Co lepsze konsola czy emulator ?

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Konsola czy emulator ?

Konsola
38
83%
Emulator
8
17%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 12 września 07, 20:14

mate, chłopie- co ty pleciesz? =_=

mate pisze:albo pójdzie z 30 fps jakiś crap z grafiką PSXa.

Acha, rozumiem, że Final Fantasy X, która do dziś uchodzi za jedną z najładniejszych gier jRPG na tą konsolę, posiada grafikę z PS1?

Ubliżasz Blizzardowi, a sam posiadasz nikłą wiedzę w dziedzinie emulacji, co staram ci się uświadomić nie od dziś. W wiele gier z DSa można pograć w bardzo dużej prędkości, niekiedy przekraczającą 60 fpsów. Wszystko za sprawą emulatora NeonDS. Niestety emulator nie posiada dźwięku, ale pod względem prędkości jest na dobrej drodze.

Emulator PS2 również prężnie się rozwija i śmiało można przejść sobie takie Final Fantasy X na dzisiejszych komputerach.

Mało kto ma "super mega extra giga" komputer.

Technologia idzie do przodu i to co wczoraj było mega, wypasionym komputerem, dzisiaj jest na porządku dziennym. Emulacja silniejszych konsol jest coraz bardziej przystępna.

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 12 września 07, 20:44

frioniel pisze:mate, chłopie- co ty pleciesz? =_=

mate pisze:albo pójdzie z 30 fps jakiś crap z grafiką PSXa.

Acha, rozumiem, że Final Fantasy X, która do dziś uchodzi za jedną z najładniejszych gier jRPG na tą konsolę, posiada grafikę z PS1?

Ubliżasz Blizzardowi, a sam posiadasz nikłą wiedzę w dziedzinie emulacji, co staram ci się uświadomić nie od dziś. W wiele gier z DSa można pograć w bardzo dużej prędkości, niekiedy przekraczającą 60 fpsów. Wszystko za sprawą emulatora NeonDS. Niestety emulator nie posiada dźwięku, ale pod względem prędkości jest na dobrej drodze.

??? Umiesz dokładnie czytac ?????

Nie mówiłem o ostatnim dobrym Finalu na PS2, tylko o jakiś słabych crapash z grafiką PSXa.

I do tego nie mówiłem o DSie, który coraz lepiej się rozwija tylko o emulacji PS2(co ma DS do PS2) która nawet w 50% nie jest możliwa.

No 60 fps to jest nawet dobrze, ale i tak za wolno.

Heh a o wiedzy o emulacji to nie ma między nami porównania :L

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 13 września 07, 16:17

mate pisze:??? Umiesz dokładnie czytac ?????

Chyba sam sobie powinieneś zadać to pytanie...

mate pisze:Nie mówiłem o ostatnim dobrym Finalu na PS2, tylko o jakiś słabych crapash z grafiką PSXa.

Napisałeś, że co najwyżej można odpalić gierkę z grafiką na poziomie PS1 w 30fps.
najwyżej mu doleci do ekranu tytułowego, albo pójdzie z 30 fps jakiś crap z grafiką PSXa.

Tak więc ja się spytałem czy Final Fantasy X to crap z grafiką na poziomie PS1. Wszak gierka jest już grywalna i w 30fpsach można śmiało pograć, więc wg twojej błyskotliwej logiki gra wyszłaby na PS1...

mate pisze:co ma DS do PS2

Wytłumaczę łopatologicznie. DS ma do PS2 to, że w jednym ze swych postów twierdziłeś, że emulatory tych konsol nie są "sprawne".
od kiedy jest sprawne emu do PS2, GC i DS ??????? W 100% nie działają, jeżeli wogule działają.

Tak więc napisałem, że się mylisz i emulatory są bardzo sprawne, choć faktycznie nie jest to 100%.

No 60 fps to jest nawet dobrze, ale i tak za wolno.

Rozwaliłeś mnie tym tekstem. 60fps to wg Ciebie wolno?! 60fps to pełna prędkość z jaką chodzą gry, a więc owy emulator odpala niektóre gry szybciej niż są w realu.

mate pisze:Heh a o wiedzy o emulacji to nie ma między nami porównania :L

Prawda. Wypisując swoje mądrości jeszcze bardziej poszerzasz granicę między nami w tej dziedzinie...

