Słynna rozprawa... czyli grafika w Wind Waker

Moderator: Moderatorzy

Alucard
Kokiri
Kokiri

Postautor: Alucard » 18 lipca 07, 08:24

Dla mnie grafika w WW jest poprostu genialna. Nintendo jest genialne w swojej prostocie :wink: Dzieki rysunkowej grafice jeszcze bardziej zaglebilem sie w swiat zeldy, do tego oddje swietnie uczucia jakie odczuwaja bohaterowie. Dla mnie grafa w WW jest na 2 miejscu wsrod gier na GC pierwsze oczywiwscie zajmuje RE $ :D
Moj sprzet to:
P4 2800 MHz, 2x512 Mb DDR2, 2xGeForce MSI 6600GT PCI-E :twisted: Game Cube
Aktualnie gram w
=>The Legend of Zelda: Wind Waker<= :twisted:
=>Metal Fatigue<=
=>Pro Evolution Soccer 6<=

Awatar użytkownika
Volvagia
Goron
Goron

Postautor: Volvagia » 27 lipca 07, 10:28

Grafika na WW jest świetna :D Najlepsze jest to, że panom z N udało się dopasować też program gry do kreskówkowego stylu gry, że nie ma czegoś takiego jak "nie trafiłem w coś, bo to było krzywo narysowane" :shock:
Poza tym nie wyobrażam już sobie grania w Windwakera z grafiką z np. TP czy OoT. Po prostu nie ten klimat, a pływanie po "prawdziwie wyglądającym" morzu to już nie byoby to samo... :wink:
Ciamoslavv

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 27 lipca 07, 11:45

Dla mnie Zelda powinna byc zawsze mroczna i bardziej straszna cos takiego jak tp tylko troche bardziej i mysle ze w ww nintendo gre zrobilo tez dla małych dzieci bo taka bajkowa gra.Moze chcieli zmienic troche klimat zeldy ale i tak gra jest fajna :)

[ Dodano: Pią 27 Lip, 2007 ]
Ale grafika w ww i tak jest spoko

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 27 lipca 07, 17:43

Volvagia pisze:Grafika na WW jest świetna :D Najlepsze jest to, że panom z N udało się dopasować też program gry do kreskówkowego stylu gry, że nie ma czegoś takiego jak "nie trafiłem w coś, bo to było krzywo narysowane" :shock:
Poza tym nie wyobrażam już sobie grania w Windwakera z grafiką z np. TP czy OoT. Po prostu nie ten klimat, a pływanie po "prawdziwie wyglądającym" morzu to już nie byoby to samo... :wink:

Dokładnie, jedyna osoba mająca racje, po drugie samo NIntendo o tym mówiło, wkońcu też trzeba od czasu do czasu zmienić klimat gry, jak dla mnie jest to najlepsza część Zeldy a dzięki cell-shadingowi gra zyskuje swój magiczny baśniowy urok, to naprawde rajcuje człowieka. :47 :43
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 27 lipca 07, 22:31

A moim zdaniem nie posuneli się ani dobrze, ani źle. Poprostu zmienili nieco wizerunek i tyle. Gra jest świetna jak każda zelda, i myślę, że byłaby tak samo świetna nawet jakby grafika nie była w Cell'u :P mi się zdaje że ta graficzka była tylko dlatego, że chcieli do młodszych trafić (choc nie wiem jak dziecko może przejść taką zagadkową grę :P nie jest łatwa) no i nie wyobrażam se odwalenia takiego podwodnego świata na GCN (mało mocy) wiec musieli zrobic nie przeźroczystą wodę :P. Ogółem giereczka spoko, grafika? nic dodać nic ująć.

najlepsza część Zeldy
- broń boże :P moim zdainem jest to jedna ze słabszych części, bo potrafi znudzic i jest pewien moment gry ze gra się na siłe tylko po ot by zobaczyc zakonczenie. W oot tego nie bylo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 29 lipca 07, 19:55

Podzialem zdanie Gangsta - dokładnie ta grafika wprowadziła niezwykły klimat :)

master sword pisze:Dla mnie Zelda powinna byc zawsze mroczna i bardziej straszna cos takiego jak tp tylko troche bardziej i mysle ze w ww nintendo gre zrobilo tez dla małych dzieci bo taka bajkowa gra.Moze chcieli zmienic troche klimat zeldy ale i tak gra jest fajna :)

