Co lepsze konsola czy emulator ?

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Konsola czy emulator ?

Konsola
38
83%
Emulator
8
17%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 3 września 07, 10:39

Ja to sobie jeszcze moze poczekam az sam bede se mogl kupowac konsole bo na moich rodzicow nie mam co liczyc :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 3 września 07, 10:41

Blizzard pisze:Ja to sobie jeszcze moze poczekam az sam bede se mogl kupowac konsole bo na moich rodzicow nie mam co liczyc

To samo :cry: :(
Obrazek

Awatar użytkownika
sky_link
Goron
Goron

Postautor: sky_link » 3 września 07, 17:53

Ja tam nawet nie musze liczyć, po prostu jak uzbieram kase to se kupie, najpierw nintendo ds, potem nintendo wii.
A w sprawie tematu to wole konsole, ale na przykład jak ma się emulator to można zamiast monitora podłączyć se komputer do telewizora, a zamiast klawiatury Pada, aha i jeszcze jedno nie używać Quick save (bo na konsoli czegoś takiego nie ma :o )

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 3 września 07, 19:38

sky_link pisze:aha i jeszcze jedno nie używać Quick save (bo na konsoli czegoś takiego nie ma :o )

Quick Save to raczej dogodność, której nie uświadczy się na konsoli. W co bardziej frustrujących grach jest niezastąpiony, bo dzięki niemu nie wkurzam się, że nie udało mi się przejść jakiegoś momentu. Pewnie zaraz odezwą się jacyś maniacy konsol, że to oszustwo i w ogóle. Nie dbam o to- gry mają dostarczać zabawy, a jak producent przesadził z poziomem trudności to nie zamierzam sobie psuć krwi z tego powodu.

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 8 września 07, 21:09

Ten quick save jest wlasnie czyms takim w stylu oszukiwania ale to jest jak kody- albo bedziesz ich nieuzywal i gral normalnie jak nalezy grac, albo bedziesz uzywal udogodnien. Ja to raczej to drugie (czego na konsoli nie moglbym uzyc :P ) przy pierwszym zetknieciu sie z jakas gra :) ale potem to juz trzeba spru(ó?)bowac bez kodow.
Jak narazie EMULATOR!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
tymo
Goron
Goron

Postautor: tymo » 10 września 07, 13:36

Oczywiście konsolka sprawne emu do konsol(niemówię o przenośnych) są tylko do N64, DC i PSX, a konsolki rodzice by mi nie kupili tylko starszy brat kupił mi PS2, a tera się ze mną zamienił i mam Wii^^. W londynie jak w sklepie jednym bierzesz komórę na abonament dostajesz gratis Wii, Xbox360 lub PS3(tego nie było już:P).

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 10 września 07, 19:41

tymo pisze:sprawne emu do konsol (...) są tylko do N64, DC i PSX,

???????????????CO CIE NAPADLO??????????????????????

Sa emu do:
-psx
-ps2
-DS
-GC
-DC
-Neo-geo
-Nes
-SNes
-GBA
-GB Color
.
.
.
.
nie bede wmienial bo sam nie wiem ile tego jest ale ta wypowiedz to jest najwiekrzy absurd jaki czytalem na tym forum
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 10 września 07, 19:47

Blizzard, Nie przesadzaj absurd to może nie ale to prawda jest jeszcze mnóstwo systemów na które emu powstały. Tymo może sie niezna poprostu za co tez nie można go heh... ganić
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 10 września 07, 19:58

Blizzard pisze:
tymo pisze:sprawne emu do konsol (...) są tylko do N64, DC i PSX,

???????????????CO CIE NAPADLO??????????????????????

Sa emu do:
-psx
-ps2
-DS
-GC
-DC
-Neo-geo
-Nes
-SNes
-GBA
-GB Color
.
.
.
.
nie bede wmienial bo sam nie wiem ile tego jest ale ta wypowiedz to jest najwiekrzy absurd jaki czytalem na tym forum

od kiedy jest sprawne emu do PS2, GC i DS ??????? W 100% nie działają, jeżeli wogule działają.

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 11 września 07, 12:33

Na ps2 moj kumpel ma (ja mam za slabego kompa) do GC ja mialem ale mi nie ruszal z powodow technicznych (slaby komp :/ ) a do DS gralem u kuzyna (mieszka w niemczech i mial niemiecka wersje ale gralem!!)

P. S. do ps2 trudno znalesc bios ale moj kumpel wypatrzyl na darkwarez.pl a reszte w goglach wyprubuj w 5 jezykach (niewiem czy tyle znasz az ale DS po niemiecku powinienes znalesc)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zyper
Kokiri
Kokiri

Postautor: Zyper » 11 września 07, 17:39

Moim zdaniem lepsza, gdy chodzi o jakąś starą konsolę, to lepiej zamiast konsoli mieć emulator.

Ale gdy chodzi o np.Nintendo Wii to lepiej kupić konsolę bo na niektórych PC będzie się zawieszać! :D
BEZ OBRAZY! Mnich Wielkiego Ciacha!

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 12 września 07, 16:11

No tu to bym sie zgadzal chociaz jak ktos ma super mega extra giga kompa to po co ma wydawac kolejna kase na wii skoro moze emulowac (o ile ma emu a narazie takiego nie widzialem)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zyper
Kokiri
Kokiri

Postautor: Zyper » 12 września 07, 16:18

Mało kto ma "super mega extra giga" komputer.
A jak ma, to czasem jest lepiej kupić konsole bo chyba jest większa 'frajda'. ;-)
BEZ OBRAZY! Mnich Wielkiego Ciacha!

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 12 września 07, 17:08

widzę Blizzard, że z tematem emulacji jesteś obeznany jak ja z fizyką jądrową.

Nawet gdybym miał komputer z 2009 roku to i tak by nie emulowało bo to nie jest kwestia komputera tylko emulatora.

A dotego emulator PS2 jak ktoś ma kompa który wyszedł wczoraj to najwyżej mu doleci do ekranu tytułowego, albo pójdzie z 30 fps jakiś crap z grafiką PSXa.

Awatar użytkownika
tymo
Goron
Goron

Postautor: tymo » 12 września 07, 20:13

Niemówiłem o gameboyach nesach snesach itp wiem, że więcej działa, a na PS2 słabo działa, na gacka też i na DSa nie wszystkie gry normalnie działają niektóre działają ale większość tnie się nawet batrzo.

Wróć do „Konsole”