Gdzie kupujecie Zeldy?
Moderator: Moderatorzy
Gdzie kupujecie Zeldy?
Cześć Wam.
Ostatnio udało mi się nabyć od cioci starego GC, zaś brat stał się nabywcą 3DS. Moglibyście mi udzielić pomocy w sprawie kupowania gier z tej serii (niekoniecznie tylko na te konsole)? Ceny TLoZ WW na allegro są kosmiczne, zresztą jak i wszystkich innych. Dość przystępne ceny znalazłem na brytyjskim ebay'u, jednak nie jestem przekonany czy właśnie ta opcja będzie najkorzystniajsza.
Dzięki z góry.
Ostatnio udało mi się nabyć od cioci starego GC, zaś brat stał się nabywcą 3DS. Moglibyście mi udzielić pomocy w sprawie kupowania gier z tej serii (niekoniecznie tylko na te konsole)? Ceny TLoZ WW na allegro są kosmiczne, zresztą jak i wszystkich innych. Dość przystępne ceny znalazłem na brytyjskim ebay'u, jednak nie jestem przekonany czy właśnie ta opcja będzie najkorzystniajsza.
Dzięki z góry.
Niestety- z tego co widzę!
Zeldy są obecnie w cenie... ciężko jest wyhaczyć naprawdę dobrą okazję! Na Allegro jest sporo WW ale wszystkie są powyżej 100 zł. ;/
Polecam Ci też posprawdzać jakieś sklepy ale tam będą tylko nowsze części!
TP na Wii obecnie jest najtańszą częścią, no i może jeszcze SS. Starsze części to MASAKRA!
Zeldy są obecnie w cenie... ciężko jest wyhaczyć naprawdę dobrą okazję! Na Allegro jest sporo WW ale wszystkie są powyżej 100 zł. ;/
Polecam Ci też posprawdzać jakieś sklepy ale tam będą tylko nowsze części!
TP na Wii obecnie jest najtańszą częścią, no i może jeszcze SS. Starsze części to MASAKRA!
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
G...no prawda. Na allegro są super okazje i to często. Wystarczy obserwować ciągle i wszystkiego pilnować. Nie raz kupowałem zeldy po śmiesznych cenach w super stanie i w wypasionych fullboxach. Są i nowe po ponad 160 zł i są okazje za śmieszne sianko. Trzeba tylko pilnować. Subskrybować. Mało tego. W Goerlitz w marktkaufie nówkę Spirit tracks kupiłem za 20 euro co daje 80 zł za grę która na allegro ma ceny od 80 zł do 160 zł.ganon pisze:Zeldy są obecnie w cenie... ciężko jest wyhaczyć naprawdę dobrą okazję
Od jakiegoś czasu przeglądam sobie aukcje i rzeczywiście rozbieżność cenowa, z tego co zauważyłem, jest dość duża, głównie jeśli mowa o aukcjach.
PS. Przyznam, że tym razem nie byłem zbyt cierpliwy i właśnie kupiłem od pewnego pana Zeldę WW (wersję z OoT MQ) oraz SSB Melee. Gry z instrukcjami, pudełkami, w stanie "very good" (ebay'owy opis ). Były to aukcje z tanim transportem do Polski. Za Zeldę dałem bodajże 24 funty (co daje ok. 120 zł), a za SSB 14.50 (72,50 zł). Za dużo chyba nie zaoszczędziłem, choć ceny Wind Waker'a (z OoT) z poprzednich 2 tygodni na allegro były w przedziale 120 - 180 zł, gdzie przy tej tańszej granicy napotykałem na brak instrukcji, francuskie okładki czy też porysowane płyty.
PS. Przyznam, że tym razem nie byłem zbyt cierpliwy i właśnie kupiłem od pewnego pana Zeldę WW (wersję z OoT MQ) oraz SSB Melee. Gry z instrukcjami, pudełkami, w stanie "very good" (ebay'owy opis ). Były to aukcje z tanim transportem do Polski. Za Zeldę dałem bodajże 24 funty (co daje ok. 120 zł), a za SSB 14.50 (72,50 zł). Za dużo chyba nie zaoszczędziłem, choć ceny Wind Waker'a (z OoT) z poprzednich 2 tygodni na allegro były w przedziale 120 - 180 zł, gdzie przy tej tańszej granicy napotykałem na brak instrukcji, francuskie okładki czy też porysowane płyty.
Mi udało się kupić po ostrej licytacji 2 miesiące temu ALTTP na GBA w idealnym stanie sam kardridź za 8 dych, za 2 tygodnie był jakiś obdrapany za 4- kup teraz. Tak samo jak OOT i MM osobno to okolice 150zł, a widziałem też fajną aukcję niedawno, obydwie sztuki w świetnym stanie poszły za stówę (również bez pudełek). WW też około stówy chodzi, gorzej jeśli chcemy wersję z dodatkową płytką, wtedy to już 150 minimum. Chyba najdroższą Zeldą i najtrudniejszą do zdobycia jest TP na GC. Szkoda, że nie mam pudełek do ALTTP, TMC, PH i ST, przez to nie chce mi się zbierać trochę tych gier. Chociaż PH i ST są bez problemu dostępne nawet w folii. W każdym razie, ja jestem za polowaniem na allegro. Ebay, to gówno dla złodziei, kiedyś kupiłem jakiś badziew za 5 dych z UK, nie przyszedł do dziś. Raz na rok wyklinam tego kretyna, on mi odpisuje, że wyśle następną sztukę. Powinienem mieć już ich z pięć
Kurcze, rzeczywiście bardzo kusząca cena , choć muszę przyznać, że moja wyobraźnia pobudzona została ostatnio jak przeglądałem zakończone aukcje na ebayu...
http://www.ebay.co.uk/itm/Legend-of-Zel ... 7675.l2557
[patrz: cena wylicytowana przez kupca - £1.24 - chyba nie muszę komentować]
staram się wierzyć, że to jakiś bug, ale fakt, że jest to niemożliwe, daje mi trochę nadziei na najbliższe zakupy
http://www.ebay.co.uk/itm/Legend-of-Zel ... 7675.l2557
[patrz: cena wylicytowana przez kupca - £1.24 - chyba nie muszę komentować]
staram się wierzyć, że to jakiś bug, ale fakt, że jest to niemożliwe, daje mi trochę nadziei na najbliższe zakupy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Z zagranicznych to najlepiej kupować na amazon.com lub amazon.co.uk. Jest tam duży wybór i okazyjne ceny. Wystarczy karta kredytowa i nie potrzeba bawić się z palpayem czy z innego tego typu bzdurami.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
I kiedy coś jest nowego, często ma darmową wysyłkę do Polski (ale tylko powyżej 20 funtów). Gorzej, kiedy chcesz jakiś stary tytuł lub używkę. Wtedy jest drogo i nieopłacalnie i zazwyczaj nie ma wysyłki poza granice UK.
Swoją drogą http://www.amazon.co.uk/Legend-Zelda-Bo ... pd_sim_b_2
Kto ma wolne 6 stów?
Swoją drogą http://www.amazon.co.uk/Legend-Zelda-Bo ... pd_sim_b_2
Kto ma wolne 6 stów?
Ajj, trochę mało czasu zostało, ale może akurat ktoś zainteresowany zerknie, a mu się uda zgarnąć za stosowną cenę...
http://allegro.pl/zestaw-konsola-ninten ... 03454.html
Z tego co widziałem, to niekiedy tę samą zeldę sprzedają drożej
http://allegro.pl/zestaw-konsola-ninten ... 03454.html
Z tego co widziałem, to niekiedy tę samą zeldę sprzedają drożej