Co lepsze konsola czy emulator ?

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Konsola czy emulator ?

Konsola
38
83%
Emulator
8
17%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 20 sierpnia 07, 17:45

Zalezy od gustu, ja tam wole konsole a pad od n64 jest ok. o ile jest orginalny bo na nie orginalnym... no coz moga byc problemy :D

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 20 sierpnia 07, 17:51

Kuchar pisze:o ile jest orginalny bo na nie orginalnym... no coz moga byc problemy

Lol, żartujesz? Nintendo zrobiło największy syf w historii gier video i to taki syf, że nawet produkty niefirmowe są dużo lepsze i gałki w nich nie są tak dziadowsko zrobione. Dobrze, że wynieśli jakąś naukę z błędów przeszłości i potem się zrehabilitowali przy padzie z GC...

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 20 sierpnia 07, 18:23

Prosze Cie, widziales jaki jest brzydki pad do GC?? Okropnosc, a do n64 ma klase, styl i linie. :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 sierpnia 07, 20:29

Kuchar pisze:Prosze Cie, widziales jaki jest brzydki pad do GC?? Okropnosc, a do n64 ma klase, styl i linie

Ale na pewno nie jest wygodniejszy od pada do NGC.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 20 sierpnia 07, 20:54

Kuchar pisze:widziales jaki jest brzydki pad do GC

Czy brzydki to kwestia gustu (dla mnie to pad od N64 jest najbrzydszy i najgorszy z jakim miałem do czynienia, a trochę tych było) . Poza tym ja nie zwracam uwagi na wygląd pada, a na ergonomię i wygodę. Tutaj padacki kształt N64 i ta &%^$% gałka analogowa, którą chętnie wsadziłbym projektantowi w... nos ;) sprawiają, że jest on na straconej pozycji.

Pad od GC to zupełnie inna bajka- idealnie dopasowany do ludzkiej dłoni, dobra gałka, choć ustępuje nieco tej z PS2, no i ogólnie wygodny. Na takim kontrolerze chce się grać.

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 20 sierpnia 07, 20:56

frioniel, piwa, eee soku wiśniowego mu bo dobrze gada ;p
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Bijman
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Bijman » 20 sierpnia 07, 21:46

Ogólnie wolę grać na konsoli. Moim zdaniem granie w Mario lub Zeldę na kompie jest dziwne, czuję niedosyt i brak satysfakcji niż na konsoli.
Metroid Depths:
Obrazek

Moja Galeria:
http://bijman.deviantart.com

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 21 sierpnia 07, 09:17

wiecie co ja wam powiem:
PS2 PaD RuleZ! :D

PSX+PS2= ten sam pad :wink:
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 07, 11:55 przez Blizzard, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 21 sierpnia 07, 12:03

Ja tam lubie pad do n64 ale musze przyznac ze pad do GC jest wspanialy gralem kiedys na GC a teraz mam zamiar kupic ta konsole
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
Karicek
Goron
Goron

Postautor: Karicek » 21 sierpnia 07, 14:15

Wolę emulator

lukiandpiku
Kokiri
Kokiri

Postautor: lukiandpiku » 21 sierpnia 07, 15:10

Ja tam wole na konsoli- na emulatorze to już nie to samo...

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 22 sierpnia 07, 09:12

Na emulatorze można mieć taki pad co nawet nie należy do żadnej konsoli :D [+]
Na N64 można grac tylko w gry na n64 [-]
Na kompie możesz grać w gry z dowolnej konsoli praktycznie :lol: (o ile masz odpowiednie wymagania) [+]
Na kompie możesz grać pad'em, joystick'iem, kierownica, klawiaturą etc. [+]

Komputer prowadzi 3:-1 :D
Teraz wy pokarzcie plusy i minusy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 22 sierpnia 07, 11:03

Blizzard pisze:Na emulatorze można mieć taki pad co nawet nie należy do żadnej konsoli :D [+]
Na N64 można grac tylko w gry na n64 [-]
Na kompie możesz grać w gry z dowolnej konsoli praktycznie :lol: (o ile masz odpowiednie wymagania) [+]
Na kompie możesz grać pad'em, joystick'iem, kierownica, klawiaturą etc. [+]

Komputer prowadzi 3:-1 :D
Teraz wy pokarzcie plusy i minusy

Nie ma sprawy.

1. Znajdź mi przynajmniej 1 ROM Resident Evil 2 N64, który by się nie zacioł. Dlatego od kuzyna porzyczam gre i konsole.

2. Znajdź mi sprawny emulator : DS, PSP, PS2, PS3, GCN, Wii, XBOX, X360, DC. Dlatego kupie te konsole.

3. Jakoś mojego pada od Pegazusa do kompa nie podłącze i nie wiem jak będe grał nim w gry z N64 lub PSX skoro brakuje przycisków.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 sierpnia 07, 11:32

mate pisze:PSX skoro brakuje przycisków.

Brakuje przycisków? N64 na tylko dwa (A i B), dwa triggery- L i R + jeden schowany u spodu- Z.

A możesz sobie ustawić pod X, B pod O, Z pod np. [], a L i R w L1 i R1. Za gałkę będzie robiła lewa gałka w Dual Shocku, a za C-button może robić prawa. Nadal zostaną ci cztery niewykorzystane przyciski chłopcze, więc nie wiem, gdzie ci ich brakuje :D

mate pisze:2. Znajdź mi sprawny emulator : DS, PSP, PS2, PS3, GCN, Wii, XBOX, X360, DC. Dlatego kupie te konsole.

To my nagle przeszliśmy z tematu o N64 do innych konsol? Bez sensu. Tylko Nintendo 64 jest na tyle padacka, że grać w jej gry na emulatorze jest wręcz wskazane.

mate pisze:1. Znajdź mi przynajmniej 1 ROM Resident Evil 2 N64, który by się nie zacioł. Dlatego od kuzyna porzyczam gre i konsole.

Zawsze pozostaje wersja z PS1, albo dużo lepsza z DC (TAK, jest emulator i w wiele gier można pograć bez problemu) ^^

Awatar użytkownika
Volvagia
Goron
Goron

Postautor: Volvagia » 22 sierpnia 07, 14:57

Mi jakoś pozostał sentyment do emulatorów... bo to na nich zaczynałem swoją przygodę z konsolami :roll: jednak teraz, skoro mam kostkę, widzę, jak wiele straciłem, grając na klawiaturze, a nie na padzie, chociaż (patrząc teraz z perspektywy czasu) tak się już do nie przywyczaiłem, że osiągałem wcale nie gorsze wyciągi w grach, niż na padzie :shock:
Nawet jak pierwszy raz trzymałem pada do GCN, jakoś trudno było mi na nim grać, nie mając przy sobie klawiatury :wink:
Ciamoslavv

Wróć do „Konsole”