Co lepsze konsola czy emulator ?
Moderator: Moderatorzy
Kuchar pisze:o ile jest orginalny bo na nie orginalnym... no coz moga byc problemy
Lol, żartujesz? Nintendo zrobiło największy syf w historii gier video i to taki syf, że nawet produkty niefirmowe są dużo lepsze i gałki w nich nie są tak dziadowsko zrobione. Dobrze, że wynieśli jakąś naukę z błędów przeszłości i potem się zrehabilitowali przy padzie z GC...
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Kuchar pisze:Prosze Cie, widziales jaki jest brzydki pad do GC?? Okropnosc, a do n64 ma klase, styl i linie
Ale na pewno nie jest wygodniejszy od pada do NGC.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Kuchar pisze:widziales jaki jest brzydki pad do GC
Czy brzydki to kwestia gustu (dla mnie to pad od N64 jest najbrzydszy i najgorszy z jakim miałem do czynienia, a trochę tych było) . Poza tym ja nie zwracam uwagi na wygląd pada, a na ergonomię i wygodę. Tutaj padacki kształt N64 i ta &%^$% gałka analogowa, którą chętnie wsadziłbym projektantowi w... nos sprawiają, że jest on na straconej pozycji.
Pad od GC to zupełnie inna bajka- idealnie dopasowany do ludzkiej dłoni, dobra gałka, choć ustępuje nieco tej z PS2, no i ogólnie wygodny. Na takim kontrolerze chce się grać.
-
- Kokiri
Na emulatorze można mieć taki pad co nawet nie należy do żadnej konsoli [+]
Na N64 można grac tylko w gry na n64 [-]
Na kompie możesz grać w gry z dowolnej konsoli praktycznie (o ile masz odpowiednie wymagania) [+]
Na kompie możesz grać pad'em, joystick'iem, kierownica, klawiaturą etc. [+]
Komputer prowadzi 3:-1
Teraz wy pokarzcie plusy i minusy
Na kompie możesz grać w gry z dowolnej konsoli praktycznie (o ile masz odpowiednie wymagania) [+]
Blizzard pisze:Na emulatorze można mieć taki pad co nawet nie należy do żadnej konsoli [+]
Nie ma sprawy.
1. Znajdź mi przynajmniej 1 ROM Resident Evil 2 N64, który by się nie zacioł. Dlatego od kuzyna porzyczam gre i konsole.
2. Znajdź mi sprawny emulator : DS, PSP, PS2, PS3, GCN, Wii, XBOX, X360, DC. Dlatego kupie te konsole.
3. Jakoś mojego pada od Pegazusa do kompa nie podłącze i nie wiem jak będe grał nim w gry z N64 lub PSX skoro brakuje przycisków.
mate pisze:PSX skoro brakuje przycisków.
Brakuje przycisków? N64 na tylko dwa (A i B), dwa triggery- L i R + jeden schowany u spodu- Z.
A możesz sobie ustawić pod X, B pod O, Z pod np. [], a L i R w L1 i R1. Za gałkę będzie robiła lewa gałka w Dual Shocku, a za C-button może robić prawa. Nadal zostaną ci cztery niewykorzystane przyciski chłopcze, więc nie wiem, gdzie ci ich brakuje
mate pisze:2. Znajdź mi sprawny emulator : DS, PSP, PS2, PS3, GCN, Wii, XBOX, X360, DC. Dlatego kupie te konsole.
To my nagle przeszliśmy z tematu o N64 do innych konsol? Bez sensu. Tylko Nintendo 64 jest na tyle padacka, że grać w jej gry na emulatorze jest wręcz wskazane.
mate pisze:1. Znajdź mi przynajmniej 1 ROM Resident Evil 2 N64, który by się nie zacioł. Dlatego od kuzyna porzyczam gre i konsole.
Zawsze pozostaje wersja z PS1, albo dużo lepsza z DC (TAK, jest emulator i w wiele gier można pograć bez problemu) ^^
Mi jakoś pozostał sentyment do emulatorów... bo to na nich zaczynałem swoją przygodę z konsolami jednak teraz, skoro mam kostkę, widzę, jak wiele straciłem, grając na klawiaturze, a nie na padzie, chociaż (patrząc teraz z perspektywy czasu) tak się już do nie przywyczaiłem, że osiągałem wcale nie gorsze wyciągi w grach, niż na padzie
Nawet jak pierwszy raz trzymałem pada do GCN, jakoś trudno było mi na nim grać, nie mając przy sobie klawiatury
Nawet jak pierwszy raz trzymałem pada do GCN, jakoś trudno było mi na nim grać, nie mając przy sobie klawiatury
Ciamoslavv