Wojna konsol!!
Moderator: Moderatorzy
- master sword
- Goron
Wii vs Ps3 wii rząrdziiiiiiiiiiiiii KLIK KLIK
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 07, 21:21 przez master sword, łącznie zmieniany 2 razy.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Czego Wii ma rządzić? Obie konsole są dobre Wii postawiło na innowacje (chodzi tu o sterowanie) , a PS3 chociażby na grę przez sieć - ściśle mówiąc przyszłość wszystkich konsol i to która będzie lepsza zależy od gier.
PS: Gdyby jeszcze podany przez Ciebie link działał...
EDIT: O już poprawione
PS: Gdyby jeszcze podany przez Ciebie link działał...
EDIT: O już poprawione
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 07, 21:36 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Dobra...Nie zakładam nowego tematu, bo a) zakładanie osobnego tematu, który tyczy sie tylko mojego problemu jest trochę lamerskie, b) temat "Co lepsiejsze-PS2 czy PSP?" wygląda jeszcze bardziej lamersko
No więc jakoś tak w wakacje mam zamiar zakupić sobie nową konsolę-albo PS2, albo PSP. Potrzebuję jednak porady specjalistów-co jest lepsze? Dodam,że szczególnie mi na j-rpgach zależy ;3
Skłaniam sie w tej chwili bardziej ku PS2 Slim(bo dużo gier, w tym j-rpgów, no i będe mieć jedną konsolę typu Poważny Sprzęt-KOmbajn Z Masą Gier i jedno Koffane Dziwadełko od Nintendo-innymi słowy, równowaga będzie zachowana ), ale w PSP podoba mi się to, że jest przenośne(odkrywcze, wiem) a mieć przenośną konsolę to taki szpan, lol No i są na PSP dwie części Kompilacji FFVII(z drugiej strony-na PS2 można grać w sporo fajnali- od 7 do 12, no i jest masa innych rpgów).
Tak więc, jakie ma zalety jedno i drugie?^_^ Co jest "lepsiejsze"?XD
Tak, to jest wojna konsol, bo one będą sie bić, która zamieszka u mnie
No więc jakoś tak w wakacje mam zamiar zakupić sobie nową konsolę-albo PS2, albo PSP. Potrzebuję jednak porady specjalistów-co jest lepsze? Dodam,że szczególnie mi na j-rpgach zależy ;3
Skłaniam sie w tej chwili bardziej ku PS2 Slim(bo dużo gier, w tym j-rpgów, no i będe mieć jedną konsolę typu Poważny Sprzęt-KOmbajn Z Masą Gier i jedno Koffane Dziwadełko od Nintendo-innymi słowy, równowaga będzie zachowana ), ale w PSP podoba mi się to, że jest przenośne(odkrywcze, wiem) a mieć przenośną konsolę to taki szpan, lol No i są na PSP dwie części Kompilacji FFVII(z drugiej strony-na PS2 można grać w sporo fajnali- od 7 do 12, no i jest masa innych rpgów).
Tak więc, jakie ma zalety jedno i drugie?^_^ Co jest "lepsiejsze"?XD
Tak, to jest wojna konsol, bo one będą sie bić, która zamieszka u mnie
She's got everything I need, pharmacy keys
Hmmm... Mi się wydawało, że najlepszym przenośnym sprzętem do jrpgów jest... DS.
Z tego co wiem, jest tam mnóstwo Fajnali, Dragon Questów itp. Aczkolwiek nie mam tego sprzętu i szczegółów nie znam
PSP jest chyba jedyną konsolą, która mnie w ogóle nie interesuje. Trudno mi powiedzieć dlaczego, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć w tym sprzęcie Przenośne PS2, nic więcej. Do tego drogie, trudno powiedzieć, czy warte swojej ceny.
Grałem na tym u kuzyna i niespecjalnie mi się spodobało.... Nic dziwnego, że DS sprzedaje się dużo lepiej.
Z drugiej strony... Nie wiem, czy aby na pewno warto teraz kupować PS2. Ja też mam to w planach, ale myślę, że lepiej poczekać jeszcze jakiś rok. Gdy konsola przestanie się sprzedawać, spadną ceny i będzie można kupić taniutko
Heh... Doszło do tego, że rozgadałem się o moim zdaniu i w niczym ci nie pomogłem. Dlatego możesz mój post spokojnie zignorować
Z tego co wiem, jest tam mnóstwo Fajnali, Dragon Questów itp. Aczkolwiek nie mam tego sprzętu i szczegółów nie znam
PSP jest chyba jedyną konsolą, która mnie w ogóle nie interesuje. Trudno mi powiedzieć dlaczego, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć w tym sprzęcie Przenośne PS2, nic więcej. Do tego drogie, trudno powiedzieć, czy warte swojej ceny.
Grałem na tym u kuzyna i niespecjalnie mi się spodobało.... Nic dziwnego, że DS sprzedaje się dużo lepiej.
