Wojna konsol!!
Moderator: Moderatorzy
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Nie jest sexy? Nie jest?
Nie rozśmieszaj mnie..Proszę?
To po co w tej reklamie jest tyle najazdów na tyłek Wii, po co wdzięczy sie ona, po co jest półnaga?
To jest jasne. Nie wmówicie mi, że np. mangi ecchi nie jadą na seksie, a bijatyki-na przemocy, tylko na wartościach moralnych czy SZTUCE, lol.
Nie mogli inaczej pokazać?
Nie, bo ta reklama jedzie na seksie."Sex sells".
I nie wmówisz mi, że jest inaczej.....
Ona jest zrobiona tak, żeby dotrzeć do odbiorcy, konkretnego zresztą.
(Proszę, nie gniewaj sie na ton wypowiedzi. Po prostu w niektórych tematach mam dość "twarde" zdanie i tak to wychodzi).
Nie rozśmieszaj mnie..Proszę?
To po co w tej reklamie jest tyle najazdów na tyłek Wii, po co wdzięczy sie ona, po co jest półnaga?
To jest jasne. Nie wmówicie mi, że np. mangi ecchi nie jadą na seksie, a bijatyki-na przemocy, tylko na wartościach moralnych czy SZTUCE, lol.
Nie mogli inaczej pokazać?
Nie, bo ta reklama jedzie na seksie."Sex sells".
I nie wmówisz mi, że jest inaczej.....
Ona jest zrobiona tak, żeby dotrzeć do odbiorcy, konkretnego zresztą.
(Proszę, nie gniewaj sie na ton wypowiedzi. Po prostu w niektórych tematach mam dość "twarde" zdanie i tak to wychodzi).
She's got everything I need, pharmacy keys
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
No, Ciebie nie (na szczęście), ale masa panów pójdzie za tym, niestety. Tzn niestety, że taka reklama sie podoba, a nie że Wii kupią ;]
BTW, teraz mi się przypomniało. Jak nie można obrażać konkurencji, jak można? A "Sega does what Nintendon't" to co to było? A ta zamierzchła reklama z psem, konsolą Segi, GB oraz "IQ less than ten" i przyrównaniem posiadania GC do picia wody z toalety?
BTW, teraz mi się przypomniało. Jak nie można obrażać konkurencji, jak można? A "Sega does what Nintendon't" to co to było? A ta zamierzchła reklama z psem, konsolą Segi, GB oraz "IQ less than ten" i przyrównaniem posiadania GC do picia wody z toalety?
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nie wiem, może przemysłu gier to w ogóle nie dotyczy(?)
A teraz coś od Nintendo dla Segi i nie tylko, buhahahaha!:
http://www.youtube.com/watch?v=XTQj522r ... re=related
A teraz coś od Nintendo dla Segi i nie tylko, buhahahaha!:
http://www.youtube.com/watch?v=XTQj522r ... re=related

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Hmmm... o tej wodzie z toalety itp. słyszę pierwszy raz. No proszę, nigdy specjalnie nie przepadałem za Segą, ale teraz to mnie zniesmaczyli. Są przecież jakieś granice...
Heh... Trudno mi to skomentować. Powiem tak - reklama wredna, ale wredna w miarę przyzwoity sposób
Deedlith_Anthy pisze:To dziwne...Powiem jedno: dobrze Sedze tak
Heh... Trudno mi to skomentować. Powiem tak - reklama wredna, ale wredna w miarę przyzwoity sposób

~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Ja częściowo Sedze współczuje,że zawsze sie starała, a i tak przegrywała ze słabszym technologicznie Nintendo. Ale tylko trochę
Nie lubię takich zagrywek, dobrze, że reklama Nintendo jest bardzo subtelna pod tym względem, teoretycznie to takie "only on SNES", ale z podtekstem wrednym ;P
O tej reklamie sie dowiedziałam z któregoś starego N+, było nawet zdjęcie owego plakatu....Nie pamiętam, co to za konsolka była, ale jakaś kolorowa-przenośna, mająca z GB właśnie walczyć.
Moją antypatie do Segi pogłębia jeszcze wszędzie sie wciskający Sonic oraz jego fandom, piszący na onecie najgłupsze i najbardziej chore opowiadania, jakie dwunastolatkowie są w stanie wymyśleć. No ale to już nie wina Segi. Współczuje im niektórych fanów.
"Boże, strzeż mnie przed moimi przyjaciółmi, z wrogami sam sobie dam radę"
"Nie, ja nie mam wrogów, po prostu moi przyjaciele jakoś tak czasami próbują mnie zabić"

