Gamecube
Moderator: Moderatorzy
Gamecube
Chciałem sobie kupić jakąś konsole. Mój wybór zawęził się do PS2 slim lub GC. Nie przepadam za mangą, a wiele gier wydawanych na GC wydaje się być dziecinnych, jednak plusem GaCka wydaje się być cena oraz gry: Zelda(no prócz The Wind Waker, bo grafika mi się strasznie nie podoba), Resident Evil(jakie jeszcze inne byście polecali??) Plusem PS2 jest np. seria Final Fantasy, Silent Hill(może na GC też jest??) oraz wiele innych. Mam dylemat ponieważ wiele z gier które ukazały się na PS2 były wydane również na PC i już mi się zdążyły znudzić(seria:Call of Duty, GTA,Prince of Persia...itd) Jakie są mocne strony obu konsol i jakie mają asy w rękawach jeśli chodzi o gry(chodzi mi o takie poważniejsze gry typu horrory, przygodówki, skradanki, strzelanki, rpg) Moimi ulubionymi gatunkami są gry RPG,Horrory, przygodówki, Choć czasem nie pogardzę jakimiś samochodówkami
Doradźcie proszę bo mam dylemat... Aha czy GC może czytać zwykłe płyty bo gdzieś czytałem że ma jakieś takie dziwne...

- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Każda konsola ma jakieś exclusive'y. Najmocniejszą stroną GC są oczywiście gry 1st Party, więc jeśli lubisz Metroida, Maria, Zeldę to od razu sięgaj po GC, a jak wolisz Devil May Cry, God of War, Crasha, Tekkena, Shadow of the Colossus i inne takie to wtedy bierz PS2.
Co do tych płyt to GC nie odtwarza "zwykłych" płyt tylko Mini DVD.
Co do tych płyt to GC nie odtwarza "zwykłych" płyt tylko Mini DVD.
Nie przepadam za mangą
Final Fantasy
No w Final Fantasy wcale nie masz mangowego stylu ;P
Moimi ulubionymi gatunkami są gry RPG,Horrory, przygodówki
PlayStation 2 się kłania. Żadna inna konsola nie może pochwalić się tak mocarną biblioteką gier. RPG, horrory, samochodówki- to wszystko tu jest. Jedyną wadą PS2 jest poważny brak przygodówek (pomijając hybrydy pokroju Silent Hill, które z prawdziwymi przygodówkami mają naprawdę niewiele wspólnego).
IMO GaCka warto kupić wyłącznie dla tytułów od Nintendo, gdyż te trzymają bardzo wysoki poziom, a skoro zakładasz, że jedna z najlepszych gier na tą platformę (Wind Waker) ci się nie podoba i nie będziesz w nią grał, uważam, iż nie jest to konsola dla ciebie.
frioniel pisze:Nie przepadam za mangąFinal Fantasy
No w Final Fantasy wcale nie masz mangowego stylu ;PMoimi ulubionymi gatunkami są gry RPG,Horrory, przygodówki
PlayStation 2 się kłania. Żadna inna konsola nie może pochwalić się tak mocarną biblioteką gier. RPG, horrory, samochodówki- to wszystko tu jest. Jedyną wadą PS2 jest poważny brak przygodówek (pomijając hybrydy pokroju Silent Hill, które z prawdziwymi przygodówkami mają naprawdę niewiele wspólnego).
IMO GaCka warto kupić wyłącznie dla tytułów od Nintendo, gdyż te trzymają bardzo wysoki poziom, a skoro zakładasz, że jedna z najlepszych gier na tą platformę (Wind Waker) ci się nie podoba i nie będziesz w nią grał, uważam, iż nie jest to konsola dla ciebie.
No wiesz FF to taki wyjątek