PS2 nie odpala mi gry z PSX'a!
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
PS2 nie odpala mi gry z PSX'a!
To tak wkładam grę Hogs of War (PSX) do PS2, a ten szmelc mi jej nie odczytuje (jakieś pół roku temu jeszcze ją odczytywał). Odpalam grę na PSX i wszystko działa jak należy. PS2 nie może być uszkodzone bo czyta mi wszystkie gry na PS2 i PSX (z wyjątkiem HoW), płyta nie może być uszkodzona bo czyta ją PSX. Więc w czym tkwi prob??
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Niektóre konsole mają swoje widzimisię i nie czytają pewnych gier. Moje PSOne dla przykładu nie chce odpalić Final Fantasy IX.
Masz PS2 grubą czy Slima? Kiedyś miałem grubą i było to nieporozumienie, a nie konsola- głośno czytała płyty, a miała przy tym ogromne problemy (wielokroć nie wczytywała gier). Po pewnym czasie padła...
Teraz cieszę się Slimem, który łyka wszystkie gry bez zająknięcia, a laser hula jak ta lala.
Możliwe, że masz ten sam model, co moja stara konsola, gdyż uchodzi on za najbardziej wadliwy. W takim przypadku niestety pokusiłbym się o stwierdzenie, że albo są to pierwsze objawy padania lasera, tudzież jak wspomniałem wcześniej- konsola ma focha i już...
Dodatkowo istnieje możliwość, że gierka nie jest oryginalnego pochodzenia, tzw. tajwański bootleg (często nie sposób odróżnić podróbki od oryginału(. Zwykły PS1 powinien go odpalić, ale wrażliwe lasery PS2 już niekoniecznie.
Masz PS2 grubą czy Slima? Kiedyś miałem grubą i było to nieporozumienie, a nie konsola- głośno czytała płyty, a miała przy tym ogromne problemy (wielokroć nie wczytywała gier). Po pewnym czasie padła...
Teraz cieszę się Slimem, który łyka wszystkie gry bez zająknięcia, a laser hula jak ta lala.
Możliwe, że masz ten sam model, co moja stara konsola, gdyż uchodzi on za najbardziej wadliwy. W takim przypadku niestety pokusiłbym się o stwierdzenie, że albo są to pierwsze objawy padania lasera, tudzież jak wspomniałem wcześniej- konsola ma focha i już...
Dodatkowo istnieje możliwość, że gierka nie jest oryginalnego pochodzenia, tzw. tajwański bootleg (często nie sposób odróżnić podróbki od oryginału(. Zwykły PS1 powinien go odpalić, ale wrażliwe lasery PS2 już niekoniecznie.
Jeśli masz przerobioną konsole to wypal płytę od nowa, a jak oryginał to przeczyść np. spirytusem.
frioniel, nie zgodzę się z tobą co do tego, że grube to szajs, musiałeś trafić na partię gorszych konsol, bo ja mam grubą, srebrną scph-50004 i żadnych problemów z czytaniem nie mam, a konsola pracuje cichusieńko
frioniel, nie zgodzę się z tobą co do tego, że grube to szajs, musiałeś trafić na partię gorszych konsol, bo ja mam grubą, srebrną scph-50004 i żadnych problemów z czytaniem nie mam, a konsola pracuje cichusieńko
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
frioniel pisze:Masz PS2 grubą czy Slima?
Mam grubą
frioniel pisze:Kiedyś miałem grubą i było to nieporozumienie, a nie konsola- głośno czytała płyty, a miała przy tym ogromne problemy
Jak wkładam HoW do PS2 pojawiają się zgrzyty, potem pojawia się np. logo firmy i czarny obraz.
frioniel pisze:Dodatkowo istnieje możliwość, że gierka nie jest oryginalnego pochodzenia, tzw. tajwański bootleg (często nie sposób odróżnić podróbki od oryginału(. Zwykły PS1 powinien go odpalić, ale wrażliwe lasery PS2 już niekoniecznie.
Gra jest w 100% oryginalna. Dodatkowo sprawiłem sobie jeszcze jedną kopię tej samej gry i PS2 również jej nie odczytuje.
frioniel pisze:Możliwe, że masz ten sam model, co moja stara konsola, gdyż uchodzi on za najbardziej wadliwy
Możliwe, że jest wadliwe. Dziwne, bo przez ostatnie 6 lat było w porządku.
Nic, dzięki za info.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink pisze:Jak wkładam HoW do PS2 pojawiają się zgrzyty
Na PS2 mojego kumpla pomagało postawienie konsoli na boku lub pieprzniecie jej pięścią ;p
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
wodorost2 pisze:Na PS2 mojego kumpla pomagało postawienie konsoli na boku
Próbowałem...
wodorost2 pisze:lub pieprzniecie jej pięścią
To już byłby sadyzm
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Boryn pisze:A próbowałeś podkręcić laser? bo w PS2 też powinna dać się to zrobić.
Może i się da, ale musiałbym rozkręcać konsolę.
Przy zgrzytach w moim DVD (manta rox ;p) wystarczy rozkręcić i przesunąć zębatkę i hula jak nówka, co do ps2 nie mam pewności czy jest tak samo, ale o ile się nie mylę to na konsola.pl kiedyś był tutek jak regulować i czyścić lasery w ps2.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Yuhuuu!!! Sprawiłem sobie Slima i wszystko działa jak należy!!!
Okazuje się, że grube PS2 nie czytało mi jeszcze kilku innych gier z PSX'a, ale na Slimie chodzą idealnie.
Można zamknąć temat.
Okazuje się, że grube PS2 nie czytało mi jeszcze kilku innych gier z PSX'a, ale na Slimie chodzą idealnie.
Można zamknąć temat.