wii virtual console

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

wii virtual console

Postautor: kacperk » 1 sierpnia 14, 20:34

mam pytanie- jak kupować zeldy w wii v.c.proszę o pomoc :cry: :(
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 15 sierpnia 14, 12:41

Kup lepiej płytkę na GC, w MM nie pograsz na Wii, bo się tnie. Wejdź na forum, przerabiałem ten temat.

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 17 sierpnia 14, 22:33

Trociniak pisze:Kup lepiej płytkę na GC, w MM nie pograsz na Wii, bo się tnie. Wejdź na forum, przerabiałem ten temat.
A ja myślałem że MM tnie się na GC, zresztą frajerzy chcą sprzedać Collector Edition za 199zł.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Kirito
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kirito » 17 sierpnia 14, 23:24

Czemu frajerzy ? Dostajesz rzadką i wspaniałą grę :o

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 18 sierpnia 14, 07:21

To są stare gry. Legend of Zelda, Links Awakening, Majoras Mask, Ocarina of Time. Jak ktoś chce sobie pograć w majorę to nie można bo N64 sprzedają po stówkach i a na allegro nie wystawiają majory.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 18 sierpnia 14, 11:03

Na GC Majora się nie tnie, jest ok.
199zł za Collector's Edition to dość dużo. Można wyrwać znacznie taniej. A tak w ogóle to Link's Awakening nie ma w Collector's Edition, tylko Adventure of Link.
Poczekaj cierpliwie bo Majora na N64 bywa na Allegro poniżej 100zł tylko że sam cartridge.

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 18 sierpnia 14, 13:59

Lakitu pisze:Na GC Majora się nie tnie, jest ok.
199zł za Collector's Edition to dość dużo. Można wyrwać znacznie taniej. A tak w ogóle to Link's Awakening nie ma w Collector's Edition, tylko Adventure of Link.
Poczekaj cierpliwie bo Majora na N64 bywa na Allegro poniżej 100zł tylko że sam cartridge.
Naprawdę? a ja czytałem na zagranicznych stronach że się tnie, z resztą tu też ktoś napisał że majora się tnie że aż się odechciewa grać, ale była to pewnie wina lupy (czytnika) w konsoli albo płytki.

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 18 sierpnia 14, 14:10

Faktycznie, może to być wina lasera. Mój GC ze starości też się dusi niektórymi płytkami, ale MM ukończyłem bez problemów. Zauważyłem, że gdy przycisnę czymś klapkę to lepiej odpala gry. Może to kwestia wyrobienia blokady - nie odpala bo myśli, że klapka nie jest zamknięta.

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 19 sierpnia 14, 00:22

kacperk pisze:
Lakitu pisze:Na GC Majora się nie tnie, jest ok.
Naprawdę? a ja czytałem na zagranicznych stronach że się tnie, z resztą tu też ktoś napisał że majora się tnie że aż się odechciewa grać, ale była to pewnie wina lupy (czytnika) w konsoli albo płytki.

Nie wiem, czy nie ja o tym pisałem, że się odechciewa grać :D To nie wina lasera, odpalałem WADa (VC) i z usb, lipa była na Wii, a przecież to to samo, co GC. Majory poniżej stówy nie kupisz, Ocarina bez pudełka 7 dych kosztuje, a MM była wystawiana za 140zł na wiosnę, bo swoją kupiłem mniej więcej w takiej cenie. 350zł MM, N64 z expansionem i padem z idealnym analogiem mnie wyszło, przepłaciłem, ale fioletowa konsola z padem limitowana prezentuję się piknie :D Jak nie masz kasy, to sobie na kompie przejdź.

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 19 sierpnia 14, 09:22

Trociniak pisze: :DJak nie masz kasy, to sobie na kompie przejdź.
Właśnie chcę ale komp ględzi że jest zagrożony. :-x ::(

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 19 sierpnia 14, 18:34

kacperk pisze:

Nie rozumne, masz jakiegoś antywira i nie możesz ściągnąć?

Awatar użytkownika
blob
Goron
Goron

Postautor: blob » 20 sierpnia 14, 14:45

Widać że pobierasz z jakiś pirackich stron ja mam około 50 różnych romów z jednej strony. Nie daję linka. To jest za darmo i emulatory też się da pobrać. Mój Avast nigdy nic na tej stronie nie ględził ( no może prócz tego że się zaktualizował) :D
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 14, 17:12 przez blob, łącznie zmieniany 1 raz.
I see u liek Mudkipz!

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 21 sierpnia 14, 16:02

Trociniak pisze:
kacperk pisze:

Nie rozumne, masz jakiegoś antywira i nie możesz ściągnąć?
Nie po prostu informuje mnie o tym a mój antyvirus jest a " risk"

[ Dodano: 21 Sierpień 14, 16:05 ]
blob pisze:Widać że pobierasz z jakiś pirackich stron ja mam około 50 różnych romów z jednej strony. To jest za darmo i emulatory też się da pobrać. Mój Avast nigdy nic na tej stronie nie ględził ( no może prócz tego że się zaktualizował) :D
Dzięki będę na następny raz pamiętał. Ok ale jak to jest z tym eshopem? Bo trochę nie rozumiem. Ile mogą kosztować oracle na eshop?
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 14, 17:12 przez kacperk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 sierpnia 14, 17:11

blob pisze:Widać że pobierasz z jakiś pirackich stron ja mam około 50 różnych romów z jednej strony. Nie daję linka To jest za darmo i emulatory też się da pobrać. Mój Avast nigdy nic na tej stronie nie ględził ( no może prócz tego że się zaktualizował) :D

Regulamin mówi o tym że emulacja i propagowanie tego tematu sa zakazane na tej stronie. Na zachęte warn
Ktoś jeszcze chętny?
kacperk,
Oracle kosztuja po 24 zł.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 sierpnia 14, 22:00

MM na GC zawsze miała problem z dźwiękiem i zwolnieniami w kilku miejscach Clock Town, zdarzyło się parę razy, że gra się zawiesiła. Gra zachowuje się tak samo jak odpalam płytkę na Wii. Port Majory na Virtual Console nie miał zwolnień, ale w tej wersji MM czy OoT nie ma wibracji i to jest właśnie lipa, kiedy chcemy dotrzeć do ukrytych miejsc. Bez opisu się nie da.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Konsole”