Wojna konsol!!

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 3 maja 08, 14:35

MasterLink pisze:Co do Zeldy WW to nie każdemu musi się ona podobać ze względu na Cell-Shading i bajkowy nastrój, ale nigdy bym nie powiedział że wystrój gry jest z tandetnego czy niskobudżetowego amine - bo grafa i otoczenie są tam piękne

Dobrze gada! Dać mu herbaty!
Ujmę to tak - gdy pierwszy raz zobaczyłem, jak wygląda Wind Waker, załamałem się. Moja reakcja:
OMGWTF!!!!!111oneone
Co oni zrobili? Jak śmieli tak zbezcześcić Zeldę, dając tak tandetną grafę? To wygląda jak jakieś tandetne anime z trzeciej półki!
Po zagraniu w TP jeszcze mi się to podejście pogorszyło... Ale gdy miałem 70 złotych i nie wiedziałem co z nimi zrobić, powiedziałem sobie "zaryzykuję, może mi oczy nie wypłyną" i kupiłem WW.
Muszę jeszcze opisywać, jakie były moje wrażenia po zagraniu? Wypas, awesome, masakra, to jest genialne! Wszystkie wątpliwości prysnęły po 10 minutach gry. To najpiękniejsza cell-shadingowa gra jaką widziałem i nie mam nic, absolutnie nic przeciwko jeszcze jednej takiej Zeldzie. Do tego WW miał naprawdę niezły scenariusz i powalające zakończenie.
W PH pograłem chwilę na emulatorze i zaznaczyłem ją sobie jako "must have po zakupie DSa"
Ok, schodzę z tematu... Jedno jest jednak pewne - negatywne podejście do cell-shadingowych Zeld to błąd.

MasterLink pisze:Deedlith_Anthy napisał/a:
Co do DSa jest jeszcze jeden problem-niewiadomo ile pożyje na rynku.

O to bym się nie martwił :P

True, true. Wciąż świetnie się sprzedaje i zostawia PSP z tyłu, dobrych gier też nie brakuje, więc nie ma się o co martwić.[quote="MasterLink"]

Tak więc... jeśli wolisz stacjonarną konsolę, kup PS2. Jeśli przenośną... kup DSa xD
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 3 maja 08, 14:40

Z tym niskobudżetowym anime chodziło mi o design postaci-były takie serie z lat 80-90, których głównymi bohaterami były paskudne SDczki.Jakoś design rodem z Atomówek czy Samurai Pizza Cats(mniej słuszne porównanie, raczej moje luźne skojarzenie) nie bardzo mi pasuje do baśni/fantasy. Mam takie podejście, bo wychowywałam sie na OoT a nie Link's adventures czy Zeldzie nr.1.
A co do "czemu"-ja myśle, że tak samo jak z Wii-po prostu jest taniej, no ale cóż....
Wszystko powinno iść do przodu, a nie stać w miejscu.
Gejmboje i inne takie sprzęty coś koło 6 lat siedziały na rynku, a Dsa wprowadzili, jak w 6 klasie podstawówki byłam :P
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 3 maja 08, 19:40

Co do WW to mam takie samo zdanie jak masterlink i wertyp. Od 3 roku życia (mniej więcej) wychowywałem się na OoT i mimo to grafika w WW właśne ubarwiła tą grę. Jest boska.

Co do ogólnego tematu według mnie xbox 360 jest najgorszą konsolą z całej trójki. Głośny, duuuży, często się psuje (już 3 razy mojemu tacie sie popsuł). No w każdym razie gorszy od Ps3. Jeśli chodzi o Wii vs Ps3 to zdecydowanie Wii. Nie chodzi tu o sterowanie ale jest bardziej przyjazny i fajny. Oczywiście nowe GTA jest po prostu rewelacyjne (grałem i wiem) ale taki Wii Fit to o wiele pożyteczniejsze i fajniejsze "marnowanie czasu" :D (też gram i wiem). Ps3 też jest super konsolą, ale taka bardziej żeby bajerować. :wink:

Może to też wam pomoże w ocenie
tada
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 3 maja 08, 22:25

anmarolka pisze:Może to też wam pomoże w ocenie
tada

Lekki offtop... Strasznie nie lubię tego filmu :P Z Wii zrobili zwykłego "pustaka"
W dodatku stare to jak świat, nie musiałeś przypominać :)

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 3 maja 08, 23:10

Ale mi się podoba :D
Sorki za off top.
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 6 maja 08, 20:33

