Tytuły godne polecenia na PS2
Moderator: Moderatorzy
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Tytuły godne polecenia na PS2
Njapierw o NDS, a teraz o PS2 ...
No właśnie, jakie wy byście polecili Oto tytuły, które zamierzam sobie skądś załatwić:
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Tekken 5
Crash of the Titans
Crash Twinsanity
Ratchet & Clank
Karta pamięci 8 MB ( )
I pewnie jakaś wyścigówka, zapewne Need for Speed: Carbon
I jeszcze jakie waszym zdaniem Polecając najlepiej napiszcie swoją taką mini recenzję, albo po prostu powiedzcie dlaczego. Pamiętajcie, 0 strzelanek .
Pomożecie
No właśnie, jakie wy byście polecili Oto tytuły, które zamierzam sobie skądś załatwić:
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Tekken 5
Crash of the Titans
Crash Twinsanity
Ratchet & Clank
Karta pamięci 8 MB ( )
I pewnie jakaś wyścigówka, zapewne Need for Speed: Carbon
I jeszcze jakie waszym zdaniem Polecając najlepiej napiszcie swoją taką mini recenzję, albo po prostu powiedzcie dlaczego. Pamiętajcie, 0 strzelanek .
Pomożecie
Katamari Damacy
We Love Katamari
Okami
Final Fantasy
Dragon Quest
Resident Evil
God of War
Gran Turismo
Proevolution Soccer
Soul Calibur
Radiata Stories
Shadow of the Colossus
Metal Gear Solid
Devil May Cry
Parappa the Rapper
Ape Escape
Tales of ...
Dance Dance Revolution
Kingdom Hearts
Vievtiful Joe
Guitar Hero
Bully
Eye Toy
Hot Shots Golf
Silent Hill
No i oczywiscie inne
We Love Katamari
Okami
Final Fantasy
Dragon Quest
Resident Evil
God of War
Gran Turismo
Proevolution Soccer
Soul Calibur
Radiata Stories
Shadow of the Colossus
Metal Gear Solid
Devil May Cry
Parappa the Rapper
Ape Escape
Tales of ...
Dance Dance Revolution
Kingdom Hearts
Vievtiful Joe
Guitar Hero
Bully
Eye Toy
Hot Shots Golf
Silent Hill
No i oczywiscie inne
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
Ja polecam całą serię Ratchet & Clank. Są to strzelanko-platformówki nie strzelanki chociaż Gladiator jest już bardziej strzelanką . To moja ulubiona seria na PS2 . Najbardziej przypadła mi do gustu trzecia część. Seria Jak & Daxter, Sly, God of War, Eye Toy, zapewne Guitar Hero chociaż nie grałem i Devil May Cry (cała trylogia).
Crash stracił swój urok gdy przucił go Naughty Dog to samo ze Spyro chociaż i tak Crash Twinsanity i Spyro: Enter the Dragonfly daje radę .
Crash stracił swój urok gdy przucił go Naughty Dog to samo ze Spyro chociaż i tak Crash Twinsanity i Spyro: Enter the Dragonfly daje radę .
Final Fantasy X- Moim zdaniem ostatni dobry Final Fantasy. Dobra historia, nieco sztampowy bohater, ale przyznam, że jest miłą odmianą po głupich introwertykach pokroju Clouda czy Squalla. Dobra grafika (do teraz uchodzi za jedną z najładniejszych gier na ten system), klimatyczna muzyka i ciekawa fabuła.
Okami- bardzo zeldopodobna gierka. Ogólnie jest świetna, ale jednak posiada kilka niedoróbek, które poważnie psują zabawę. Może i w pewnym momencie twierdziłem, że jest lepsza od Zeld, ale potem grywalność spadła na łeb na szyję, felerna kamera doprowadzała do szału, a pod koniec zabrakło autorom pomysłów na dalsze poprowadzenie akcji i wrzucili kilku monotonnych bossów- tutaj już sobie darowałem tą grę... Tak więc Zeldy nadal wiodą prym w swoim gatunku, ale również polecam zapoznać się z Okami. Acha, zapowiedziana została wersja na Wii
Disgaea: Hour of Darkness- prześwietny tRPG (taktyczny RPG). Dobra, choć niezbyt poważna fabuła i ten zwalający z nóg humor Po prostu nie można się od niej oderwać. IMO najlepsza gra w swoim gatunku.
