Witam,
mam problem z grą Zelda: Majora's Mask.
Używam pluginu graficznego glN64 v0.4.1, ponieważ na mojej karcie graficznej (GeForce 4 MX 4000) tylko tutaj większość gier działa bez błędów grafiki itp. Zelda: OoT działa tutaj idealnie i nie miałem żadnych problemów, jednak w Zelda: MM wszystko śmiga szybko, bez błędów...do póki nie muszę używać lupy prawdy! Wówczas cały ekran robi mi się zielony i nic nie widać ;( Próbowałem zmienić pluginy, jednak na innych po prostu nie widać "niewidzialnych obiektów" po użyciu lupy prawdy, tak samo jakbym jej nie używał!
Używałem emulatorów pj64 oraz 1964, na każdym podobny efekt.
Czy ktoś z Was również posiada taką kartę graficzną? Jak sobie poradził z takim problemem?????
Problemy z Majora's Mask na GeForce4 !!! Pomocy :(
Moderator: Moderatorzy
Musisz skonfigurować plug-in aż bęzie Ci ładnie chodziło:) Ja się męzyłem z godzinę, a i tak nie udalo mi się:)(mam na pamiątke dwa screeny z Linkiem w białym ubranku z deformacją mordy, kóre zrobiłem podaczas zabawy z plug-inami)
Kiedyś coś mi się chyba udało, ale już nie pamiętam. Teraz nie mogę Ci pomóc bo siadła mi karta zakceleratorem 3D(mam tylko zintegrowaną 24-bitówkę:()
PS: MM potrzebuje rozszerzenia pamęci do N64, dlatego na emu Oko Prawdy tnie się tylko w MM, a nie w OoT.
Kiedyś coś mi się chyba udało, ale już nie pamiętam. Teraz nie mogę Ci pomóc bo siadła mi karta zakceleratorem 3D(mam tylko zintegrowaną 24-bitówkę:()
PS: MM potrzebuje rozszerzenia pamęci do N64, dlatego na emu Oko Prawdy tnie się tylko w MM, a nie w OoT.
8=============D
Właśnie jestem po kilku godzinach ostrego męczenia wszelkich opcji i ustawień w pluginach Niestety, niewiele to pomogło Jak już pisałem, w glN64 wszystko gra i działa szybko, tylko ten jedyny wyjątek z Okiem Prawdy, ehh :/ W sumie to uniemożliwia to nawet przejście gry Zauważyłem jednak, że przy pluginie Jabo's Direct3D 6 1.5 ten problem (z Okiem Prawdy) nie występuje, wsyztsko działa szybko, płynnie ....jest tylko jeden błąd, którego za nic nie chce poprawić żadna opcja itp - brak podłoża! Zamiast śniegu, Link chodzi po czarnej połaci terenu, podobnie rzecz ma się z trawą i wodą Czasem efektu dopełniają jeszcze czarne tekstury obiektów... Eh, poddaję się!!! Żegnaj Majora's Mask ;( ;( ;(
- PiotrW
- Administrator
- Kontaktowanie:
Może się powtarzam ,ale Rice Video Plugin rozwiąże twój problem ,gdyż jest to obecnie najlepszy plubin graficzny dla emulatorów Nintendo64. Znajdziesz go w downloadzie na naszej stronie...
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."
hindus pisze:Mam problem. Czy wie ktos jak zapisac stan gry w zeldzie majoras mask?? PILNE
Ech... nie chcę się bawić w moderatora, ale chyba czegoś nie zauważyłeś, stary...
1. DATA!!!! Człowieku, popatrz na datę ostatniego postu w tym temacie!! Po kiego grzyba to odkopujesz??
2. REGULAMIN! Jezu, dlaczego nikt nowy nie potrafi go przeczytać? Mi to zajęło jakieś 5 minut. I nie bolało.
Chociaż właściwie wystarczyłby punkt drugi, bo o pierwszym jest mowa w regulaminie.
Pozdrawiam.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
You can't take the sky from me~