NIntendo WiFi Connection - Jak podł?czyć DS?

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

NIntendo WiFi Connection - Jak podłączyć DS?

Postautor: Mr.M » 13 kwietnia 07, 13:36

Witam.
Posiadam ruter D-link G604T , który na 100% jest kompatybilny z DS. Tylko mam do was pytanie.... Jak podłączyć DS o sieci korzystając z rutera? :( Sam jakoś sobie nie mogę poradzić, a z tych poradników angielskich nic nie rozumiem, problem tkwi w tym, że nie mam żadnego programu do skonfigurowania sieci w DS ;/ Co mam zrobić?

Pozdrawiam.
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 13 kwietnia 07, 14:31

Ja sie łączę przez Nintendo Wi-Fi Connector, do, którego nie trzeba nic ustawiać praktycznie, ale skonfigurować DS'a pod względem połączenia z internetem możesz tylko poprzez jakąś grę obsługującą Wi-Fi, więc jeśli takiej nie masz to na razie nic nie zrobisz.

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 14 kwietnia 07, 00:43

Aha.... dzięki wielkie :)
Już teraz rozumiem, czyli czekamy na Pokemon ^_^

PS. Czy wtedy będą dostępne te wszystkie PicoChat itd.?
PS2. teraz nie do tematu, ale.... Czy da się w jakiś sposób (bezpieczny...) podłączyć DS z PC ?
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 14 kwietnia 07, 01:05

PS. Czy wtedy będą dostępne te wszystkie PicoChat itd.?

PicoChat jest dostępny zawsze. Nie wymaga skonfigurowanego WFC Connection Settings (czy jako tak). Bo i po co, skoro służy do komunikacji z innymi posiadaczami konsolek Nintendo i sam znajduje inne DSy w niewielkiej odległości?

Połączenie z netem konfigurujesz w DSie wtedy, gdy chcesz grać z ludźmi na całym świecie. Jeżeli ty i np. jakiś twój kolega macie dwie konsolki i jesteście w określonej odległości (bodajże 30m) to możecie ze sobą pogrywać za pomocą Wi-Fi, oczywiście jeżeli gra takowe obsługuje.

teraz nie do tematu, ale.... Czy da się w jakiś sposób (bezpieczny...) podłączyć DS z PC ?

A czemuż by to miało służyć, gdyż żadnego sensownego zastosowania nie potrafię wymyśleć? Owszem, jest kabel USB, aby podłączyć DSa do PCta, ale jedynie w celu naładowania baterii ;P

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 14 kwietnia 07, 15:45

Tak, co do PicoChata to myślałem, że jest netowy, a z tym podłączeniem do PC to czysta ciekawośc ;) (Wiem, że można w celu naładowania baterii :) )
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 15 kwietnia 07, 16:55

A propo Wifi, czy jest jakaś specjalna lista gier, w których można grać na Wifi, czy to wszystkie gry z multiplayer, czy też może tylko te, na których jest ten znaczek z Wifi :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 15 kwietnia 07, 17:31

Wszystkie informacje na temat możliwości gry wireless multiplayer czy przez Wi-Fi Connection powinny się znajdować na pudełku i w instrukcji. Nie każda gra ma taką możliwość i jeśli udostępnia funkcję wreless multiplayer to nie oznacza to, że można w nią grać także przez WFC.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 15 kwietnia 07, 18:00

:| ... Czyli, że nie ma takiej listy... Szkoda.
Ale mam pewne wątpliwości z tym bo w Sonic Rush można grać na dwóch, lecz na pudełku nie ma znaczka z Wifi, ale w necie widziałem takie że jest. To trzeba po prostu się w instrukcję wczytać :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 15 kwietnia 07, 18:23

Nie sugeruj się tym co widziałeś w internecie tylko tym co trzymasz w ręku ;).

Co do listy to masz ją tu http://www.nintendowifi.com/global/inde ... cale=en_US

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 15 kwietnia 07, 18:33

To tylko tyle tych gier :?: Mało coś... Kurde to w DBZ nie pogram przez Wifi, szkoda...

[ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 ]
Ej a w demówie Metroid też można pograć przez Wi-Fi :?: :?: :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 28 kwietnia 07, 14:26

SebastianL92 pisze:To tylko tyle tych gier :?: Mało coś... Kurde to w DBZ nie pogram przez Wifi, szkoda...

To powiedz ile z tych tytułów masz hm? zapewne góra jeden lub nawet ani jednego, po drugie zauważ że to handheld a nie konsola stacjonarna .

[ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 ]
Ej a w demówie Metroid też można pograć przez Wi-Fi :?: :?: :?:

Ludzie co nie umicie czytać? też widać kto wogóle czyta ze zrozumieniem:

1)Gdy są gry ze znaczkiem Nintendo WiFi Connection znaczy ze można grać online z całym światem, jeżeli znaczka nie ma znaczy że albo wogóle nie ma multi albo jest tylko Local WiFi czyli grasz z kumplami na odległośc maksymalną 70 metrów.Sporo gier daje możliwośc grania po local WiFi tylko przy jednym carcie.
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 28 kwietnia 07, 15:54

chrno pisze:...na odległośc maksymalną 70 metrów.

Nie zagalopowałeś się czasem ;)? Z mojego doświadczenia wynika, że jest to w przeciętnych warunkach z 10m ;).

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 29 kwietnia 07, 08:56

mi chodzi o lokalne łączenie się między kumplami a nie odległośc między konsolką a Connector'em, w tym przypadku to jest własnie maksymalnie 10m ale gdy się po lokalu gra to odległość może wynosić 70m ale to na dworze, w budynkach jest to 30m gdyż są zakłócenia przez TV i inne sprzęty RTV.
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 29 kwietnia 07, 10:43

O to mi właśnie chodziło. Nie wiem czy to wygląda tak piękne jak to opisałeś. Czasem jak gram z kolegą, który mieszka nade mną (w szczegóły nie wchodzę :P), czyli dzieli nas tylko sufit to mam już problemy z sygnałem. No dobra... to było w domu , ale kilka razy graliśmy w sposób: on w oknie, a ja na dworze przed domem (dwu-rodzinnym, nie blokiem ;)). Wystarczyło, że się odwróciłem plecami i już miałem jedną kreseczkę mniej, a tak to były może dwie.

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 10 czerwca 07, 11:59

no to was oświece :D
DSy na lanie (czyli lokalnie) któe się widzą mogą dojść nawet do ponad 70 metrów. Sprawdzowne z kumplem na stadionie. Łączenie się a potem caly czas kroki w tył. Przy tej odległości mamy jedną kreskę ale grać spokojnie można. Stanęliśmy natomiast na rogu budynku (gruby na pare metrów) a od siebie byliśmy gdzieś z 15 metrów i zanikało. Wystarczyło się lekko wychylić w bok aby choć troche DSki się zobaczyły i już wskakiwało nawet na 3 kreski. Piętrow w bloku nie próbowaliśmy ale pewnie na 1 kreske by się załapało choć nie wiem. Wiadomo i tak jest dobrze. Oglądnijscie obudowe, gdzie oni to wcisnęli :shock: ach ta miniaturyzacja.
Co do gier to każda gra która posiada granie poprzez Wi-Fi Connection (czyli na świat) ma niebieski znany znaczek na pudełu. Często przed premierą gdy są wypuszczane projekty pudełek można wyczaić czy będzie Wi-fi czy nie. Jak nie ma to wiadomo albo lan albo nic.
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Wróć do „Konsole”