Central? Założę się że propozycja taka nie padła tylko ze względu na to, że nikt jeszcze o tym nie pomyślał =). ZC działa na PHP Fusion, dodanie swoistego minisite'a nie powinno być problemem z gatunku nierozwiązywalnych, z tego co mi wiadomo kłopotu z brakiem miejsca na serwerach gry-online nie ma, więc czemu nie? Oczywiście musiałbyś poświęcić chwałę własną dla większej chwały wspólnej, ale jak już mówiłem: duże problemy wymagają spektakularnych rozwiązań. Może pomogłoby to także przy utworzeniu ściślejszego i bardziej (nomen omen) scentralizowanego polskiego community Zeldy.

Jest to tylko propozycja i niestety nie mam żadnego wpływu na wprowadzenie tego pomysłu w życie.
Well I'm back
Yes I'm back
Well I'm back in black!

Awatar użytkownika
Domin189
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Domin189 » 21 lutego 09, 14:14

Jestem otwarty na takie propozycje, jeżeliby wyszły ze strony administratorów i właścicieli strony. Dopóki takich rozmów nie ma - nie będę publicznie określał mojego stosunku :-)

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrW » 24 lutego 09, 16:34

Powiem tak, jestem w stanie udostępnić miejsce na serwerze (z php+mysql), ale jest jeden problem mianowicie jestem tak umówiony z administracją Gry-OnLine, że tylko ja mam dostęp do ftp, więc wszelkie pliki musiałbyś podsyłać mi i dopiero ja bym je wrzucał.
Co do oskryptowania strony to na tą chwilę nie jestem w stanie ci pomóc (nie można zbudować minisite'u z php-fusiona, trzeba by pomyśleć o czymś innym), bo w planach już od jakiegoś czasu mam małe zmiany na ZC, i ciągle brakuje mi na to czasu :) Ale jakbym się z tym uwinął, to wtedy mógłbym Ci jakieś wsparcia w tej sprawie udzielić, ale nie mogę nic obiecać.
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Wróć do „Kącik fana”