Cześć.Ma ktoś Commodore 64.Ja osobiście nie mam ale po przeczytaniu artykułu w PSX powrót do przeszłości to bardzo mnie zainteresowała.Jakie gry według was były najlepsze???
Jako ciekawostkę mogę napisać że twórca Commodore 64 Jack Tramiel był polakiem.
Commodore 64
Moderator: Moderatorzy
Commodore 64
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
Mam i dalej od czasu do czasu korzystam
Jeszcze jakieś 4 lata temu gdy mieszkałem sam z bratem przed przeprowadzką graliśmy po 8 osób w "Summer Games" i "Winter Games"
Najlepsze gry według mnie:
- Seria "Last Ninja" - do tej pory nie udało mi się bez kodów przejść 3 części,
- Commando - pamiętam jak dziś jak siedziałem przed telewizorem ponad 14 godzin bez jedzenia i picia bo żyłowałem rekord i nie dało się dać pauzy, miałem już kilkadziesiąt milionów punktów ale w końcu mama się wkurzyła i kazała mi wyłączyć gre W którymś numerze czasopisma "Top Secret" ktoś się chwalił w liście, że zdobył coś ponad 200tyś punktów a redakcja była tym wręcz zachwycona,
- Montezuma's Revenge,
- International Karate+
- Tusker,
- Yie ar Kung Fu,
- Bruce Lee,
- River Raid,
- Hat Tric,
- Microprose Soccer,
- Park Patrol,
- Hostages,
- Combat School,
- Caveman Ugh Olimpic,
- Zorro,
- Donald Duck,
- Golden Axe,
- Seria Turrican,
- the way of the exploding fist,
- Kamikaze,
- Alf,
- Rampage,
- Blue Max,
- Serai Dizzy,
- Hero,
- Gryzor,
- Ghostbusters,
- World Games,
- Seria Spy vs Spy,
- No Mercy,
- Bangkok Knights,
I wiele, wiele innych świetnych gier. Właśnie z pracy wróciłem i nie pamiętam wszystkich tytułów
Jeszcze jakieś 4 lata temu gdy mieszkałem sam z bratem przed przeprowadzką graliśmy po 8 osób w "Summer Games" i "Winter Games"
Najlepsze gry według mnie:
- Seria "Last Ninja" - do tej pory nie udało mi się bez kodów przejść 3 części,
- Commando - pamiętam jak dziś jak siedziałem przed telewizorem ponad 14 godzin bez jedzenia i picia bo żyłowałem rekord i nie dało się dać pauzy, miałem już kilkadziesiąt milionów punktów ale w końcu mama się wkurzyła i kazała mi wyłączyć gre W którymś numerze czasopisma "Top Secret" ktoś się chwalił w liście, że zdobył coś ponad 200tyś punktów a redakcja była tym wręcz zachwycona,
- Montezuma's Revenge,
- International Karate+
- Tusker,
- Yie ar Kung Fu,
- Bruce Lee,
- River Raid,
- Hat Tric,
- Microprose Soccer,
- Park Patrol,
- Hostages,
- Combat School,
- Caveman Ugh Olimpic,
- Zorro,
- Donald Duck,
- Golden Axe,
- Seria Turrican,
- the way of the exploding fist,
- Kamikaze,
- Alf,
- Rampage,
- Blue Max,
- Serai Dizzy,
- Hero,
- Gryzor,
- Ghostbusters,
- World Games,
- Seria Spy vs Spy,
- No Mercy,
- Bangkok Knights,
I wiele, wiele innych świetnych gier. Właśnie z pracy wróciłem i nie pamiętam wszystkich tytułów