Takie troszkę inne spojrzenie na sprawę..... Granie konsolowe pamietam razcej z czasów poczciwego GB, SEGI, Snesa, N64 no i PS też żeby bie było :) . Wtedy to się zaczęło. Tytuły takie jak TLoZ , Mortal kombat, Rockman, nieśmiertelny Supermarioland(bros). Opieram swoje zdanie na czasach ktrych mało kto z was pamieta ( bo forum w znacznej wiekszości okupują dużo młodsi gracze niż ja) Zatrzymałem się na grach wyżej wymienionych. Nie gram w żadne nowe tytuły. Nie bawi mnie już gra na konsolach( powiedzmy :)) bo jestem za stary to i tak cud że jeszcze gram od czasu do czasu chociaz już coraz bardziej mi sie niechce poprostu i mnie to nie bawi tak jak kiedyś, ale mam konsole tylko dla kilku tytułów dla Tetrisa Dla Zeldy Dla Mortala i wszystko to na konsole Nintendo, dlaczego?? żadna z konsol wyżej wymienionych nie posiadała super grafy nie liczyły się MPlayery, oglądanie filmów, jakieś innowacyjne sterowania. Potęgę konsoli budowała gra. Konsole słuzyły i służą nadal w gruncie do zabawy.... Co wniosło takie PS lub Xbox by zyskac miano lepszej konsoli od WII grafikę?? twardy dysk?? czy cos innego?? pamiętajcie że Nindo zrobiło Touch screena Sensorbar a kiedyś Virtualboya by można było się bawić jeszcze bardziej niż do tej pory.... w przyszłości ma być w dsie żyroskop..... po co?? by mozna było się bawic jeszcze bardziej niż teraz... co wniesie PS4 lub new Xbox?? lepszą grafikę?? po co?? Jak bym chciał super grafe to kupił bym karte do PC za 2000 PLN. Jestem za WII i DSL za GB i Nesem etc. ponieważ sa to konsole Nintendo a konsole od N bawią bardziej. Oprócz N64 i Nesa miałem lub mam każdą konsolę N. Nie chce PS nie chce Xboxa bo te konsole nie przenosza mnie w swiat magii w swiat Tych pieknych chwil kiedy na rynku było prawie tylko Nintendo... Bo tylko o nim sie w latach 80 słyszało tak jak o Donkey kong Tetris czy Mario.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 6 maja 08, 22:14

Hmmm... Masz świętą rację, nokash. Całkowicie się z tobą zgadzam. Rozpisałbym się, ale za bardzo chce mi się spać :P

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 maja 08, 15:45

Boże, jak ja nienawidzę tej reklamy.
Popatrzcie jak przedstawili te konsole:
PS3- dziewczyna-nerd, mądra, ale paskudna i nikt jej nie chce.
Wii- plastikowa, tania lasia, która z każdym sie zabawi(tak, w tym drugim, brzydkim znaczeniu też).
Nie dość, że mamy tu dwa wstrętne stereotypy kobiet-
"inteligentna nie może być piękna" oraz tania panienka, to jeszcze cała reklama opiera sie na "patrz, jestem fajna, chciałbyś sie ze mną przespać-to kup produkt, który reklamuje"
Chłopcy, nie denerwuje was jak sie traktuje was jako napalone maszynki, które kobiety na oczy nie widziały? :neutral:
Bo mnie osobiście szalenie ta reklama denerwuje. Ze wszystkich wyżej wymienionych powodów. I innych.
A, i nie zapominajmy o przedstawianiu kobiet jako przedmiotów(nie, nie mam na myśli personifikacji konsol w tym miejscu)! Składowej ładnych piersi, ładnej pupy, ślicznej twarzy, minimalnej ilości stroju, "chętności(/łatwości)" na CIEBIE, głupi, pryszczaty, brzydki nastolatku/facecie, którego dziewczyny/kobiety nie mające na imie Lara, Zelda czy Nariko olewają! oraz absolutnego braku mózgu.
Acha, feministki TEZ nie są brzydkimi wiedźmami bez powodzenia ze średniowiecza, tzn-nie są zawsze(wiadomo, zakały sie zawsze znajdą), mężczyźni TEZ myślą i są wrażliwi, nie wszystkie blondynki są puste, głupie i nie szanujące sie itd.

BTW, ja już zaczynam mieć dość Nintendo. Tzn lubię ich, ale ich jechanie po najprostszej linii oporu mnie drażni.
Acha, sorry za :off: . Musiałam.