Z drugiej strony... Nie wiem, czy aby na pewno warto teraz kupować PS2. Ja też mam to w planach, ale myślę, że lepiej poczekać jeszcze jakiś rok. Gdy konsola przestanie się sprzedawać, spadną ceny i będzie można kupić taniutko
Heh... Doszło do tego, że rozgadałem się o moim zdaniu i w niczym ci nie pomogłem. Dlatego możesz mój post spokojnie zignorować
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Ja nie ignoruję żadnych postów XD
Mnie z kolei DS jakoś nie fascynuje, nie wiem czemu...Są J-RPGi, fakt, ale jakoś...Nie wiem, tym razem chce mieć coś nie od Nintendo i takiego, khem, "tró" XD
A DS też sprzedaje sie lepiej, bo jest tańszy, co tu kryć-chociaż to nie jest oczywiście jedyny powód ^^
W sumie racja z tym czekaniem-ale ja chce terazz! XD Dostane wsparcie finansowe z powodu ukończenia trzeciej klasy, lol ^^
Mnie z kolei DS jakoś nie fascynuje, nie wiem czemu...Są J-RPGi, fakt, ale jakoś...Nie wiem, tym razem chce mieć coś nie od Nintendo i takiego, khem, "tró" XD
A DS też sprzedaje sie lepiej, bo jest tańszy, co tu kryć-chociaż to nie jest oczywiście jedyny powód ^^
W sumie racja z tym czekaniem-ale ja chce terazz! XD Dostane wsparcie finansowe z powodu ukończenia trzeciej klasy, lol ^^
Deedlith_Anthy pisze:Nie wiem, tym razem chce mieć coś nie od Nintendo i takiego, khem, "tró" XD
Hmmm... Dziwne podejście
Deedlith_Anthy pisze:A DS też sprzedaje sie lepiej, bo jest tańszy, co tu kryć-chociaż to nie jest oczywiście jedyny powód
Moim zdaniem motorem napędowym DSa jest raczej innowacyjność, a nie tylko cena. Ludzie chcą spróbować czegoś nowego, tak samo jest w przypadku Wii. Naprawdę nie kręci cię ekran dotykowy, używanie mikrofonu w grach i podobne bajery? No i przede wszystkim nowa Zelda, która wszędzie otrzymuje rewelacyjne oceny?
W porównaniu z DSem PSP jest przeraźliwie nudne
~Burn the land and boil the sea
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Na twoim miejscu kupiłbym... ... ... PS2. Krótko - Ta konsola posiada ogrOmną bibliotekę dobrych gier, jest tańsza, można odtwarzać na niej filmy DVD i w ogóle nie ma porównania - gry, gry, gry, gry.
A PSP? MP3, filmy UMD itp, jest parę dobrych tytułów, ale to stanowczo za mała liczba żeby się z tej konsoli cieszyć. Z przenośnych konsolek bardziej preferuję NDS'a.
A PSP? MP3, filmy UMD itp, jest parę dobrych tytułów, ale to stanowczo za mała liczba żeby się z tej konsoli cieszyć. Z przenośnych konsolek bardziej preferuję NDS'a.
Ostatnio zmieniony 3 maja 08, 13:17 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Toteż napisałam,że to nie tylko dlatego. Napewno to nie główny powód, ale cena jest na plus dla Nintendo.Czemu, do pokemona, DS nie może być innowacyjny I dobry graficznie?^^ Wtedy byłby ideał...
Co do DSa jest jeszcze jeden problem-niewiadomo ile pożyje na rynku.
A PH jest nie dla mnie-nie lubie tej otoczki graficznej, która wygląda jak ze starych, niskobudźetowych anime (Nie bijcie, temu jeszcze w WW nie grałam-jakoś nie kręci mnie taka kreskówkowa Zelda, takie wracanie do korzeni, pff....Po prostu pewne ułatwienie.Po co wracać do Linka prostoformowego, jak może on być realistyczny jak w TP choćby?)
Też właśnie skłaniam sie ku PS2, ale mam jeszcze wątpliwości ;3 Stąd ten temat.
Co do DSa jest jeszcze jeden problem-niewiadomo ile pożyje na rynku.
A PH jest nie dla mnie-nie lubie tej otoczki graficznej, która wygląda jak ze starych, niskobudźetowych anime (Nie bijcie, temu jeszcze w WW nie grałam-jakoś nie kręci mnie taka kreskówkowa Zelda, takie wracanie do korzeni, pff....Po prostu pewne ułatwienie.Po co wracać do Linka prostoformowego, jak może on być realistyczny jak w TP choćby?)
Też właśnie skłaniam sie ku PS2, ale mam jeszcze wątpliwości ;3 Stąd ten temat.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Deedlith_Anthy pisze:Czemu, do pokemona, DS nie może być innowacyjny I dobry graficznie?^^
Może dlatego, że wyszedłby z tego kolejny PK: Battle Revolution, czy PK Stadium, a nie klasyczny pok znany z GB.
Deedlith_Anthy pisze:Co do DSa jest jeszcze jeden problem-niewiadomo ile pożyje na rynku.
O to bym się nie martwił
Deedlith_Anthy pisze:A PH jest nie dla mnie-nie lubie tej otoczki graficznej, która wygląda jak ze starych, niskobudżetowych anime (Nie bijcie, temu jeszcze w WW nie grałam-jakoś nie kręci mnie taka kreskówkowa Zelda
Czy Zelda PH jest jedyną grą na DS'a? ;P Co do Zeldy WW to nie każdemu musi się ona podobać ze względu na Cell-Shading i bajkowy nastrój, ale nigdy bym nie powiedział że wystrój gry jest z tandetnego czy niskobudżetowego amine - bo grafa i otoczenie są tam piękne. Potem autorzy powielili schemat i powstał PH nie tak dobry jak WW ale jest.