Tytuły warte kupna na NDS i GBA
Moderator: Moderatorzy
To jest drogi chłopcze twoje zdanie na temat jaka jest najlepsza gra na DS'a bo poprostu nie grałeś w inne tytuły a oto tytuły polecane przeze mnie:
Animal Crossing: Wild World - w szczególności polecam gdy ktoś ma WiFi Connector'a jest wtedy o wiele lepszy.
Metroid Prime: Hunters - Tutaj to już trzeba mieć WiFi bo bez tego traci się połowe miodu gry, zreztą w Single'u też wymiata
Trauma Center: Under the Knife - Polecam osobom które uwielbiają zabawę stylusem i lekki Hardcore :twisted: w szczególności w końcowych operacjach :twisted:
Pheonix Wright: Ace Attorney & Justcie for All - To jest majstersztyk mogłoby więcej takich tytułów wychodzić, na pewno nie musze dokładnie mówić zaletę tej gry, warto samemu zobaczyć
Spectrobes - Ten tytuł ostatnio wyszedł, można porównać to do Pokemonów bo się też stworkami walczy ale jednak to ne to Jest to naprawde bardzo dobry tytuł a dodatkowym plusem jest funkcja WiFi po której można toczyć walki.
Lunar Knights - Jest to naprawde świetny tytuł od Konami mówiący o dwóch łowcach wampów :twisted: coś podobnego do Castlevania ale tu wszystko bardziej idzie pod mangową kreskę i wszystko jest w 3D, o dziwo używa każdych możliwości DS'a czyli stylus jak i nawet Mic. No i grafa również spoko
Czas teraz podać kilka JRPG
FFIII - Jeżeli ktoś uwielbia serie FF to to jest must have, jest to o ile się nie myle najtrudniejszy FF jaki wyszedł jaki i jeden z najtrudniejszych z całego gatunku RPG'ów na pewno polecam bo to minimum 50h grania.
Magical Starsign - Kolejny tytuł od Square który również jest ciekawy ale już nie najwyższych lotów, o dziwo największym moim zdaniem plusem jest walka 6 osobowym teamem w turowych walkach, a musze powiedzieć że pokaz fajerwerków podczas walk jest ciekawy, kolejnym plusem tej gry jest to że gra jest tania a i tak polecam ten tytuł mieć lub chociaż pograć
Children of Mana - Mimo że nie miałem okazji w niego pograć(jeszcze) to jednak na pewno polecam osobom które mają w pobliżu znajomych z DS'ami bo można wspólnie przejść tego JRPG'a (tak jak w Tales of Symphonia) no i walki są toczone w real tim'ie nawet nie przechodząc do areny, plusem tej gry uważam jest również grafa jak i muza( mi tam pasuje). Cóż polecam oblukaż samemu.
Another Code & Hotel Dusk - oby dwa tytuły od nowego teamu który dołączył się do Ninny(chwała im za to) Cing jest to grupa tworząca gry kryminalistyczne, zacznijmy od Another Code w której najlepiej przedstawić fabułe Opowiada o 13-letniej Ashley która w dzień swoich 14 urodzin wypływa na pewną wyspę na której się znajduje jej niby nieżywy od 13 lat ojciec. W słowach nie da się opisać feelingu jaki daje ta gra, największymi zaletami tej gry to ręcznie rysowane mangowe postacie i to beż żadnego Super Defomed(postacie są wtedy nieproporcjonalne czyli głowa jest większa od tułowia itp.)jak i wspaniałe wykorzystanie funkcji DS'a, jedynym może minusem jest czas gry czyli do max. 10h i to że Ashley za często hintuje i psuje troche zabawe dlatego polecam nie czytać za bardzo tego gdy ona mówi co trzeba zrobić. Mimo że gra jest stosunkowo krótka to jednak każdy przejdzie ją kilkakrotnie bo naprawde wciąga, a spróbowanie wykorzystać wszystkie przedmioty które się znalazło może odkryć dodatkowe scenki mówiące o fabule, naprawde warto. Tak samo warto jest zagrać lub mieć Hotel Dusk: Room 215 opowiada o byłym policjancie Kyle'u Hyd'zie który chce poznać przyczynę zaginięcia jego byłego partnera co zaprowadza go do Hotel'u Dusk, nie chce dokładnie zdradzać fabułe bo ona jest aż za bardzo świetna aby o niej czytać, trzeba w nią zagrać na pewno rozwala grafika gdzie są ręcznie rysowane postacie jak w starych Komiksach co prezentuje się naprawde świetnie( kto widział to wie o czym mówie) aha i gra rozxgrywa się w 1979r. a klimat jest niesamowity naprawde polecam luknąć na ten tytuł.