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 13 września 07, 16:32

No właśnie nie jest to 100% a o to właśnie mi chodziło. GC wogule prawie nie odpali, PS2 z ok. jak mówileś 60 fpsów co u mnie to jest jakby traktor chciał wjechać na Mount Everest.

Tak jak napisłałeś FFX jest grywalne w 30 fpsach. A kto by z taką prędkością chciał przechodzić grę(chyba ktoś kto wolno jarzy) to już wolę kupić tą grę za 50zł i się nie męczyć.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 13 września 07, 18:44

Wyobraź sobie, że znajdą się osoby, którym starczy te 30 fpsów w FF X, aby tylko móc nacieszyć się grą i głównie fabułą. Na forach poświęconych emulacji PS2 owa gra cieszy się sporym zainteresowaniem, a nie każdemu chce się kupować konsolę.

mate pisze:jak mówileś 60 fpsów co u mnie to jest jakby traktor chciał wjechać na Mount Everest.

Niestety. Tylko PS3 (wg zapewnień Kena Kuternogi) potrafi wyświetlić animację w 120fpsach. Na DSie, PS2 i innych konsolach 60fps to jest MAX -_-'' Sam się zdziwiłem, jak odpaliłem w.w emulator DSa i odpalił mi gierkę szybciej niż chodzi w rzeczywistości... A w sumie po co się produkuję ;P

Awatar użytkownika
tymo
Goron
Goron

Postautor: tymo » 13 września 07, 19:25

Jest to temat o emu więc mam pytanie co zrobić, żebym na dolphinie miał taką grafę jak tu http://www.youtube.com/watch?v=towkGTCK2JM mi na marnym bust a move 3000 chodzi niecałą klatkę na sekundę i do tego w jednym momencie jak trza ludzika i plansze wybrać nie działa;P.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 13 września 07, 21:17

tymo pisze:co zrobić, żebym na dolphinie miał taką grafę jak tu

Sugerowałbym wymienić sprzęt komputerowy :D

Wow, zobaczcie jak ładnie chodzi już Zelda Wind Waker na emu: http://pl.youtube.com/watch?v=eBQfazv8ACg

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 września 07, 21:59

Prawie jak na GC - ale prawie robi wielką różnice :wink:

Macie tu SSBM na emu: http://pl.youtube.com/watch?v=6n2O2IT7S ... ed&search= nawet jest dźwięk :wink:

PS: I jeszcze TAKIE cóś. :)
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
tymo
Goron
Goron

Postautor: tymo » 14 września 07, 09:25

No właśnie coś trza zrobić w ustawieniach emu tam jest na filmiku jednym pokazane jak zrobić, żeby tak super smash bros melee chodziło. Może zainteresowane osoby tym na forum ze mną nawet pokombinują na początek do bawienia się w ustawienia proponuje ściągnąć bust a move 3000 które nierozpakowane zajmuje 50 mb, a po rozpakowaniu 1300 więc dosyć szybko się ściąga jak ktoś jest zainteresowany niech powie to dam linka z bustem.

Awatar użytkownika
Bl@ster
Goron
Goron

Postautor: Bl@ster » 12 grudnia 07, 14:05

Zdecydowanie wolę konsolkę :roll: , EMULATOR JEST BEE ! :lol:
Obrazek

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 19 stycznia 08, 12:55

Konsola, emulator - okropienstwo. Grałem na nim w OoT jak miałem 7 lat, ale jak to poruwnam - Konsola.

Awatar użytkownika
Maco
VIP
VIP

Postautor: Maco » 19 stycznia 08, 18:06

Ja lubię N64, bo teraz gram w OoT
Maco powraca

WeĽ na luz ziom i obejrzyj kreskówkę
http://www.kreskowka.pl/

Awatar użytkownika
Zelda Links
Kokiri
Kokiri

Postautor: Zelda Links » 15 kwietnia 11, 15:09

Wolę konsolkę :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 15 kwietnia 11, 18:09

Jak dla mnie oba rozwiązania mają swój 'klimat' - lubię i konsole i emulatory.

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 24 czerwca 14, 07:38

Emulator jest do niczego.Grałem majorę i doszłem do woodfall temple i rzuciłem bo nie dało się strelać z hero's bow.A granie z kodami to nie jest granie.Wybieram konsolę;>
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Konsole”