Ankieta
Moderator: Moderatorzy
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Wii jest oprócz tego, że wychodzą na nią tytuły dla wytrawnych graczy konsolą prorodzinną. Wii oznacza w luźnym tłumaczeniu "We" czyli "My" (wiem, wiem nie zabłysłem). Oznacza to wspólnotę, a poza tym Wii brzmi przyjemnie dla ucha i ma zabawny ton.
Co za bzdura Przecież w pierwszych wersjach Wii w miejscu gdzie teraz znajduje się logo konsoli widniał napis Revolution.
anmarolka pisze:Na samej konsoli nie zmieści się napis "Revolution", chyba że bardzo mały.
Co za bzdura Przecież w pierwszych wersjach Wii w miejscu gdzie teraz znajduje się logo konsoli widniał napis Revolution.
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Hmm. Wii mi się jakoś z niczym nie kojarzy. W ogóle dziwna nazwa jak na nintendo. Niby co to wii oznacza bo jakoś z angielskiego "my" za mna nie przemawia. Zdrugiej strony revoloution też jakoś nic nie mówi w ogóle jakos mało wyszukana nazwa, to już wii wydaję się lepsze. Reasumując obie te nazwy mi się nie podobają zbytnio (co też nie oznacza że sa kompletnie do ypud ale z dwojga złego wybieram wii i tak też głosuję.
Nie wiem czy o tym było, ale WII to nie za dobra nazwa. Po angielsku "wee" w wolnym tłumaczeniu sikać, coś małego, "siusiak" xD. Więc trochę kiepsko dobrana ;p
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU