Mangi Zelda
Moderator: Moderatorzy
-
- Kokiri
Mangi Zelda
Czytał ktoś z was jakąć mangę Zeldy. Jeśli nie to tu jest link (wiem żę kiedyś ktośposzukiwał):
http://www.zeldalegends.net/index.php?n=manga
Mi szczerze mangi podobająsiętak sobie, ale mają za to fajną kreskę.
Można się z nich dowiedzieć trochę więcej o świecie Zeldy i scenariuszu, o rasie Watarara(występującej w świecie Okaryny Czasu, której nie spotykamy w grze{tak mi sięwydaje}) jednak kilka rzeczy pominięto.
Z podanej wyżej strony, tylko dwie mangi przeczytałem całe : Ocarina of Time i Majoras Mask, reszte to raczej tylko po pierwszym rozdziale (choć pewnie nie długo ściągnę całe)
http://www.zeldalegends.net/index.php?n=manga
Mi szczerze mangi podobająsiętak sobie, ale mają za to fajną kreskę.
Można się z nich dowiedzieć trochę więcej o świecie Zeldy i scenariuszu, o rasie Watarara(występującej w świecie Okaryny Czasu, której nie spotykamy w grze{tak mi sięwydaje}) jednak kilka rzeczy pominięto.
Z podanej wyżej strony, tylko dwie mangi przeczytałem całe : Ocarina of Time i Majoras Mask, reszte to raczej tylko po pierwszym rozdziale (choć pewnie nie długo ściągnę całe)
Czytałem daaawno temu, chętnie do tego wróce. Manga OoT genialna, polecam wszystkim (tym, którzy umieją i którym sie chce czytać...)
TROIKA: TEATR ?WIATA
Życie jest snem, dryfuj?cym w strumieniu...
?wiadomie zdaje się być wszystkim co pozostało...
Człowiek stworzył wstyd,
Wstyd, trwaj?cy jeszcze długo po deszczu...
Życie jest snem, dryfuj?cym w strumieniu...
?wiadomie zdaje się być wszystkim co pozostało...
Człowiek stworzył wstyd,
Wstyd, trwaj?cy jeszcze długo po deszczu...
Taa DB szkoda że to ma tyle odcinków
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Mangi Zeldy są całkiem sympatyczne, bardzo lubię Okarynę....Narazie najbardziej mi się podoba, choć muszę przeczytać jeszcze Kamigami no Triforce.
Ocarina jest fajna, bo dłuuga, pokazuję nam postacie w innym świetle(Sheik był totalnie zaskakujący), więcej Linka i Zeldy....Szkoda tylko, że w żadnej mandze Zeldy kreska nie przypomina tej z official artów.W Okarynie i MM chyba jest najładniejsza, natomiast nie podoba mi się za bardzo ta w LA...Moja mama jak ją zobaczyła, to stwierdziła że "cudna, przepiękna" i zaczęła się śmiać....No ale to może dlatego, że na złe strony trafiła
A tak swoją drogą- TO jest fake, prawda? Mam nadzieję, że tak jest.
Ocarina jest fajna, bo dłuuga, pokazuję nam postacie w innym świetle(Sheik był totalnie zaskakujący), więcej Linka i Zeldy....Szkoda tylko, że w żadnej mandze Zeldy kreska nie przypomina tej z official artów.W Okarynie i MM chyba jest najładniejsza, natomiast nie podoba mi się za bardzo ta w LA...Moja mama jak ją zobaczyła, to stwierdziła że "cudna, przepiękna" i zaczęła się śmiać....No ale to może dlatego, że na złe strony trafiła
A tak swoją drogą- TO jest fake, prawda? Mam nadzieję, że tak jest.
She's got everything I need, pharmacy keys
-
- Zora
Chce powiedziec, ze te mangi to pewien rodzaj 'fanficow', poniewaz nie sa one oficjalne, wydane przez Nintendo. Autorzy, Akira Himekawa, mogli wiec nawrzucac do nich cokolwiek by chcieli.
Osobiscie polecam mange Four Sword Plus ^__^ Rozbawia do lez, a nawet smuci. Historia naprawde ciekawa, no i nie wspomne, ze kazdy z Linkow ma inny, wlasny, charakter co dodaje im wszystkim uroku >xD
Nu, i przychodzi nam czekac na mange Twilight Princess~!
Osobiscie polecam mange Four Sword Plus ^__^ Rozbawia do lez, a nawet smuci. Historia naprawde ciekawa, no i nie wspomne, ze kazdy z Linkow ma inny, wlasny, charakter co dodaje im wszystkim uroku >xD
Nu, i przychodzi nam czekac na mange Twilight Princess~!
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Wyszły oficjalne mangi z serii Zelda (te które tłumaczy Onsen Scanlations na polski), ale są też doujiny tylko nie przetłumaczone na angielski, a tym bardziej już polski, więc wy sobie ich nie poczytacie .
A co tego anime Zelda to 100% fake.
A co tego anime Zelda to 100% fake.
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Doujiny Zeldy już czytałem , ale nie wydają mi się na tyle ciekawe, żeby moja grupa tłumaczyła je na polski
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU
Heh... Manga Ocarina of Time jest naprawdę niezła, za to MM mi się trochę nie podobała. Minish Cap był jak dla mnie kiczowaty... i jak na razie tyle przeczytałem. OoT zacząłem nawet tłumaczyć i doszedłem do spotkania Linka z Zeldą (w zamku), ale projekt jak na razie znajduje się w stanie śmierci klinicznej i nie wiem, czy jeszcze do niego wrócę
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
You can't take the sky from me~