[ Dodano: Pią 27 Lip, 2007 ]
Ale grafika w ww i tak jest spoko

Nie martw się sam jeszcze jesteś młody, ale spoko jeszcze się wyrobisz :*

Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40 i jest pare osób na świecie którzy uważają że WW jest nawet lepsze od OOT :)
SprawdĽ mnie na:
http://szmajdzik.deviantart.com/
Zdjęcia, felietony, artykuły :)

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 lipca 07, 20:05

Szmajdzik pisze:Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40 i jest pare osób na świecie którzy uważają że WW jest nawet lepsze od OOT

To jesteś blisko tej osoby, bo ja również uważam WW za lepszego od OoT :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 29 lipca 07, 20:33

MasterLink pisze:To jesteś blisko tej osoby, bo ja również uważam WW za lepszego od OoT :P

O widzisz hehe :D
SprawdĽ mnie na:

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 29 lipca 07, 20:37

Wind Waker to ogólnie moja ulubiona Zelda. Trudno mi powiedzieć dlaczego, ale posiadała swoistą magię, która przykuwała do ekranu ^^

Szmajdzik pisze:Oj Pablo żebyś się nie zdziwił bo WW dostało od famitsu 40/40

Ocarina of Time również dostała 40/40 :]

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 29 lipca 07, 20:54

frioniel pisze:Ocarina of Time również dostała 40/40 :]

Wiem, dlatego je porównałem :wink:
SprawdĽ mnie na:

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 29 lipca 07, 21:19

Mnie sie grafika w WW bardzo podobala. Bardzo pasuje do jej charakteru. Dlaczego? Bo jak nie smieszne ma byc wyrzucenie Linka w beczce i jego 'rozplasczczenie' sie na scianie? XO
Moze i jest troche dziecinna, no ale powiedzcie szczerze. Takie jest LoZ. Powaga, ale i humor. Nie wyobrazam sobie Zeldy w stylu Silent Hill... ~~' W sumie, to juz z TP przeadzili. Jak juz mowilam w innym temacie, gdyby nie Midna to by nic smiesznego nie bylo. LoZ pokochalam wlasnie za jej klimat, za gameplay... No i za faceta w sukience XDDD (Oh, ten zart nigdy nie umrze xD)
Co prawda, jak zobaczylam pierwsze screeny (tzn. pierwsze dla mnie ^^') i tego Linka, to mowilam do siebie: "w zyciu w to nie zagram! Co oni zrobili temu biednemu dziecku (Linkowi)?!". Ale wciagajace, musze przyznac. Jak sie juz spojrzy na animacje cell-shadingowego Linka to sie poprostu rozplynac mozna. No, i jego miny zawsze byly genialne >XD A w WW zostalo to jeszcze lepiej odwzorowane.

Mowicie, ze to grafika taka jak dla dzieci. Dobrze, niech bedzie. Nintendo chce by jak najwiecej osob gralo w ich gry, wiec musza zrobic jakas dobra gre dla kazdego, nieprawdaz? Bo kazdy ma inny gust i kazdemu podoba sie co innego. Np. Master Swordowi podoba sie TP i te klimaty, a mnie bardziej odpowiada MM i OoA, bo ja lubie 'zagadki' i 'puzzle' (tylko za latwo sie poddaje XD). I mnie np. TP sie nie podoba, bo jest za powazny.
Mysle, ze WW ma sciagnac uwage takze i kobiet, bo jak wiemy (a przynajmniej faceci tak uwazaja) 'laski' lubia gry wesole i kolorowe (nie wypadac mi tylko z LocoRoco... ~~'). Mnie tam kazda gre mozna wcisnac, z jednym wyjatkiem - FinalFantasy. Tego nigdy nie polubie.

To tyle.