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 7 maja 08, 17:24

Hmmm... Rozkręcamy offtopic, ale trudno, przynajmniej robi się ciekawa dyskusja. A właściwie to nie do końca offtop - wszak dyskutujemy teraz o reklamie mówiącej o wojnie dwóch konsol.
Doskonale cię rozumiem, Deedlith.
Porównanie PS3 do, pardon za wyrażenie, paszteta w wielkich okularach i pozbawionego jakiejkolwiek atrakcyjności (za to nieźle obkutego) a Wii do bezmózgiej, plastikowej blondi, która najwyraźniej pozwoliłaby każdemu się ze sobą zabawić to zdecydowanie chory pomysł.
Cóż, pomyślmy... Głupi motłoch wybrałby oczywiście drugą panią. Kto wybrałby pierwszą? Trudno powiedzieć...
A co by zrobił rozsądny człowiek? Nie wybrałby żadnej z nich :)
Gdyby mnie postawiono przed takim wyborem, powiedziałbym, że jestem gejem xD (jeśli ktoś nie ma pewności, czy to żart, to powiem krótko - nie jestem :) )
Powiem tak - powinniśmy tą reklamę traktować jako głupi, nieudany żart, nietrafione porównanie. I tak przy okazji - kto to właściwie nakręcił? Na początku widać napis Nintendo, ale kiedyś obiło mi się o uszy, że Big N nie ma z tym nic wspólnego, stoi za tym jakiś serwis internetowy... Mam nadzieję, że to prawda.

Wiecie, jakie porównanie Wii z PS3 (i X360 właściwie też) moim zdaniem jest najtrafniejsze? Porównajcie kombajny Sony i Microsoftu do super samochodów, a Wii do motocykli bądź skuterów. O co chodzi? Samochody mają więcej bajerów, ale chyba nikt nie zaprzeczy, że jazda na jednośladzie sprawia o wiele więcej frajdy :) (fakt, że jest o wiele bardziej niebezpieczna dla życia pomińmy...)
Bleh, przepraszam za chaos w poście.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 maja 08, 17:36

A ja powiem jednoznacznie. Gdybym była chłopakiem/lesbijką/cokolwiek (NIE JESTEM!^_^) to wolałabym ową PS3-chan. Bo wygląd nie ma dla mnie strasznego znaczenia-lepiej mieć kogoś mądrego, fajnego i kochanego, niż zimnego, brutalnego oraz nie dbającego, ale pięknego.
I wogóle-ta reklama to taka bomba negatywnego przekazu, że aż szok ;/
Mam nadzieję, że Nintendo jej nie nakręciło, ale kto ich tam wie ;/

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 maja 08, 17:49

Jak ja nie cierpię tej "reklamy"… :!:

Nie, Nintendo jej nie nakręciło. Po pierwsze reklama propaguje "gorszość" PS3 (w reklamach robienie z innych firm jaj ← lol - jest zabronione/karane). Po drugie Nintendo nie musi się reklamować, żeby ich konsola się sprzedawała. ;p
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 maja 08, 17:53

Na początku musieli. Ale z tym pierwszym się zgadzam. Niemniej ktokolwiek to nakręcił-nienormalny musiał być, albo wiedział jak do prostych ludzi trafić.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 maja 08, 18:01

Deedlith_Anthy pisze:Na początku musieli

Sry chciałem napisać: :arrow: Aż "TAK" reklamować.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 7 maja 08, 18:11

Żadna reklama nie jest zła, a taka trafiająca do motłochu..
Nintendo chce usidlić babcie, tak? I dziadków, tak? I ciocie, wujków, mamy?
No to czemu nie dresiarzy, którzy normalnie by PS3 kupili, bo jest bardziej...
(wstawić typowy dresiarsko-łacińsko-podwórkowy przymiotnik)
Taka reklama trafi do nich. I do mojego kierowcy gimbusowego.

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 7 maja 08, 20:00

Ja też uważam jak wy, że ten filmik jest chory. Ale mnie rozśmieszył. No jak wii sie śmiała, albo jak Ps3 coś tam mówił o sobie, a wii w tyłek klaps. To nie jest w ogóle jakieś sexi czy coś. Spróbujcie na ta reklamę spojerzeć z punktu widzenia jak śmieszny filmik, w kontekście wojny konsol to zupełnie chore i bezsensu :)

:off:
Obrazek

I SEE YOU

Wróć do „Konsole”