Pomimo że w niektórych tytułach nie podałem na przykład fabuły ale to z tego względu że zdarza mi się puścić Spoiler i dlatego tylko w niektórych grach opisałem fabułe gry, jest jeszcze sporo tytułów godnych polecenia ale tylko napisze ich nazwy:
Lost Magic
Elite Beat Agents
Nadchodzący Pokemon Diamond / Pearl - Premiera w USA chyba 24 kwietnia 2007 więc warto importować
Diddy Kong Racing
RE: Deadly Silence
Jak i kilka odsłon MegaMan'ów
Na GBA polecam:
Golden Sun'y oby dwa
Pokemony
Lunar Legend
Breath of Fire II
Wszystkie Remake'i FF bo naprawde warte są uwagi
FF Tactics Advance
Oczywiście każdą odsłonę Zeldy
Seria Fire Emblem
No i w moim przypadku polecam głównie same JRPG'i bo na GBA głównie w nie warto grać
Animal Crossing: Wild World - w szczególności polecam gdy ktoś ma WiFi Connector'a jest wtedy o wiele lepszy.
Metroid Prime: Hunters - Tutaj to już trzeba mieć WiFi bo bez tego traci się połowe miodu gry, zreztą w Single'u też wymiata
Trauma Center: Under the Knife - Polecam osobom które uwielbiają zabawę stylusem i lekki Hardcore :twisted: w szczególności w końcowych operacjach :twisted:
Pheonix Wright: Ace Attorney & Justcie for All - To jest majstersztyk mogłoby więcej takich tytułów wychodzić, na pewno nie musze dokładnie mówić zaletę tej gry, warto samemu zobaczyć
Spectrobes - Ten tytuł ostatnio wyszedł, można porównać to do Pokemonów bo się też stworkami walczy ale jednak to ne to Jest to naprawde bardzo dobry tytuł a dodatkowym plusem jest funkcja WiFi po której można toczyć walki.
Lunar Knights - Jest to naprawde świetny tytuł od Konami mówiący o dwóch łowcach wampów :twisted: coś podobnego do Castlevania ale tu wszystko bardziej idzie pod mangową kreskę i wszystko jest w 3D, o dziwo używa każdych możliwości DS'a czyli stylus jak i nawet Mic. No i grafa również spoko
Czas teraz podać kilka JRPG
FFIII - Jeżeli ktoś uwielbia serie FF to to jest must have, jest to o ile się nie myle najtrudniejszy FF jaki wyszedł jaki i jeden z najtrudniejszych z całego gatunku RPG'ów na pewno polecam bo to minimum 50h grania.
Magical Starsign - Kolejny tytuł od Square który również jest ciekawy ale już nie najwyższych lotów, o dziwo największym moim zdaniem plusem jest walka 6 osobowym teamem w turowych walkach, a musze powiedzieć że pokaz fajerwerków podczas walk jest ciekawy, kolejnym plusem tej gry jest to że gra jest tania a i tak polecam ten tytuł mieć lub chociaż pograć
Children of Mana - Mimo że nie miałem okazji w niego pograć(jeszcze) to jednak na pewno polecam osobom które mają w pobliżu znajomych z DS'ami bo można wspólnie przejść tego JRPG'a (tak jak w Tales of Symphonia) no i walki są toczone w real tim'ie nawet nie przechodząc do areny, plusem tej gry uważam jest również grafa jak i muza( mi tam pasuje). Cóż polecam oblukaż samemu.