To tyle. Nie grałem w zbyt wiele tytułów, abym mógł wyłonić większą ilość perełek na ten system. Nadal męczę Disgaea- mam już 23h i czuję, że przynajmniej drugie tyle jeszcze się szykuje
Okami- bardzo zeldopodobna gierka. Ogólnie jest świetna, ale jednak posiada kilka niedoróbek, które poważnie psują zabawę. Może i w pewnym momencie twierdziłem, że jest lepsza od Zeld, ale potem grywalność spadła na łeb na szyję, felerna kamera doprowadzała do szału, a pod koniec zabrakło autorom pomysłów na dalsze poprowadzenie akcji i wrzucili kilku monotonnych bossów- tutaj już sobie darowałem tą grę... Tak więc Zeldy nadal wiodą prym w swoim gatunku, ale również polecam zapoznać się z Okami. Acha, zapowiedziana została wersja na Wii
Disgaea: Hour of Darkness- prześwietny tRPG (taktyczny RPG). Dobra, choć niezbyt poważna fabuła i ten zwalający z nóg humor Po prostu nie można się od niej oderwać. IMO najlepsza gra w swoim gatunku.
To tyle. Nie grałem w zbyt wiele tytułów, abym mógł wyłonić większą ilość perełek na ten system. Nadal męczę Disgaea- mam już 23h i czuję, że przynajmniej drugie tyle jeszcze się szykuje
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Aleście się wysili z tym uzasadnieniem, tylko froniel i Lakitu pomogli najbardziej .
A i dzięki za przypomnienie o Soul Calibur, trzeba będzie skołować .
A i dzięki za przypomnienie o Soul Calibur, trzeba będzie skołować .
Ostatnio zmieniony 21 października 07, 19:05 przez sEbeQ13, łącznie zmieniany 1 raz.
frioniel, Okami na WII? Przecież Clover padło, kto to teraz zrobi, a co do naciągalności to te !SPOILER! te walki z bosami od początku na sam koniec są już tak naciągane... !SPOILER!
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
sEbeQ13 pisze:Aleście się wysili z tym uzasadnieniem, tylko froniel i Lakitu pomogli najbardziej .
A i dzięki za przypomnienie o Soul Calibur, trzeba będzie skołować
Gry, które wymieniłem nie wymagają uzasadnienia.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
wodorost2 pisze:Przecież Clover padło
No i co z tego? Capcom ma prawa do gry i może robić z nią co chce...
wodorost2 pisze:kto to teraz zrobi
Zespół Ready At Dawn obwieścił na swojej stronie, iż zajmie się za konwersję Okami na Wii. Po informacje odsyłam tu: http://www.readyatdawn.com/news.php
Dodam, że Ready At Dawn znane jest z takich świetnych gierek na PSP jak Daxter, Ratchet & Clank: Size Matters czy God of War: Chain of Olympus więc myślę, że nie skopią gierki
Co do tych walk- byłem pod koniec gry (jeszcze z 3-4h i koniec) i strasznie mnie nudziła ta gra. Spojrzałem do solucji ile gry mi jeszcze zostało i jak zobaczyłem kilku bossów to mnie zemdliło. Z jednym bossem walczy się baaaaaardzo długo i schodzi kilkanaście (kilkadziesiąt?) uzdrowień. Wrzucenie takiej ilości bossów niemal pod rząd świadczy wyłącznie o braku pomysłów na logiczne przedłużenie gry. W ogóle to już w połowie zagadki zaczęły się powtarzać, a gierka zmierzała ku monotonności. Jeszcze ta pier****na kamera, przez którą miałem ochotę rzucić padem o ścianę!
sEbeQ13, Ja polecam!
frioniel, konwersje czy nową część?
Edit:
To że Clover padło to miało być coś wstylu "pewnie teraz grę zje*ią"
frioniel, konwersje czy nową część?
Edit:
To że Clover padło to miało być coś wstylu "pewnie teraz grę zje*ią"
Ostatnio zmieniony 21 października 07, 20:52 przez wodorost2, łącznie zmieniany 1 raz.
A to zrycie :S, choć już przy recenzji w neo+ okami pisali, że chętnie by to na wii zobaczyli ;p