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 18 października 07, 21:37

Moim zdaniem WW jest najładniejszą częścią z całej serii LoZ. "Realistyczną grafikę" mam na codzień, jak idę do szkoły, oglądam filmy, czy wychodzę gdzieś ze znajomymi, więc w świecie gry miło jest znaleźć od tego jakąś alternatywę, chociażby w postaci tych kolorowych ludzików z wielkimi głowami. Ja osobiście uwielbiam ten rodzaj stylistyki w grach(Okami ;3), ale nie każdy musi podzielać mój gust. Nie mam nic przeciwko realistycznej grafice, ale wolę oglądać np. przepiękne krajobrazy w Okami, niż nasterydowane mięśnie Marcusa Pheonixa z Gears of War ;P.
Grafika w OoT czy TP wcale nie jest stylizowana na realistyczną, tylko mangową, co prawda w TP użyto cieniowania realistycznego(w OoT trudno mówić o systemie cieni;>), ale postacie przypominają te, które serwują nam nasi skośnoocy bracia w swoim komiksach.

Wondercrow, a grałaś chociaż w LocoRoco. Jest to bardzo dobra i nowatorska gra, co prawda już po paru sekundach od włączenia gry trzeba zlizywać cukier z wyświetlacza, a od natłoku jaskrawych kolorów można dostać epilepsji, ale gra sie naprawdę przyjemnie.
Wondercrow pisze:Mnie tam kazda gre mozna wcisnac, z jednym wyjatkiem - FinalFantasy. Tego nigdy nie polubie.
Nie można nie lubić tylko serii FF, niemal każda gra z tej serii różni się od swoich sióstr, mają inny klimat, inny system walki, odrębną fabułę. Nie ma tu mowy o powielaniu schematów jak w Zeldzie(pewnie za te ostatnie słowa zostanę zlinczowany przez fanboyów, ale co tam;>). Więc mówiąc "Nie lubię FF!" mówisz, że nie przpadaszza całym gatunkiem gier jRPG.

Dziękuję za uwagę ;3
8=============D

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 18 października 07, 21:46

Wondercrow, a grałaś chociaż w LocoRoco. Jest to bardzo dobra i nowatorska gra, co prawda już po paru sekundach od włączenia gry trzeba zlizywać cukier z wyświetlacza, a od natłoku jaskrawych kolorów można dostać epilepsji, ale gra sie naprawdę przyjemnie.

Nie gralam, nie stac mnie na PSP x'D Ale ogladalam Review Territory i tam bylo powiedziane, ze to gra dla 'lasek'. nie podoba mi sie cos takiego. Ale musze przyznac, ze jakbym miala PSP to moze i bym sie pokusila na zagranie w to.

Nie można nie lubić tylko serii FF, niemal każda gra z tej serii różni się od swoich sióstr, mają inny klimat, inny system walki, odrębną fabułę. Nie ma tu mowy o powielaniu schematów jak w Zeldzie(pewnie za te ostatnie słowa zostanę zlinczowany przez fanboyów, ale co tam;>). Więc mówiąc "Nie lubię FF!" mówisz, że nie przpadaszza całym gatunkiem gier jRPG.

Wiem... ale poprostu FF do mnie nie przemawia. Nie widzialam dokladnie wszystkich FFow , ale naogladalam sie tylu, ze mi wystarczy. Musze jednak przyznac, ze podobaja mi sie postaci *hehe*... No i film Advert Children *sry, jesli zle napisalam tytul...* mialam obejrzec, ale jakos tak wyszlo, ze w koncu nie obejrzalam ~~'

Dobra, nie robmy offtopa.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 października 07, 10:53

Wiem jedno musze zagrać w WW (jak skończe PH a już mam nie dużo do skończenia :)) Widziałem filmiki, screny ale wypowiem się potem. Co do PH to jedynie link rzuca się w oczy jako "paskuda" te miny zdziwienia... conajmniej jak by miał paraliż, a to dziwne bo inne postacie nie krzywią ryja ( chociaż linebeck troche też). Reasumując jest wporzo no i te powiększające się oczy (źrenice) linka kiedy łyka buteleczke z violet potion, i odgłos gula tez miodzio...
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 31 lipca 14, 21:44

Obrazek

[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:50 ]
Uwielbiam ten moment...

[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:52 ]
Obrazek A o to jak mi pochodnia utknęła na ścianie.

[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:53 ]
Obrazek

[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:55 ]
Obrazek Takie triki robiłem. :lol:

[ Dodano: 8 Listopad 14, 17:58 ]
Obrazek To jak zrobiłem parry atack a jeszcze link nie zdobył kropelki to zrobiło się coś takiego. Wystarczyło skoczyć na przedmiot. :)
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”