Co ostatnio czytaliście/oglądaliście i polecacie?

Oglądałeś jakiś dobry film? Podziel się z nami wrażeniami.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 30 czerwca 09, 16:16

W zeszłą niedzielę (28 czerwca) obejrzełem na canal + film "Straż dzienna". Film był naprawdę dobry, "przytrzymał" mnie trochę przy telewizorze. Książek Siergieja Łukjanienki nie czytałem, nawet nie wiedziałem, że film to adaptacja książki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 30 czerwca 09, 17:24

adaptacja jak adaptacja... jedynie luźno związana z fabułą książki. Filmm 'straż nocna" także był, ale wg. mnie o wiele słabszy od dziennej, że nie wspominając o książce...
trzecia część ma być kręcona przy wsparciu anglików, a amerykanie może zrobią remake poprzednich...

Awatar użytkownika
Storms
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Storms » 29 sierpnia 09, 09:49

Zakupiłem ostatnio Valkirie. Film dobry, dla zainteresowanych ;)
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 30 grudnia 09, 12:29

Wczoraj byłem na "Avatarze"(3D!) i muszę przyznać, że film do obejrzenia właściwie tylko w kinie bo lokacje i animacja rzeczywiście niesamowite. Z fabułą i portretami psychologicznymi postaci już gorzej (szablony, szablony i jeszcze raz szablony).
W skali od 1 do 10 dałbym szóstkę (głównie za fabułę - po pierwszych 30 minutach da się praktycznie przewidzieć cały przebieg filmu)

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 1 stycznia 10, 21:15

Ja może teraz opowiem coś o serialach z mojego ulubionego kanału "Comedy Central"

"On ona i dzieciaki" (My wife and kids")
Gdzie zobaczyć Comedy central, Youtube, Exsite.

Śmieszny serial o sympatycznej rodzince Kyle. Mimo, że dzieci nie grzeszą inteligencją i dochodzi bardzo często do kłótni między członkami rodziny, to jednak nikt nie traci poczucia humoru, a w szczególności cyniczna głowa rodziny, która sama robi sobie żarty ze swoich pociech.

OBSZERNA recnzja w linku
http://www.filmweb.pl/f99312/On%2C+ona+ ... ew.id=7614

[ Dodano: 1 Styczeń 10, 21:27 ]
"Wszyscy nienawidzą Chrisa" (Everybody hates Chris)

Gdzie zobaczyć: Comedy Central*, Youtube(ang), Exite(napisy)

Serial "Everybody Hates Chris" oparty jest na historii dzieciństwa znanego komika Chrisa Rocka. Młody Chris, właśnie skończył 13 lat, ma nadzieję że teraz rozpocznie się dla niego prawdziwe życie nastolatka. Zobaczcie, jak to jest dorastać jako najstarsze z trójki dzieci, i to w dodatku na Brooklynie lat 80-tych.

linki wikipedia

PL: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wszyscy_ni ... %85_Chrisa
ANG: http://en.wikipedia.org/wiki/Everybody_Hates_Chris
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 4 stycznia 10, 13:43

Przedwczoraj podobnie jak Karn byłem na Avatarze w 3D. Film może i ma wypasione efekty itd. ale fabuła już jest taka znana, i nic poza modelami postaci, wybuchami, itd. nic specjalnego, ale można iść bo co jak co ale film fajny.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 4 stycznia 10, 17:20

Dobra może i pójdę na Avatara ale co sądzicie o filmie Sherlock Holmes??

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 6 stycznia 10, 22:42

Właśnie Sherlock Holmes... mam zamiar wybrać się na ten film - zaciekawiły mnie zwiastuny : P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 7 stycznia 10, 14:01

Możliwe że zrobią więcej akcji, mniej typowych zagadek Sherlocka, chociaż kto wie? Nie ocenia się książki po okładce.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 8 stycznia 10, 14:15

Wolałbym więcej zagadek... Ale akcja reż dobra, więc trochętego trochę tego :)

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 10 stycznia 10, 15:29

Właśnie czytam książke pt. "Eragon". Książka bardzo ciekawa, jedyna książka która tak szybko czytam..Smoczy jeźdzcy, itd. może i trochę znane ale bardzo fajnie opsiane. Jest to jedna z bodajże trzech części. Spodobał mi się również język elficki, urgali, i ich słownik. Jest również zamieszczona mapa, by mniejwięcej wiedzieć gdzie co jest.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 10 stycznia 10, 16:30

Niedawno przeczytałem Trylogie Thrawna autorstwa Timothy'ego Zahna składająca się z książek "Dziedzic Imperium", "Ciemna Strona Mocy" i "Ostatni Rozkaz". Pierwszą z nich przeczytałem od razu całą(bez przerwy na nic) a książka ma jakieś 300 stron! Pochłonęła mnie całkowicie. Cała trylogia ma idealnie napisaną fabułę, szczegółowy opis walk i planet (tutaj po raz pierwszy pojawia się między innymi stolica dawnego Imperium czyli Corruscant). Jeszcze poleciłbym książkę "Cienie Imperium" Steve'a Perry, która pokazuje wydarzenia pomiędzy "Imperium Kontratakuje" a "Powrót Jedi", na podstawie tej książki wydana została gra na Nintendo 64 o tym samym tytule( Jest to jedyna gra ze świata Star Wars, która została oparta na podstawie książki).
Jeżeli nie lubisz Gwiezdnych Wojen to sobie odpuść czytanie ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 10 stycznia 10, 22:09

Hipo pisze:Jeszcze poleciłbym książkę "Cienie Imperium" Steve'a Perry, która pokazuje wydarzenia pomiędzy "Imperium Kontratakuje" a "Powrót Jedi", na podstawie tej książki wydana została gra na Nintendo 64 o tym samym tytule( Jest to jedyna gra ze świata Star Wars, która została oparta na podstawie książki).

O tak, ta gra miecie. Aż się wybiorę do biblioteki jutro :D.

Awatar użytkownika
Damashi
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Damashi » 16 stycznia 10, 08:45

Ja ostatnio oglądałem na DVD Tramsformers Zemsta Upadłych. To jest dopiero hit.
Zapraszam też do ogl?dania moich obrazów na
http://damashi6.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 4 lutego 10, 14:47

Jakiś czas temu (Wczoraj, i w Niedziele :)) Obejrzałem dwie świetne komedie. Planeta 51 i Księżniczka i Żaba. Przy oba tytułach można się nieźle pośmiać, są poprostu świetne niczym Shrek!
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Wróć do „Kinomaniak”