Gdzie kupujecie Zeldy?

Tu piszemy o wszystkim co jest tworzone przez prawdziwych fanów Zeldy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Gdzie kupujecie Zeldy?

Postautor: Bombadil » 24 sierpnia 13, 21:14

Cześć Wam.
Ostatnio udało mi się nabyć od cioci starego GC, zaś brat stał się nabywcą 3DS. Moglibyście mi udzielić pomocy w sprawie kupowania gier z tej serii (niekoniecznie tylko na te konsole)? Ceny TLoZ WW na allegro są kosmiczne, zresztą jak i wszystkich innych. Dość przystępne ceny znalazłem na brytyjskim ebay'u, jednak nie jestem przekonany czy właśnie ta opcja będzie najkorzystniajsza.
Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 25 sierpnia 13, 01:47

Niestety- z tego co widzę!
Zeldy są obecnie w cenie... ciężko jest wyhaczyć naprawdę dobrą okazję! Na Allegro jest sporo WW ale wszystkie są powyżej 100 zł. ;/
Polecam Ci też posprawdzać jakieś sklepy ale tam będą tylko nowsze części!
TP na Wii obecnie jest najtańszą częścią, no i może jeszcze SS. Starsze części to MASAKRA!
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 25 sierpnia 13, 16:43

ganon pisze:Zeldy są obecnie w cenie... ciężko jest wyhaczyć naprawdę dobrą okazję
G...no prawda. Na allegro są super okazje i to często. Wystarczy obserwować ciągle i wszystkiego pilnować. Nie raz kupowałem zeldy po śmiesznych cenach w super stanie i w wypasionych fullboxach. Są i nowe po ponad 160 zł i są okazje za śmieszne sianko. Trzeba tylko pilnować. Subskrybować. Mało tego. W Goerlitz w marktkaufie nówkę Spirit tracks kupiłem za 20 euro co daje 80 zł za grę która na allegro ma ceny od 80 zł do 160 zł.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 25 sierpnia 13, 23:36

Od jakiegoś czasu przeglądam sobie aukcje i rzeczywiście rozbieżność cenowa, z tego co zauważyłem, jest dość duża, głównie jeśli mowa o aukcjach.
PS. Przyznam, że tym razem nie byłem zbyt cierpliwy i właśnie kupiłem od pewnego pana Zeldę WW (wersję z OoT MQ) oraz SSB Melee. Gry z instrukcjami, pudełkami, w stanie "very good" (ebay'owy opis :wink: ). Były to aukcje z tanim transportem do Polski. Za Zeldę dałem bodajże 24 funty (co daje ok. 120 zł), a za SSB 14.50 (72,50 zł). Za dużo chyba nie zaoszczędziłem, choć ceny Wind Waker'a (z OoT) z poprzednich 2 tygodni na allegro były w przedziale 120 - 180 zł, gdzie przy tej tańszej granicy napotykałem na brak instrukcji, francuskie okładki czy też porysowane płyty.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 26 sierpnia 13, 19:57

Ok. Ale jak ci na czasie nie zależy to pilnuj i na pewno coś wychaczysz. Ja po naprawde śmiesznej cenie zdobyłem LA dx, MC z polskiej dystrybucji, PH, TLoZ, AoL. Inne zeldy kupiłem mniej okazyjnie ze swoich powodów. Wszystko kompletne boxy
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 27 sierpnia 13, 16:54

Mi udało się kupić po ostrej licytacji 2 miesiące temu ALTTP na GBA w idealnym stanie sam kardridź za 8 dych, za 2 tygodnie był jakiś obdrapany za 4- kup teraz. Tak samo jak OOT i MM osobno to okolice 150zł, a widziałem też fajną aukcję niedawno, obydwie sztuki w świetnym stanie poszły za stówę (również bez pudełek). WW też około stówy chodzi, gorzej jeśli chcemy wersję z dodatkową płytką, wtedy to już 150 minimum. Chyba najdroższą Zeldą i najtrudniejszą do zdobycia jest TP na GC. Szkoda, że nie mam pudełek do ALTTP, TMC, PH i ST, przez to nie chce mi się zbierać trochę tych gier. Chociaż PH i ST są bez problemu dostępne nawet w folii. W każdym razie, ja jestem za polowaniem na allegro. Ebay, to gówno dla złodziei, kiedyś kupiłem jakiś badziew za 5 dych z UK, nie przyszedł do dziś. Raz na rok wyklinam tego kretyna, on mi odpisuje, że wyśle następną sztukę. Powinienem mieć już ich z pięć :D

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 27 sierpnia 13, 19:06

No ja mam nadzieję że mój zakup dojdzie bez problemu :-?
Teraz zaczynam polowanie na TP i Four Swords Adventures.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 27 sierpnia 13, 19:36

FSA jest znacznie częściej na allegro niż TP, to przyznać trzeba. Tak jak mówi nokash, wyczekujcie, polujcie, a trafi się.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 27 sierpnia 13, 19:49

To jeszcze żeby pobudzić wyobraźnię dodam że MC pl w pudełeczku z papierami z polską instrukcją kupiłem za 25 zł. To są okazje. I się trafiają. :)
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 27 sierpnia 13, 20:03

Kurcze, rzeczywiście bardzo kusząca cena :), choć muszę przyznać, że moja wyobraźnia pobudzona została ostatnio jak przeglądałem zakończone aukcje na ebayu...
http://www.ebay.co.uk/itm/Legend-of-Zel ... 7675.l2557
[patrz: cena wylicytowana przez kupca - £1.24 - chyba nie muszę komentować]
staram się wierzyć, że to jakiś bug, ale fakt, że jest to niemożliwe, daje mi trochę nadziei na najbliższe zakupy :lol:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 sierpnia 13, 23:04

Z zagranicznych to najlepiej kupować na amazon.com lub amazon.co.uk. Jest tam duży wybór i okazyjne ceny. Wystarczy karta kredytowa i nie potrzeba bawić się z palpayem czy z innego tego typu bzdurami. :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 28 sierpnia 13, 10:42

I kiedy coś jest nowego, często ma darmową wysyłkę do Polski (ale tylko powyżej 20 funtów). Gorzej, kiedy chcesz jakiś stary tytuł lub używkę. Wtedy jest drogo i nieopłacalnie i zazwyczaj nie ma wysyłki poza granice UK.

Swoją drogą http://www.amazon.co.uk/Legend-Zelda-Bo ... pd_sim_b_2
Kto ma wolne 6 stów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 28 sierpnia 13, 20:52

Ajj, trochę mało czasu zostało, ale może akurat ktoś zainteresowany zerknie, a mu się uda zgarnąć za stosowną cenę...
http://allegro.pl/zestaw-konsola-ninten ... 03454.html
Z tego co widziałem, to niekiedy tę samą zeldę sprzedają drożej :P

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 28 sierpnia 13, 21:17

Widziałem tę aukcję wcześniej. Może i dla "tru" kolekcjonera się opłaca, ale lepiej kupić TAOL na GBA i przejść na nim, albo na DSie:)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 29 sierpnia 13, 10:08

Albo kupić wersję cyfrową na 3DSie.
Obrazek

Wróć do „Kącik fana”