Another Code & Hotel Dusk - oby dwa tytuły od nowego teamu który dołączył się do Ninny(chwała im za to) Cing jest to grupa tworząca gry kryminalistyczne, zacznijmy od Another Code w której najlepiej przedstawić fabułe Opowiada o 13-letniej Ashley która w dzień swoich 14 urodzin wypływa na pewną wyspę na której się znajduje jej niby nieżywy od 13 lat ojciec. W słowach nie da się opisać feelingu jaki daje ta gra, największymi zaletami tej gry to ręcznie rysowane mangowe postacie i to beż żadnego Super Defomed(postacie są wtedy nieproporcjonalne czyli głowa jest większa od tułowia itp.)jak i wspaniałe wykorzystanie funkcji DS'a, jedynym może minusem jest czas gry czyli do max. 10h i to że Ashley za często hintuje i psuje troche zabawe dlatego polecam nie czytać za bardzo tego gdy ona mówi co trzeba zrobić. Mimo że gra jest stosunkowo krótka to jednak każdy przejdzie ją kilkakrotnie bo naprawde wciąga, a spróbowanie wykorzystać wszystkie przedmioty które się znalazło może odkryć dodatkowe scenki mówiące o fabule, naprawde warto. Tak samo warto jest zagrać lub mieć Hotel Dusk: Room 215 opowiada o byłym policjancie Kyle'u Hyd'zie który chce poznać przyczynę zaginięcia jego byłego partnera co zaprowadza go do Hotel'u Dusk, nie chce dokładnie zdradzać fabułe bo ona jest aż za bardzo świetna aby o niej czytać, trzeba w nią zagrać na pewno rozwala grafika gdzie są ręcznie rysowane postacie jak w starych Komiksach co prezentuje się naprawde świetnie( kto widział to wie o czym mówie) aha i gra rozxgrywa się w 1979r. a klimat jest niesamowity naprawde polecam luknąć na ten tytuł.
Pomimo że w niektórych tytułach nie podałem na przykład fabuły ale to z tego względu że zdarza mi się puścić Spoiler i dlatego tylko w niektórych grach opisałem fabułe gry, jest jeszcze sporo tytułów godnych polecenia ale tylko napisze ich nazwy:
Lost Magic
Elite Beat Agents
Nadchodzący Pokemon Diamond / Pearl - Premiera w USA chyba 24 kwietnia 2007 więc warto importować
Diddy Kong Racing
RE: Deadly Silence
Jak i kilka odsłon MegaMan'ów
Na GBA polecam:
Golden Sun'y oby dwa
Pokemony
Lunar Legend
Breath of Fire II
Wszystkie Remake'i FF bo naprawde warte są uwagi
FF Tactics Advance
Oczywiście każdą odsłonę Zeldy
Seria Fire Emblem
No i w moim przypadku polecam głównie same JRPG'i bo na GBA głównie w nie warto grać
Wii FC: 7964-7540-9921-2263
MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno
Sorka za podwójny post, ale... Czy uważa ktoś, że rozsądnie byłoby kupić razem z DS'em jakiś tani tytuł?
To już według uznania. Zauważ, że mając jakąś "lepszą" grę, milej spędziłbyś czas wyczekiwania na Pokemona czy Zeldę.
Magical Starsign - Kolejny tytuł od Square
Poprawka- Magical Starsign nie jest tytułem od Square. Stworzył go zespół developerski Brownie Brown, a wydało Nintendo
Ja osobiście z tytułów na DSa mogę polecić:
-Castlevania: Dawn of Sorrow
Kontynuacja Castlevanii: Aria of Sorrow z GBA. Bardzo świetna grywalność, piękna grafika 2D i klimatyczna muzyka. Wcielając się w postać Somy Cruz musimy ponownie przeciwstawić się swojemu przeznaczeniu (ci, którzy grali w Aria of Sorrow wiedzą o co chodzi).
-Castlevania: Portrait of Ruin
Pod względem wykonania jest bardzo podobna do powyższej (śliczne 2D, niezła muzyka itd.). Tym razem przyjdzie nam pokierować poczynaniami dwójki bohaterów- Jonathana Morrisa i Charlotte Aulin, którzy ściśle współpracując ze sobą muszą pokonać złego wampira. Jakkolwiek banalnie by to nie brzmiało, gwarantuję, że gra jest świetna (Dawn of Sorrow też .
-Dragon Quest Heroes: Rocket Slime
Przewspaniała gra ze sporą dawką humoru (wiele parodii innych gier . Znowu śliczne 2D, miła dla ucha muzyka i grywalność lejąca się z tego tytułu. Miłym i ciekawym urozmaiceniem są walki wielkich czołgów. Polecam :]
-Yoshi's Island 2
Bardzo miły platformer 2D. Osobom, którym podobała się pierwsza część na SNESa również i ta powinna przypaść do gustu.
-Magical Starsign
Znów 2D ^^ Kierując bohaterem i jego towarzyszami (takie fajne zwierzątka, robot itp.) wyruszamy w podróż po galaktyce w celu odszukania ich nauczycielki, która zaginęła. Niby znowu nic ciekawego, ale gra obfituje w specyficzny, magiczny klimat. Poza tym po wczuciu się potrafi sprawiać sporo frajdy. Moim zdaniem jest to aktualnie najlepsza gra jRPG wydana w zrozumiałym języku na NDSa.
