Postautor: Toon » 26 lipca 10, 14:46
Nawet jeżeli zdecydująsięza powiedzmy rok reklamować Wii w Polsce to i tak bez sensu bo Sony ma ostro reklamować Move w naszym kraju co oznacza że ludzie nie kupią Wii bo albo będą twierdzić że to marna ściąga(bo gorsza grafika, mniejsza dokładność ruchu, lagi)
albo już będą mieli Move w domu więc po co im Wii? Oprócz tego ludzie rzucą się na Move i kinect bo to rewolucja że można się ruszać przed ekranem ACH I OCH! A nie zdają sobie sprawy z tego że takie coś było już osiągalne w naszym kraju i to 4 lata temu !!
Co do reklamy 3DSa... Tutaj raczej się uda bo to i przenośne (jak psp wow!) i w 3D (nowy rodzaj rozrywki z grania) i Corowe tytuły(MGS, Resident Evil)...
Ja bym chętnie zobaczył reklamę nintendo podczas przerwy w oglądaniu jakiegośprogramu na tvnie bądź Polsacie... W telewizji widziałem jużdużo reklam Wii i DSa na MTV Rocks (dawniej MTV 2). Na tym programie nie ma reklam PS3, PSP ani X360 są tylko Wii i DSy. Była nawet reklama Laytona! Reklama Monster Hunter 3. Reklama Zeldy ST. New Mario Wii... A nawet pokemonów. I to jest tam naturalne. Bo Nintendo jest znane!! Wszędzie! Oprócz w naszym kraju... Spytajcie się jakiegoś dzieciaka z Ameryki w średniej wieku lat 12 czy zna Nintendo. Odpowie że tak!
A teraz spytajcie się dzieciaka w Polsce w takiej samej średniej wieku czy zna tą firmę? Może zna bo np ma DSa bo wujek z Ameryki mu kupił a może powie "to ci od Mario?" Okej ma rację ale dzieciak z innego kraju nie pytał by sięo cośtakiego tylko odpowiedział "Tak, No jasne! Mam Wii i DSa i GC!"
No więc ja chętnie ale czy dzięki temu sprzedaż w Polsce się poprawi? Powiedzmy że o parę procent. Ale po co im parę procent skoro mogą dać reklamę w innym kraju jakiejś mniej znanej gry i ich sprzedaż poprawi się o kilkanaście procent!
Ale się rozpisałem! Tyle...
Over