Fullmetal Alchemist

Lubisz mangę? Zapraszamy ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 7 lipca 07, 10:49

Anime i manga bardzo mi się podobają, bombowy humor. Anime wyszło poważniejsze, ale i tak jest super.
Obrazek

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 7 lipca 07, 12:27

nie oglądam za bardzo tego ale jak raz obejrzalem to mi sie podobało fajne :neutral:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 lipca 07, 13:52

Mange też czytałem.
Ostatnio zmieniony 25 marca 08, 11:47 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Oliwka
Kokiri
Kokiri

Postautor: Oliwka » 13 lipca 07, 11:13

A jak wlasciwie skończyła sie wersja serialowa bo oglądalem ok 25 pierwszych odcinków a póżniej tylko jak tv bylo wolne wiedz tak raz na 3-4 odcinki. Potem obejrzałem film i tak nie wszystkie rzeczy zczaiłem bo nie znam końcówki serialowej.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 lipca 07, 11:18

Przecież serial leci teraz codziennie na Hyperze o 21:00 - masz wiec szansę, ale to już 17 odcinek przeleciał...
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 lipca 07, 13:57

Ja widziałem tylko tyle, że Al był z powrotem człowiekiem, a Ed miał znów tą metalową rękę i obaj jechali gdzieś pociągiem (każdy chyba w innym pociągu) żeby się odnaleźć. Nie jestem pewien, jak coś źle to poprawcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 lipca 07, 14:05

Wszystko dobrze. Jechali (każdy w innym). Ed poświęcił się dla Al'a przenosząc się do innego (równoległego) świata itd. To wszystko było w ostatnim odcinku. :P
Ostatnio zmieniony 14 lipca 07, 10:17 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Oliwka
Kokiri
Kokiri

Postautor: Oliwka » 13 lipca 07, 17:52

Wiem ze na Hyperze leci ale nie zawsze mam szanse obejrzec.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 20 lipca 07, 10:39

Zastanawiam się nad popularnością tego tytułu...Miłe toto napewno jest, ale nie powiedziałabym, zeby było dużo mądrzejsze od np. Naruto. W Naruto tez się znajdzie trochę ambitno-filozoficznych tekstów...ten sam poziom dla mnie. Obie mangi lubię, ale jednak nie rozumiem takiego ogólno-masowego piszczenia nad FMA.Naruto wpasował sie w odpowiedni moment i dzięki temu wybił się, stąd ta popularność...A FMA? Chyba tak samo jak Inuyasha kręci ludzi postaciami.Bo nie mówcie, że dzieki filozoficznym tekstom i przesłaniom. Gdyby ludzie tak na to lecieli(większość), to Haibane Renmei byłoby OGROMNIE popularne :D
Może to ta kombinacja-niewymagająca przemyślenia mądrości plus walki i mili bohaterowie? Tak, to pewnie to.
Anime jest według mnie ładniejsze od mangi-niby kteska ta sama, ale jakoś lepiej to wygląda.
Prawdziwi fani FMA-nie złoscić się, że tak to widzę :wink:
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 lipca 07, 13:57

Ja myślę, że to przez humor, mnie akurat własnie humor przekonał, inaczej pewnie bym na to nie spojrzał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 20 lipca 07, 19:20

Humor...Tak, jak mogłam o tym zapomnieć. Bardzo fajne są 4-komy na końcu tomików.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 lipca 07, 08:48

No, całkiem niezłe.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 lipca 07, 20:35

Postacie są sympatyczne całkiem, ale raczej np. Ed w oderwaniu od Ala nie miałby szans...Większość postaci jednak jest mi obojętnych...Jednej Winry nie znoszę ><"

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 09, 00:34

Wypadało by odświeżyć temat w związku z wypuszczeniem nowej serii FMA pod nazwą Brotherhood. FMA Brotherhood idzie bardziej z nurtem mangi niż oryginalne anime FMA, więc różni się nieco od swojego poprzednika.

Intro:
http://www.youtube.com/watch?v=XzOyOUaKYnU

Pod tym samym adresem dostępne są odcinki, updatowane regularnie co tydzień - tak są nawet polskie napisy!

Nowa seria wypas polecam! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 lipca 09, 13:25

Zaraz zaraz, nie jest to kontynuacja starej serii, tylko jej odświeżona wersja?
Obrazek

Wróć do „Manga & Anime”