-Animal Crossing: Wild World
Już na początku zaznaczam, że nie jest to typowa gra, bowiem mamy do czynienia z symulatorem życia. Trafiamy do miasteczka (sami możemy je nazwać), w którym żyją zwierzątka. Naszym celem jest utrzymywanie dobrych kontaktów z sąsiadami, zarabianie pieniędzy na różne sposoby (możemy łowić ryby, zbierać owoce z drzew, łapać owady itd.) i rozbudowa własnego domu. Wbrew pozorom mocno wciąga ^^
-Meteos
Coś dla fanów gier logicznych. Spadają sobie klocuszki, a my używając stylusa musimy je tak przesuwać w pionie, aby w rzędzie znalazły się przynajmniej trzy klocki takiego samego koloru. Istny pożeracz czasu
-Osu! Tatakae! Ouendan!
Wypasiona gra muzyczna opatrzona śmiesznymi komiksowymi scenkami.
nad DQ się zastanawiałem...a ten Meteos też ciekawie się zapowiada.... Aaaaa! [Mr.M ma depresję ]
[ Dodano: Sob 17 Mar, 2007 ]
Wiesz... jesteś GENIUSZEM! Naprowadziłeś mnie na grę w sam raz dla mnie ^^ Tania, logiczna - miód :mrgreen: Dzięki wielkie
PS. Chodzi oczywiście o Meteos ^^ Biorę go na 99,9% ^^
No, ale DQH kusi strasznie... ;/ Może mi się uda namówić mamę, żeby mi dołożyła ;>
Wiesz... jesteś GENIUSZEM! Naprowadziłeś mnie na grę w sam raz dla mnie ^^ Tania, logiczna - miód :mrgreen: Dzięki wielkie
PS. Chodzi oczywiście o Meteos ^^ Biorę go na 99,9% ^^
No, ale DQH kusi strasznie... ;/ Może mi się uda namówić mamę, żeby mi dołożyła ;>
Dwie nowe pozycje XD :
Gyakutan Saiban 3 - Na nasze to Pheonix Wirght 3 który za jakiś czas pojawi się w US, napawde perfidny Must Have XD nie ma to jak kolejna część o prawniku ehh.....nie mogę się doczekać
Gyakutan Saiban 4 - W zasadzie narazie tylko jest w Japonii(i jest zarąbiście popularna) zapewne za kilka miechów będzie i w US na co naprawde warto czekać
Ninja Gaiden DS - Wielki hit z konsolki MS'a tym razem na Ds'a ale to nie żaden remake jest to nowa historia Hayabusy XD pokazano już filmik z gameplay'em i gra prezentuje się świetnie na dodatek walczy się za pomocą stylusa i również jest świetne na pewno będzie to must have.
Gyakutan Saiban 3 - Na nasze to Pheonix Wirght 3 który za jakiś czas pojawi się w US, napawde perfidny Must Have XD nie ma to jak kolejna część o prawniku ehh.....nie mogę się doczekać
Gyakutan Saiban 4 - W zasadzie narazie tylko jest w Japonii(i jest zarąbiście popularna) zapewne za kilka miechów będzie i w US na co naprawde warto czekać
Ninja Gaiden DS - Wielki hit z konsolki MS'a tym razem na Ds'a ale to nie żaden remake jest to nowa historia Hayabusy XD pokazano już filmik z gameplay'em i gra prezentuje się świetnie na dodatek walczy się za pomocą stylusa i również jest świetne na pewno będzie to must have.
Poelcam obejrzeć filmik z Ninja Gaiden: NinjaGaiden: DS - sterowanie + gameplay - sam sie jaram tą grą i poważnie o niej myśle
P.S. NOWE SCREENY Z PHANTOM HOURGLASS - SZOK !!!!!
P.S. NOWE SCREENY Z PHANTOM HOURGLASS - SZOK !!!!!
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Szczerze? Grafika w PH wogóle nie urzeka, wy widzieliście ryj Link'a przecież to dynia jest, perfidnie narzucona tekstura która paskudnie wygląda, no i pare innych rzeczy również, tak więc na dzień dzisiejszy jedynym mistrzem pod względem grafy jest FFIII. Aha i na Ds'a wychodzi FFIV w pełnym 3D jak FFIII pojawił się ostatnio Japoński trailer i ta gra to must have!!!
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Co do ryja Linka w PH - postać będzie wydoczna głównie z góry, więc podczas grania ''kanty'' nie będa dostrzega(l)ne (zbytnio)
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
-
- Kokiri