O tej reklamie sie dowiedziałam z któregoś starego N+, było nawet zdjęcie owego plakatu....Nie pamiętam, co to za konsolka była, ale jakaś kolorowa-przenośna, mająca z GB właśnie walczyć.
Moją antypatie do Segi pogłębia jeszcze wszędzie sie wciskający Sonic oraz jego fandom, piszący na onecie najgłupsze i najbardziej chore opowiadania, jakie dwunastolatkowie są w stanie wymyśleć. No ale to już nie wina Segi. Współczuje im niektórych fanów.
"Boże, strzeż mnie przed moimi przyjaciółmi, z wrogami sam sobie dam radę"
"Nie, ja nie mam wrogów, po prostu moi przyjaciele jakoś tak czasami próbują mnie zabić"

- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dobrym przykładem może być trailer Banjo 3:
W trailerze nowego Banjo 3 na *oh god* X360 (na końcu) pojawia się pewne zdarzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=vt_aA5HOkA0
Czy to nabijanie się z BigN czy po prostu takie jaja ze strony Rare.
Sami oceńcie hehe.
W trailerze nowego Banjo 3 na *oh god* X360 (na końcu) pojawia się pewne zdarzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=vt_aA5HOkA0
Czy to nabijanie się z BigN czy po prostu takie jaja ze strony Rare.

Sami oceńcie hehe.

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Chodzi o tego Maria(1:47)? xD
Powiem, że jakby go rozwalił, to mielibyśmy jasny podtekst, a tu..
1.Albo aluzja do Nintendo jako takiego, nie negatywna a raczej koleżeńska
2.Albo "patrzcie, jak wyglądają gry Nintendo w porównaniu z naszymi, buehehe"(pikselowy Marian w otoczeniu 3D BK)
Obstawiam raczej to pierwsze
Aa, przeczytałam w komentach, że łeb mu urywa(nie chciało mi sie oglądać dwóch minut latania, strzelania itd.Leń!). No to jest to zdecydowanie "zemsta" na Nintendo
i ukazanie antypatii. Coś jak uczniowie, którzy ukończyli szkołę właśnie i mówią znienawidzonej nauczycielce, co o niej naprawde myślą.
Powiem, że jakby go rozwalił, to mielibyśmy jasny podtekst, a tu..
1.Albo aluzja do Nintendo jako takiego, nie negatywna a raczej koleżeńska
2.Albo "patrzcie, jak wyglądają gry Nintendo w porównaniu z naszymi, buehehe"(pikselowy Marian w otoczeniu 3D BK)
Obstawiam raczej to pierwsze

Aa, przeczytałam w komentach, że łeb mu urywa(nie chciało mi sie oglądać dwóch minut latania, strzelania itd.Leń!). No to jest to zdecydowanie "zemsta" na Nintendo

- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
To zemsta Rare za to, że Nintendo sprzedało Rare Microsoftowi.

- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Meh... Widziałem ten trailer już wcześniej, ale, o dziwo, Mariana wcale nie zauważyłem. Może to dlatego, że ten zwiastun był niesamowicie... nudny. Wciąż jeżdżenie, latanie, budowanie pojazdów, zero jakiejkolwiek dynamiki. Jeśli tak ma wyglądać cała gra, to lepiej nie oczekiwać hitu... No, ale ja nie o tym. To bardzo głupie posunięcie ze strony Rare - wystarczy poczytać komentarze na youtube. Tam są tysiące bezmózgich fanbojów, gotowych oddać życie za ukochane Nintendo, Sony czy Microsoft... i po czymś takim możemy być pewni, (pseudo)fani Mario nowego Banjo z pewnością nie kupią
To takie bezsilne grożenie pięścią ze strony Rare, bo i tak nie ma szans, żeby ich nowa gra była lepsza od Super Mario Galaxy... czy nawet Super Mario 64.

To takie bezsilne grożenie pięścią ze strony Rare, bo i tak nie ma szans, żeby ich nowa gra była lepsza od Super Mario Galaxy... czy nawet Super Mario 64.
http://www.joemonster.org/filmy/8890/Walka-konsol - może i stare, ale ja tego wcześniej nie widziałem i myślę, że warto przypomnieć
Tylko dlaczego nasz hero jest jakiś... mało męski?? xD

Tylko dlaczego nasz hero jest jakiś... mało męski?? xD