Death Note

Lubisz mangę? Zapraszamy ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 20 czerwca 07, 05:27

www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 27 czerwca 07, 19:21

Dzisiaj wyszedł ostatni odcinek DN...

Jakieś 4minuty temu skończyłem go obejrzałem..

Szczerze mówiąc..

Płakałem. Tak, płakałem. Wzruszyłem się sceną gdy Light położywszy się na schodach, widzi L, po czym umiera.

Jeżeli już ktoś obejrzał, niech się podzieli emocjami..

Wiem, że to tylko anime, ale RIP Raito!
:( :( :(

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 czerwca 07, 22:55

To anime jest zajebiste mówię wam - polecam wszystkim.
Ale zakończenie jest naprawdę smutne...
Dorzucam oryginalne soundrtack'i z Death Note: :wink:
Original Soundtrack 1:
http://downloads.khinsider.com/game-sou ... soundtrack
Original Soundtrack 2:
http://downloads.khinsider.com/game-sou ... ndtrack-ii
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 6 lipca 07, 13:11

A mnie zakończenie się podobało.
Prawdę mówiąc, ucieszyłem się, kiedy Raito przegrał. To, czy umrze było mi właściwie obojętne, dużo bardziej przejąłem się śmiercią L, Watariego i Souchiro(też się popłakałem;<).
Ok, ja lecę czytać alternatywne zakończenia, narazie :b
8=============D

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 6 lipca 07, 13:19

Zero pisze:Ok, ja lecę czytać alternatywne zakończenia, narazie :b

Czytałem. To zakończenie jednym słowem "sux". :p

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 6 lipca 07, 19:05

Już na samym początku odrzuciło mnie to, że Raito poprosił Ryuuku, by ten go zabił. Przecież w oryginale Yagami nie chciał nawet dokonać zamiany oczu, bo chciał, by jego rządy trwały jak najdłużej, a tu tak nagle mówi, że znudziło mu się zabijanie i sam prosi Shinigami, by ten wpisał jego nazwisko do notesu. Całkiem ciekawy był motyw z odczuwaniem cierpienia swoich ofiar. Po przeczytaniu fake endinga czułem niedosyt, zastanawiam się, co by wynikło z próby "dogadania się" z Królem Shinigami.
To zakończenie było moim zdaniem gorsze od oryginalnego, ale nie było złe.
8=============D

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 6 lipca 07, 19:19

kolo mam pytanie napisz do mastr sword

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 6 lipca 07, 19:57

Zero pisze:To zakończenie było moim zdaniem gorsze od oryginalnego, ale nie było złe.

To samo dla mnie :D.

LOOOOOL nie to zacytowałem '_'

master sword, pisz na GG: 7343826.

Awatar użytkownika
fajny link
Kokiri
Kokiri

Postautor: fajny link » 9 sierpnia 10, 15:06

Obejrzałem całe anime i przeczytałem mangę . Zgadzam się z Zero . Zakończenie było gorsze . Moją ulubioną postacią był L :}
Obrazek

Awatar użytkownika
Devius
Kokiri
Kokiri

Postautor: Devius » 9 sierpnia 10, 16:16

Mangę czytam od czasu kiedy pojawiła się w Polsce (sierpień 2007, bądź 2008), anime zacząłem oglądać pół roku później. Tak naprawdę nie wiem, czemu ludzie się tym tak jarają - fakt, jest to dobre anime, ale nic więcej - jest o wiele więcej serii, które są krótsze i wspanialsze ;). W połowie robi się nudne, a zakończenie jakoś nie zaskakuje, od dwudziestego szóstego odcinka jest strasznie naciągane, a tego nie powinno być w seriach, które mają tyle fanów na całym świecie. Na największą uwagę zasługuje soundtrack, duet, który to zrobił spisał się doskonale, kiedy słuchałem go na PCcie zabrakło mi po prostu tchu. Kreska, kreska, kreska - kolejny plus tej serii, naprawdę świetnie się to oglądało mając przed sobą taką animację.
PS. jest to chyba jedyne anime, w którym nie mam swojej ulubionej postaci. Każda ma swoje plusy, każda zachowuje się inaczej w stosunku do Kiry, nawet jeśli wiedzą, że był nim Light ;O

Awatar użytkownika
fajny link
Kokiri
Kokiri

Postautor: fajny link » 10 sierpnia 10, 09:01

Raynor pisze:Mangę czytam od czasu kiedy pojawiła się w Polsce (sierpień 2007, bądź 2008), anime zacząłem oglądać pół roku później. Tak naprawdę nie wiem, czemu ludzie się tym tak jarają - fakt, jest to dobre anime, ale nic więcej - jest o wiele więcej serii, które są krótsze i wspanialsze ;). W połowie robi się nudne, a zakończenie jakoś nie zaskakuje, od dwudziestego szóstego odcinka jest strasznie naciągane, a tego nie powinno być w seriach, które mają tyle fanów na całym świecie. Na największą uwagę zasługuje soundtrack, duet, który to zrobił spisał się doskonale, kiedy słuchałem go na PCcie zabrakło mi po prostu tchu. Kreska, kreska, kreska - kolejny plus tej serii, naprawdę świetnie się to oglądało mając przed sobą taką animację.
PS. jest to chyba jedyne anime, w którym nie mam swojej ulubionej postaci. Każda ma swoje plusy, każda zachowuje się inaczej w stosunku do Kiry, nawet jeśli wiedzą, że był nim Light ;O

Trochę się z tobą zgodzę . Od 25-26 odcinka zaczyna się naciąganie i mącenie . Był to moment śmierci L . Później pojawiają się Near i Mello i zaczyna się wielkie mącenie . Głupio trochę bo to L był największy detektywem , a nie udało mu się ująć Kiry .
Obrazek

Wróć do „Manga & Anime”