Niewielu z Was pewnie pamięta stronę, którą niegdyś dzielnie, w osamotnieniu rozbudowywałem. Wcześniej już na tym forum pisałem o niej, ale chętnych do pomocy w prowadzeniu brakowało.
ZELDA LEGENDS - "A LINK TO THE PAST"
Strona była poświęcona całkowicie tej części Zeldy, gdyż jest ona moją ulubioną. Dziś chciałbym prosić Was o wsparcie; website prowadzony był w html'u, gdyż przyznam, że trochę byłem obeznany w tym systemie (chociaż pracowałem we FrontPage'u - aż wstyd się przyznać). Chciałbym przerzucić się na PHP - jednak zupełnie się na tym nie znam.
Poszukuję osoby, która skonfigurowałaby stronę właśnie w PHP i stworzyła layout podobny do pierwotnego. Dla ludzi tkwiących w tym temacie jest to kilka chwil pracy, gdyż konstrukcja strony była stosunkowo prosta. Resztę chciałbym przedyskutować z osobą, która zechce mi pomóc.
To może zależeć od Ciebie, [you], czy strona będzie egzystować!
Rozpaczliwe wołanie o pomoc.
Moderator: Moderatorzy
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Rozpaczliwe wołanie o pomoc.
I tak narodziła się legenda, jak Zelda...
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ganon rozumiem, że umiesz
Bo sama znajomość ALTTP raczej ci tu nie pomoże.
Domin189 pisze:skonfigurować stronę w PHP i stworzyć layout podobny do pierwotnego.
Bo sama znajomość ALTTP raczej ci tu nie pomoże.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Dziękuję za wyjaśnienie sprawy, MasterLink. Działy mam już w pewnym stopniu rozwinięte, potrzeba tylko szkieletu strony (edytowalnej z poziomu przeglądarki); wszelką grafikę, użytą przy poprzedniej witrynie zachowałem, dlatego osoba, która podjęłaby się stworzenia szablonu w PHP musiałaby go tylko do niej dostosować.
Śmiałkom obiecuję wieczną chwałę wśród fanów Zeldy
Śmiałkom obiecuję wieczną chwałę wśród fanów Zeldy
- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
A masz serwer z obsługą php i mysql?
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Hmm... Chciałbym uniknąć jakichkolwiek kosztów. Mój studencki budżet nie byłby na to gotowy Cóż, jeżeli się nie uda, nie znajdę nikogo do pomocy, to mówi się trudno. Póki co, moje materiały są zapisane i raczej nic im nie grozi.
Dzięki za Wasze dotychczasowe odpowiedzi, nie spodziewałem się żadnego zainteresowania, ale jak widać - pomyliłem się
Oczywiście nadal będę odwiedzał stronę, ale bez ciśnienia na udzielanie się; biernie czytam nowinki ze świata Zeldy. Może kiedyś doczekam się konsoli GameCube lub Wii, to nadrobię moje zaległości
...a może do tego czasu, komputery będą na tyle potężne, że emulatory będą bez problemów śmigać? ;)
Właściwie to UncleMroowa trochę mnie zmobilizował to podjęcia próby. Poczułem dreszcz jak wtedy, przed kilkoma laty. Na jakiś czas powrócił dawny zapał.
Pozdrawiam wszystkich i... jeszcze trwam z nadzieją, chociaż do następnego weekendu. W tygodniu mam bardzo ograniczony dostęp, bo pomieszkuję i studiuję w Poznaniu.
Dzięki za Wasze dotychczasowe odpowiedzi, nie spodziewałem się żadnego zainteresowania, ale jak widać - pomyliłem się
Oczywiście nadal będę odwiedzał stronę, ale bez ciśnienia na udzielanie się; biernie czytam nowinki ze świata Zeldy. Może kiedyś doczekam się konsoli GameCube lub Wii, to nadrobię moje zaległości
...a może do tego czasu, komputery będą na tyle potężne, że emulatory będą bez problemów śmigać? ;)
Właściwie to UncleMroowa trochę mnie zmobilizował to podjęcia próby. Poczułem dreszcz jak wtedy, przed kilkoma laty. Na jakiś czas powrócił dawny zapał.
Pozdrawiam wszystkich i... jeszcze trwam z nadzieją, chociaż do następnego weekendu. W tygodniu mam bardzo ograniczony dostęp, bo pomieszkuję i studiuję w Poznaniu.
Może biorąc pod uwagę kłopoty techniczne i finansowe, warto do wielkości problemu dobrać odpowiednią skalę rozwiązania? Przechodząc do sedna: co byś powiedział o... scaleniu swojej strony z Zeldą Central? Założę się że propozycja taka nie padła tylko ze względu na to, że nikt jeszcze o tym nie pomyślał =). ZC działa na PHP Fusion, dodanie swoistego minisite'a nie powinno być problemem z gatunku nierozwiązywalnych, z tego co mi wiadomo kłopotu z brakiem miejsca na serwerach gry-online nie ma, więc czemu nie? Oczywiście musiałbyś poświęcić chwałę własną dla większej chwały wspólnej, ale jak już mówiłem: duże problemy wymagają spektakularnych rozwiązań. Może pomogłoby to także przy utworzeniu ściślejszego i bardziej (nomen omen) scentralizowanego polskiego community Zeldy.
Jest to tylko propozycja i niestety nie mam żadnego wpływu na wprowadzenie tego pomysłu w życie.
Jest to tylko propozycja i niestety nie mam żadnego wpływu na wprowadzenie tego pomysłu w życie.
Well I'm back
Yes I'm back
Well I'm back in black!
Yes I'm back
Well I'm back in black!
- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
Powiem tak, jestem w stanie udostępnić miejsce na serwerze (z php+mysql), ale jest jeden problem mianowicie jestem tak umówiony z administracją Gry-OnLine, że tylko ja mam dostęp do ftp, więc wszelkie pliki musiałbyś podsyłać mi i dopiero ja bym je wrzucał.
Co do oskryptowania strony to na tą chwilę nie jestem w stanie ci pomóc (nie można zbudować minisite'u z php-fusiona, trzeba by pomyśleć o czymś innym), bo w planach już od jakiegoś czasu mam małe zmiany na ZC, i ciągle brakuje mi na to czasu Ale jakbym się z tym uwinął, to wtedy mógłbym Ci jakieś wsparcia w tej sprawie udzielić, ale nie mogę nic obiecać.
Co do oskryptowania strony to na tą chwilę nie jestem w stanie ci pomóc (nie można zbudować minisite'u z php-fusiona, trzeba by pomyśleć o czymś innym), bo w planach już od jakiegoś czasu mam małe zmiany na ZC, i ciągle brakuje mi na to czasu Ale jakbym się z tym uwinął, to wtedy mógłbym Ci jakieś wsparcia w tej sprawie udzielić, ale nie mogę nic obiecać.
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |